Vstupenky online

Dorost nasbíral cenné zkušenosti a slaví stříbro na Memoriálu Jiřího Baráka

Helena Hegeďová • 08.08.2023

O prvním srpnovém víkendu se dorostenci zúčastnili Memoriálu Jiřího Baráka, kde v konkurenci zahraničních a extraligových týmů obsadili druhé místo za domácí Slavií. Jak turnaj a přípravné období hodnotí trenér Ondřej Němec a co na úspěch říká obránce Václav Sadílek?

Dorostenci mají na programu celkem patnáct přípravných zápasů, čtyři z nich odehráli v rámci Memoriálu Jiřího Baráka, kde se potkali jak se zahraničními týmy, tak s extraligovou konkurencí. Valaši na tradičním turnaji nakonec obsadili druhé místo.

Zápasy VHK na turnaji

Dresdner Eislöwen - VHK ROBE Vsetín 3:4 po prodloužení (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
Branky VHK: 7. Němec (Bulat), 34. Drozd (Dubec, Sadílek), 58. Kučerňák (Malý, Kučný), 63. Hynek.

HC Slavia Praha - VHK ROBE Vsetín 8:1 (3:1, 3:0, 2:0)
Branky VHK: 15. Lorenc

HK Gladiators Trnava - VHK ROBE Vsetín 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky VHK: 11. Bulat (Malý, Havlík), 27. Bulat (Dvořáček, Elich), 39. Kučný (Dubec, Meisnner), 59. Bulat (Malý).

VHK ROBE Vsetín - Rytíři Kladno 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky VHK: 5. Zezulka (Lorenc), 21. Kučný, 42. Lorenc (Elich), 56. Drozd (Hynek), 59. Němec.

Sestava VHK na turnaji

Kocyan, Cegliňski - Sadílek (C), Kuběna, Kučný, Hynek, Dvořáček, Dubec, Matyaštík, Mikulka, Kučerňák, Lorenc, Meisnner, Němec, Bulat, Zezulka, Malý, Drozd, Havlík, Fusek, Vinklárek, Pantlík, Elich.

Turnaj ukázal jednu důležitou věc, odkrývá Ondřej Němec. Dorost má jasný cíl

Jak hodnotíte turnaj?
Pro nás to byla super zkušenost, protože se chceme porvat o postup do Extraligy dorostu a měli jsme tu možnost se konfrontovat s extraligovými, případně zahraničními týmy. Ať už to byly Drážďany nebo Kladno se Slavií. Pro nás to byly výborné zápasy, které ukázaly jednu velmi důležitou věc, a to, že kluci chtějí pracovat, chtějí se posouvat, a to je pro nás to nejdůležitější.

Kromě turnaje už jste v minulém týdnu stihli i další program včetně zápasů. Co na to říkáte?
Kluky máme týden na ledě, takže pracujeme a snažíme se jim vštípit to, co po nich chceme. Pro spoustu z nich je to nové, protože tým se stále nějakým způsobem skládá. Máme před sebou spoustu práce a těžkou sezonu, ale jak říkám, chceme se porvat o Extraligu dorostu, což máme vytyčeno jako hlavní cíl.

Jak probíhala letní příprava?
Máme strašné štěstí v tom, že máme kondičního trenéra, který měl na povel celou letní přípravu. My trenéři jsme mu asistovali, takže příprava byla na míru uzpůsobena klukům od kondičního trenéra, tedy člověka, který tomu rozumí. Myslím si, že sklízíme ovoce. Vidíme, že kluci jsou dobře připraveni a mají z čeho brát. Za nás trenéry musím říct, že to byla výborná práce.

Jak je to aktuálně se skladbou týmu?
Samozřejmě jsme bojovali s tím, že po loňském neúspěchu v baráži nám hráči ročníku 2007 odešli do extraligy. Tým se zatím skládá, máme tu kluky na zkoušku, máme tu deváťáky ročníku 2009, kteří budou do týmu nakukovat. Každý má stejnou startovací čáru a každý bojuje o svůj další hokejový život. Kluci k tomu přistupují dobře, ale jak říkám, je tu spousta kluků a věřím, že díky jejich přístupu budeme rádi, že tu s námi zůstanou dál.

Václav Sadílek si odnesl cenu pro nejlepšího obránce. Jsme připraveni se porvat o postup, hlásí

Václave, jaký byl turnaj na Slavii z vašeho pohledu?
Kdybych to měl brát zápas od zápasu, tak v tom prvním proti Drážďanům jsme měli trochu pomalejší rozjezd. Nedařilo se nám dávat góly, něco jsme si k tomu řekli v kabině, nicméně jsme jeden bod ztratili, měli jsme mít tři. Slavia byla velmi silný soupeř, který byl rychlý v soubojích. Pro nás to byla alespoň dobrá zkušenost s týmem z vyšší soutěže. Proti Trnavě jsme od začátku podávali dobrý výkon, byli jsme namotivovaní a plnili jsme všechno, co nám trenéři řekli. Měli jsme z toho radost a ubojovali jsme si to. V posledním zápase s Kladnem jsme měli velice špatnou první třetinu. Báli jsme se hrát s pukem a soupeř nás přehrával. Z pohledu diváka se na to asi nedalo moc dívat. Po první třetině jsme si ale něco řekli a myslím si, že za druhou a třetí třetinu jsme všichni spokojení, protože jsme bojovali až do konce. Jsem za celý tým moc rád, že jsem to takhle zvládli.

Po turnaji jste dostal ocenění pro nejlepšího obránce. Co na to říkáte?
Abych pravdu řekl, tak jsem to moc nečekal, ale jsem rád, že se mi to podařilo vyhrát. Nebral bych to ale na individuální ceny, spíš bych ocenil, že jsme bojovali jako tým. Jsem moc rád za náš výkon.

Co takhle zkraje období přípravných zápasů říkáte na svůj tým?
Je tu pár nových kluků a trenéři spíše zkouší. Jak hráče, tak možnosti, jak by mohli hrát pospolu. Řekl bych, že jako kolektiv jsme si sedli. Jsme spolu v pohodě, vycházíme, a to je za mě hlavní.

A co vy a letní příprava?
Je to jedna z nejméně oblíbených částí roku, ale v Kapce ve Lhotě u Vsetína jsme mohli být na ledě i přes léto, což byla super možnost. Bylo to náročné, ale je to potřeba, abychom do sezony, zvláštně pak na kritické období kolem Vánoc, měli natrénováno a měli sílu.

Kromě turnaje už jste stihli i jiná přátelská utkání…
Ano, třeba hned první přípravné utkání bylo s Třincem. Zápas nám ukázal, na jakých detailech je ještě třeba zapracovat a co zlepšit. Jsme si jistí, že nás trenéři vedou tím správným směrem. Nicméně jsme rádi, že s takovými soupeři jako Třinec můžeme hrát a že vůbec máme tolik přípravných zápasů takhle před startem sezony. Jsme rádi, že si můžeme zahrát i proti kvalitním extraligovým týmům.

Překvapilo vás v něčem utkání s Třincem?
Překvapit mě to nepřekvapilo, protože jsme věděli, že Třinec bude dobře připravený a kvalitní tým. Jsme přesvědčeni o tom, že právě tyto zápasy s tak kvalitními soupeři nás budou nejvíce posouvat k tomu našemu jedinému a jasně stanovenému cíli pro nadcházející sezonu. Musíme se soustředit na každý detail. Každý z týmu ví, o co hrajeme a čeho chceme v příští sezoně dosáhnout. Jsme připraveni se porvat o postup. Dáme do toho maximum.

banner pod článkem