Vstupenky online

Další podpis! Vsetínský kádr rozšíří Roman Vaňo

Jan Tajzler • 30.08.2023

Soupiska vsetínského týmu se rozšiřuje o další jméno v kolonce útočníků. Svými výkony trenéry zaujal původně testovaný forvard Roman Vaňo, ten na Valašsku bude působit minimálně do konce listopadu s možností uplatnění opce do konce sezony.

Roman Vaňo pochází ze slovenské Ilavy, hokejově však vyrůstal v Dukle Trenčín, kde strávil prakticky celou dosavadní kariéru. Na sklonku juniorských let Vaňo zaznamenával první starty v seniorské kategorii, šanci dostal i v dresu Trenčína v rámci nejvyšší slovenské soutěže, ale většího prostoru se dočkal o patro níž v dresu Dubnice nad Váhom či Martinu. Letošní sezona bude pro urostlého praváka oficiálně první seniorská a pro tento krok se rozhodl přesunout za hranice.

V rámci zkoušky nastoupil za Vsetín již v prvním přípravném utkání na ledě Nitry, kde se i brankově prosadil. Následně Vaňo obdržel od Vsetína návrh spolupráce, který komentuje trenér Luboš Rob: „Romanovi jsme nabídli spolupráci v řešení s Valašským Meziříčím. Roman nám se zájmem zavolal, takže došlo k dohodě za určitých podmínek, které byly dopředu dané. Roman u nás bude působit v rámci spolupráce s Valašským Meziříčím, kdy jej budou moct využívat oba kluby. Je to pravák, mladý hráč, měli jsme možnost ho poznat a chceme s ním i nadále pracovat, proto jsme se takhle rozhodli." 

banner pod článkem