Vstupenky online

Vsetín zvládl čtvrtý semifinálový duel v Prostějově a vede v sérii 3:1

Redakce • 25.03.2022

Hokejisté VHK ROBE Vsetín zvládli čtvrtý semifinálový duel, když v pátek vyhráli v Prostějově vysoko 8:3. V sérii hrané na čtyři vítězství vedou už 3:1. K úspěchu vykročili v úvodní dvacetiminutovce, ve které Jestřábům nastříleli čtyři branky a další trefy přidali ve zbytku zápasu. Páté semifinálové utkání hostí Lapač v neděli od 17 hodin.

CHANCE LIGA - SF4 pá 25.3.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
VHK ROBE Vsetín
3:8(1:4, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Švec (Husák, Mrázek), 24. Beránek (T. Jáchym, Štefka), 48. Štefka (Vala, Janeček) – 4. Vítek (Březina, Gago), 7. Gago, 13. Půček (Kucharczyk, Venkrbec), 16. Berger (Smetana), 27. Půček (Klímek, Kucharczyk), 37. Š. Jenáček (Vlach), 41. Jonák (Rob, Venkrbec), 56. Venkrbec (Smetana, Kucharczyk). Rozhodčí: Cabák, Pilný – Hanzlík, Bohuněk. Vyloučení: 8:6, navíc Husák - Berger oba 5 minut. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 19:35. Diváci: 2998. Stav série: 1:3.

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (7. Altrichter) – Husák, M. Jáchym, Zajíc, Staněk, Vala – Mrázek, T. Jáchym, Štefka – Jelínek, Kloz, Martin Novák – Švec, Koblížek, Jiránek – Janeček, Podlaha, Havlík – Beránek.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Říha, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Vosátko – Jonák, Venkrbec, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, Vlach, Hořanský – Gago, Březina, Vítek.

Valaši vstoupili do pátečního duelu velmi dobře. Už ve čtvrté minutě nahodil Březina kotouč do skrumáže před domácí svatyní a David Vítek jej poslal za záda bezmocného Bláhy. O pár okamžiků později se ranou z prostoru levého kruhu prosadil Michal Gago a hosté vedli o dvě branky. V ten moment Jestřábi vystřídali gólmana, Ondřeje Bláhu nahradil Martin Altrichter. Jestřábi se dostali zpátky do zápasu v přesilovce. Husák pálil od modré čáry a na dorážku před Málem byl připraven Marek Švec - 1:2.

Ve 12. minutě šlo ze skrumáže před domácí klecí několik střel. Nakonec si odražený puk u brankoviště našel Roman Půček, švihem ho nasměroval mezi tři tyče, a vrátil hostům dvoubrankový náskok. To ale z první třetiny nebylo vše. Jestřábi totiž v početní výhodě neudrželi kotouč v pásmu, Smetana vyslal do útoku Jana Bergera a ten zblízka nedal Altrichterovi šanci - 1:4.

Zkraje druhého dějství hráli domácí opět přesilovku a tentokrát se v ní radovali. Tomáš Jáchym poslal do prostoru mezi kruhy puk pro Petra Beránka, jenž vymetl pavučiny v hostující síti. Krátce před polovinou zápasu však přišla vsetínská odpověď. A znovu v početní výhodě. Na levé straně se do puku opřel Klímek, jeho pokus pak před Altrichterem dorazil úspěšně za jeho záda Roman Půček a svou druhou trefou v utkání zvýšil na 2:5. Šestý gól Valachů pak ještě do konce prostřední dvacetiminutovky přidal Šimon Jenáček - 2:6.

Vsetín byl při chuti i v závěrečném dějství. Pouhých 23 vteřin po vhazování se zcela osamocen před Altrichterem ocitnul hostující kapitán Vít Jonák a pohotovou ranou se nemýlil. Jestřábi pak ještě zásluhou Jana Štefky výsledek kosmeticky upravili, ale poslední slovo měli Stantienovi svěřenci. Nahození Smetany v přesilovce od modré čáry před Altrichterem přesně sklepl holí Matouš Venkrbec a upravil stav na konečných 3:8.

Ohlasy k utkání

Roman Stantien (trenér VHK ROBE Vsetín): „Do utkání jsme šli s tím, že budeme aktivní. To se nám povedlo hned v první třetině. Na rozdíl od předchozího utkání jsme dali góly a šli do vedení. Zbytek zápasu jsme pak měli pod kontrolou.“



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov