Vstupenky online

Vsetín je ve finále! Valaši si postup vystřelili v úvodu utkání

Matouš Vojáček • 27.03.2022

Takový průběh pátého utkání semifinále si na Lapači nepředstavovali ani v těch nejdivočejších snech. Valaši důrazně odmítli další pokračování série, když to bylo po třech minutách už o tři branky. Prostějov přijel ve velmi okleštěné sestavě, v obraně museli zaskakovat útočníci, takže to podle toho vypadalo. Vsacané do první sirény vstřelili sedm branek a ve finále se můžou těšit na Jihlavu.

CHANCE LIGA - SF5 ne 27.3.17:00
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
8:2(7:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Říha, 3. Smetana (Rob, Ondračka), 3. Březina (Gago, Vítek), 11. Venkrbec (Klímek, Ondračka), 12. Berger (Vlach, Hořanský), 15. Hořanský (Říha, Klímek), 17. Březina, 57. Rob (Jonák, J. Říha) – 31. Novák (Švec, Mrázek), 33. Kloz (Novák, Havlík). Rozhodčí: Čech, Tvrdoň – Kreuzer, Hnát. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3900. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 7:0, 7:2, 8:2.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Říha, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Vosátko – Jonák (C), Venkrbec, Rob – Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, Březina, Vítek – Berger, Vlach, Gago.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (15. Altrichter) – Koblížek, Havlík, Vala, Staněk, Podlaha – Beránek, Jáchym, Mrázek – Novák (C), Kloz (A), Švec – Štefka, Janeček, Jelínek.

Jestřábi byli první, kteří zahrozili, ovšem následně se rozjela zeleno-žlutá gólová mašina. Jiří Říha se od modré trefil nad vyrážečku brankáře a vsetínský stadion vybouchl poprvé radostí. Neuběhla ani minuta a už to bylo o dvě branky. Pěknou kombinaci zakončil po křižné přihrávce skrz útočné pásmo Ondřej Smetana za přesouvajícího se Bláhu. Osud celého utkání prakticky zpečetil David Březina, jenž po přihrávce zpoza brány ze slot poslal puk nechytatelně do sítě.

Na časomíře neutekly ani tři minuty a všem na Lapači bylo jasné, že se bude po skončení zápasu slavit postup do finále. A Vsetínští nadále využívali slabiny v prostějovské defenzivě. Po skončení přesilovky se puk dostal před brankovištěm k Matoušovi Venkrbcovi, který si s dobrou pozicí poradil na jedničku. A ve střílení branek se pokračovalo nadále. Přečíslení dva na jednoho zakončil do prázdné branky Jan Berger. Šestá branka padla po skvělé kombinaci, která rozebrala obranu Jestřábů na prvočinitele a do úplně prázdné branky zacílil puk Adam Hořanský. To byla poslední kapka pro brankáře Bláhu, jehož nahradil Altrichter. Ani ten ovšem neudržel čisté konto. Před koncem třetiny jej překonal David Březina.

Ve druhé třetině už domácí mančaft lehce polevil a hokej začal hrát i Prostějov. Ten se dočkal čestného úspěchu v přesilové hře těsně po polovině utkání. Martin Novák z předbrankového prostoru přehodil lapačku Málka, ovšem příliš radosti hosté neprojevili. A Prostějovští zaznamenali během krátkého časového úseku i druhou branku. Při hře čtyři na čtyři našel místo v Málkově výstroji Jan Kloz.

Třetí třetina se dohrávala v klidném tempu za perfektní atmosféry. Na Lapač si v neděli našlo cestu 3900 diváků. Ti přihlíželi ještě jedné brance domácích, když se prosadil po střele z pravého kruhu Luboš Rob. Šancí během poslední části už bylo jinak poskrovnu a příliš se nepřerušovalo, aby se mohlo co nejdříve oslavovat. Ve finálovém souboji o barážovou sérii s Kladnem se Vsetín utká s Jihlavou. Finále startuje 3. dubna na Vsetíně.

Ohlasy k utkání