Vstupenky online

Roman Vaňo zůstává do konce sezony, klub uplatnil na útočníka opci

Jan Tajzler • 20.11.2023

Během posledních dnů se vyjasnila budoucnost nad působením Romana Vaňa ve vsetínském týmu. Jak bylo avizováno, urostlý útočník měl na Valašsku podepsanou smlouvu do konce listopadu s možností uplatnění opce do konce sezony. Vsetínský klub se rozhodl na základě výkonů slovenského forvarda opci uplatnit, a Vaňo se tak stává stabilním členem vsetínského kádru.

Roman Vaňo pochází ze slovenské Ilavy, hokejově však vyrůstal v Dukle Trenčín, kde strávil prakticky celou dosavadní kariéru. Na sklonku juniorských let Vaňo zaznamenával první starty v seniorské kategorii, šanci dostal i v dresu Trenčína v rámci nejvyšší slovenské soutěže, ale většího prostoru se dočkal o patro níž v dresu Dubnice nad Váhom či Martinu. Letošní sezona je pro slovenského útočníka první zahraniční štací.

Vaňo nastoupil v letošní základní části do 14 duelů, ve kterých zaznamenal 4 kanadské body za 2 trefy a stejný počet asistencí, 3 starty zaznamenal také v sousedním Valašském Meziříčí. „Jsem rád, že jsem svou výkonností prokázal trenérům i vedení, že bych měl zůstat. Díky tomu jsem tak podepsal opci do konci letošní sezony. Jsem rád, že můžu pokračovat na Vsetíně, jsem tady opravdu spokojený a chci se svými výkony poprat i o smlouvu na další sezonu," hlásil Roman Vaňo po podpisu.

banner pod článkem