Vstupenky online

Málek zavřel bránu a Vsetín srovnal stav série

Jan Tajzler • 20.03.2021

Druhé čtvrtfinálové utkání mezi Vrchlabím a Vsetínem bylo na programu v sobotním podvečeru. Valaši vstoupili do zápasu s cílem vyrovnat sérii a odvézt domů první bod. K tomu přistoupili zelenožlutí podle plánu a již v čase 2:59 rozvlnil síť za Soukupem Adam Zeman. Zápas opět nabídl plno potyček, rozhodčí rozdali celkem 89 trestných minut a oba celky dostaly dostatečný prostor v přesilových hrách. Vsetín se však mohl spolehnout na brankáře Jakuba Málka, jenž při své premiéře v seniorském play-off udržel čisté konto. Definitivní rozhodnutí pak na startu třetí třetiny obstaral druhou trefou v zápase Adam Zeman. Série se za stavu 1:1 stěhuje na Lapač.

CHANCE LIGA - ČF2 so 20.3.17:30
HC Stadion Vrchlabí
VHK ROBE Vsetín
0:2(0:1, 0:0, 0:1 )

Branky a nahrávky: 3. A. Zeman (R. Vlach), 42. A. Zeman. Rozhodčí: Doležal, Ondráček – Maštalíř, Polák. Vyloučení: 14:13, navíc Heřman (Vrchlabí) 10 min. a 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 21:44. Průběh utkání: 0:2.

HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Linhart (A), Oliva, Kajínek, Niko, Kynčl, Jirků (C), T. Jelínek – Heřman, Matýs, Nouza (A) – Koffer, Chalupa, Machač – Hozák, Urban, Mrňa – F. Moník, Chrtek, Zeman.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Hryciow, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), Bartko – Březina, Pechanec, Gorčík – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, Babka, Vítek.

Start do zápasu vyšel lépe hostům ze Vsetína. Valaši si vynutili přesilovou hru, ve které měl nejprve slibnou příležitost na hranici brankoviště Půček, ovšem Soukup se stačil fantasticky přemístit. V poslední vteřině přesilové hry však zelenožlutí přeci jen slavili, navrátilec do sestavy Vlach dokázal v kleče nabít na střelu Adamu Zemanovi a ten z voleje nekompromisně zavěsil. Navýšit skóre mohl záhy Vítek, ale tentokrát obrana Vrchlabí závar ustála.

Domácí pak začali sbírat síly k protiútoku. Pomohlo jim nepovedené střídaní hostů, kteří hráli v šesti. V přesilové hře měl po střele Heřmana srovnání na holi Hozák, ale na jeho teč dokázal pohotový Málek reagovat. Při hře 5 na 5 se podařilo Matýsovi zavézt puk do útočného pásma, kde se k nahození dostal Heřman a puk si zpracoval na hranici brankoviště Nouza, snažil se Málka překonat bekhendem, ale i tentokrát vsetínský brankář úspěšně zasáhl. 

Starosti vsetínské obraně pak znovu nadělal Mrňa, jenž si nabruslil na levý kruh, Málek však jeho úmysl trefit růžek vsetínské branky vystihl zákrokem ramenem. Následně se strhla před brankou Valachů potyčka, ze které Vrchlabí těžilo další početní výhodu. Domácí byli ve zbytku úvodního dějství aktivnějším týmem, před první sirénou jim další přesilovou hru nabídl Kucharczyk, ale srovnání se Vrchlabští nedočkali, a vsetínská nedisciplinovanost tak zůstala po prvních dvaceti minutách nepotrestána.  

Vsetín podobně jako v úvodním dějství měl na startu možnost přesilové hry, ale tentokrát soupeře nepotrestal. Následující nápor pak přinesl slibnou střeleckou pozici Hořanskému, ten orazítkoval tyčku vrchlabské svatyně a cinknutí proletělo prázdnou arénou.

Za Vrchlabí zahrozil Nouza, kdy pro něj vybojoval puk Heřman, z hranice levého kruhu však ztroskotal na připravené lapačce brankáře Málka. Vsetín se pak dopouštěl faulů a dostal Vrchlabí zase do tempa, v největší příležitosti se po přihrávce domácího Tomáše Zemana ocitl Hozák, ale Málek byl opět připraven vsetínský tým podržet.

Nedovolených zákroků se pak dopouštěli především domácí, Vsetín si v přesilových hrách vytvořil tlak, ale navýšení náskoku se nedočkal. Za zmínku snad stojí teč Bergera po nahození Pechance, kterou však Soukup našel v lapačce. Druhá třetina změnu stavu nepřinesla a hosté z Valašska nadále drželi těsný náskok. 

Vsetín se v úvodu třetí třetiny nastěhoval do útočného pásma a hned zasypal brankáře Soukupa několika střeleckými pokusy. Na modré čáře pak napřáhl Kudělka, Soukup jeho ránu pouze vyrazil a k dorážce se dostal Adam Zeman, jenž už brankáře Vrchlabí překonal a svou druhou trefou v zápase dal Valachům dvoubrankový náskok. 

Vsetínští mohli odskočit do výraznějšího náskoku v plnohodnotné přesilové hře 5 na 3, ale nestačili ji dohrát, když na trestnou lavici putoval Berger. Utkání bylo znovu plné jiskřivých soubojů, rozhodčí udělili celkově 89 trestných minut. Mrzet to muselo hlavně domácí, kteří namísto závěrečného náporu bránili vsetínské přesilovky. Valaši se při oslabeních a vůbec v celém utkání mohli spolehnout na skvělý výkon brankáře Jakuba Málka, jenž si při své premiéře v seniorském play-off připsal čisté konto, když pokryl všech 21 střel Vrchlabí a výrazně pomohl Vsetínu ke srovnání série na 1:1. 

Foto: Anton Martinec

Ohlasy k utkání

Václav Baďouček (HC Stadion Vrchlabí): Tak my jsme to dnešní utkání bohužel nezvládli, nepodařilo se nám překonat hostujícího brankáře a bez gólu se vyhrát nedá, což je asi každému jasné. V utkání bylo plno emocí, které musíme pro příště ukrotit, ale musím podotknout, že ne všichni aktéři tohoto utkání, podali profesionální výkon.

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín): Byl to bojovný zápas, opravdu spíš boj než hokej. Stále se trápíme v přesilových hrách, mohli jsme rozhodnout už ve 2. třetině. Naši kluci se však dokázali srovnat s nepříjemnou hrou soupeře a důležité je pro nás vítězství. Série je srovnaná a jsme rádi, že se vracíme domů za stavu 1:1.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov