Vstupenky online

Vsetín na Slavii neuspěl a v úterý bude odvracet konec sezony

Jan Tajzler • 14.03.2022

Po přesunu čtvrtfinálové série do pražského Edenu začali Valaši slibně, když se hned v úvodu utkání ujali jednobrankového vedení. Domácí Pražané však do první sirény vsetínský náskok smazali. Druhá třetina byla doslova divoká, avšak pro Vsetín fatální, když inkasoval hned čtyři branky a navíc přišel o brankáře Málka a ztrácel i další hráče v defenzívě. Ve zbytku utkání sice Vsetínští na sešívané vyvinuli enormní tlak, ale skóre už stačili pouze korigovat. V úterý tak budou Valaši odvracet konec sezony.

CHANCE LIGA - ČF3 po 14.3.
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
5:3(1:1, 4:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. T. Knotek (P. Kafka, Kern), 27. Vlček, 27. Kern (Poletín, T. Knotek), 37. P. Kafka (T. Knotek), 38. Kružík (Vlček) – 4. R. Půček (Kucharczyk), 50. Smetana (A. Zeman, Hořanský), 58. Rob (Smetana). Rozhodčí: Kostourek, Pilný – Jindra, Štofa. Vyloučení: 12:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1566. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 5:1, 5:3.

HC Slavia Praha: Michajlov (Holík) – Krajčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Pšenička, Machač, Kružík – Kafka, Knotek, Kern – Všetečka, Vlček, Brož.
VHK ROBE Vsetín: Málek (25. Gába) – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Š. Jenáček, Hryciow, Říha, Buchta – Jonák, Vlach, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, Venkrbec, Hořanský – Gago, Pitule, Zeman.

Lepší vstup do utkání na pražské půdě si snad Vsetín ani nemohl přát. Zelenožlutí začali v Edenu aktivně a již v čase 3:20 slavili úvodní trefu v utkání, když si domácí obranu rozebrali Roman Půček společně s Radimem Kucharczykem a prvně jmenovaný otevřel brankový účet zápasu. Vsetín byl i nadále lepším týmem na ledě, ale v nabízené přesilové hře pražskému soupeři ve skóre na výraznější rozdíl neodskočil. Pražané se pak postupně dokázali přizpůsobit nastolenému tempu hry a v čase 15:02 zaznamenali vyrovnávací trefu, když vzdušnou přihrávku Petra Kafky usměrnil za Málkova záda Tomáš Knotek. První třetina tak končila za remízového stavu 1:1. 

Druhá třetina v podání Valachů nebyla vůbec povedená. Vše odstartovala 25. minuta, když bránící Říha srazil na vlastního brankáře Málka útočícího Brože. Vsetínský brankář skončil otřesen natolik, že utkání pro něj skončilo. Následné vzájemné potyčky vynesly hned několik trestů na obou stranách a pro pražský celek rozhodčí připravili neodolatelnou nabídku, když Slavia dostala možnost hrát dvě minuty dvojnásobnou početní výhodu v pěti proti třem, navíc při vyšším trestu Říhy, který nafasoval pět minut plus do konce. Vsetín se sice srdnatě bránil, ale tři vteřiny před návratem čtvrtého hráče inkasoval, když Gábu prostřelil Filip Vlček. Další branka Slavie na sebe nenechala dlouho čekat, jen po necelých 47 vteřinách odskakovali sešívaní do dvoubrankového vedení, Poletínovu přihrávku usměrnil za Gábu Jiří Kern, Slavia tedy z nabízené přesilové hry vytěžila maximum. 

I následující minuty se nesly v rámci vylučování, ovšem Slavia to zvládala tak, aby se nedostávala do oslabení a před druhou sirénou dokázala udeřit ještě dvakrát díky dalším slepeným trefám. Nejprve navýšil vedení pro Pražany na rozdíl tří branek Petr Kafka, když se dokázal orientovat před vsetínským brankovištěm a úspěšně dorazil pokus Poletína. Za necelou minutu už bylo se Vsetínem opravdu zle, k radosti domácích fanoušků poslal Slavii do vedení 5:1 po přihrávce Vlčka důrazný Daniel Kružík. Po dvou třetinách tak Slavia držela nad Vsetínem luxusní náskok čtyř branek. 

Vsetín se hned ze startu třetí třetiny pustil do soupeře z hlavního města. Ovšem Pražané už opět sáhli k tuhé obraně v čele s pozorným Michajlovem. Zelenožlutí si navíc nepomohli ani v přesilové hře, když nedokázali potrestat vyloučení Vlčka. Mírnou jiskřičku naděje pro Valachy ještě vykřesal Ondřej Smetana, když mu brankovou pozici vybojoval povedenou přihrávkou zpoza branky Zeman. Vsetín i díky přesilovým hrám dohrál zbytek třetí třetiny před brankářem Michajlovem, ovšem ten znovu předvedl spolehlivý výkon a snižoval sebevědomí vsetínských střelců, obránci Slavie pak neváhali kouskovat hru vyhozením přes všechny čáry. Valaši však ještě v závěru třetí třetiny sáhli ke hře bez brankáře, při které Michajlova překonal vůbec poprvé v play-off Luboš Rob, vsetínský kanonýr nedal povedenou střelou z voleje slávistickému brankáři šanci. Víc už však Vsetínští nestihli a v úterý budou znovu na ledě pražského Edenu odvracet konec sezony. 

Ohlasy k utkání

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Zápas rozhodly přesilové hry. My jsme si přesilovkou nepomohli, naopak soupeř je zahrál výborně. Z pěti přesilovek dal čtyři góly, z toho se musíme ponaučit. Kluci byli možná až moc přemotivování, bylo tam dost vyloučení z naší strany. Už delší dobu se s tím potýkáme a doufáme, že si kluci uvědomí, o co hrajeme a půjdeme do dalšího zápasu s čistým štítem. Co se týká hry pět na pět, dá se říci, že jsme měli navrch, ale mohlo to být dáno už i výsledkem, který byl v jedné chvíli už jednoznačný. Nicméně kluci bojovali až do poslední chvíle, určitě máme na co navázat a věřím, že úterní zápas zvládneme.

Jiří Šejba (HC Slavia Praha:) Soupeři se z kraje zápasu podařilo dát gól, my jsme nebyli úplně ve své kůži. Nicméně se nám podařilo vstřelit důležitou vyrovnávací branku v první třetině. Zápas rozhodla jasně druhá třetina, kdy se herní disciplína z jedné strany hodně porušila. Přesilovky, které tam byly, jsme využili. Musím nás i pochválit, že to trénujeme. Ale jde vidět, že kluci si z toho berou příklad, bylo tam více střel a více jsme chodili do brány. Po druhé třetině stav 5:1, ale bohužel ve třetí třetině jsme opět byli nedisciplinovaní, konec tak byl dramatický, což bychom za stavu 5:1 neměli připustit. Zítra bude zápas znovu otevřený na obě strany a já doufám, že to pro nás skončí zdarem.