Vstupenky online

JUN: Každý soupeř je silný. Doma se cítíme lépe, líčí Hrdý

Helena Hegeďová • 29.11.2023

Juniorům v posledním kole vystavila stopku Technika, když přerušila sérii domácí neporazitelnosti Valachů. První místo v tabulce ovšem vsetínská juniorka stále drží. „Samozřejmě děláme chyby, ale trenéři nám vždycky všechno vysvětlí a ukážou,“ říká nejproduktivnější hráč týmu Ondřej Hrdý. Nálada je i přes poslední nezdar výborná, takže Vsetínští už s očekáváním vyhlíží další utkání, které sehrají pátek v Porubě.

Ondro, jaká je zatím vaše spokojenost s letošní sezonou?
Zatím to vypadá hezky. Na začátku sezony jsme si určili systém hry, trenéři nám ukázali, co chceme hrát. Postupně si to sedalo a myslím si, že teď už to všechno šlape a hezky se vyvíjí. V tabulce jsme zatím na první pozici v naší skupině, s čímž jsme spokojení.

Takže jde všechno podle plánu?
Já bych řekl, že ano. Samozřejmě děláme chyby, ale trenéři nám vždycky všechno vysvětlí a ukážou. Kdybych se měl ještě na chvíli zastavit u cílů, které máme, tak se snažíme dostat do play-off z co nejlepší možné pozice, k čemuž máme zatím nakročeno dobře.

Jak se ohlížíte za uplynulým víkendem?
Odehráli jsme opravdu těžké zápasy, hlavně ten poslední proti Technice, který jsme bohužel prohráli. Celkově to bylo velmi vyrovnané utkání, nicméně předtím jsme odehráli tři výborné zápasy, které se nám opravdu povedly. Bylo to proti Písku, Chrudimi a Havířovu. Ve všech případech jsme vyhráli a podali dobrý výkon, až teda na ten poslední zápas s Technikou. Byl to velmi vyrovnaný zápas, ale bohužel jsme měli ve druhé třetině několik vyloučení, dostali jsme góly a už to nedokázali překlopit na svou stranu.

Předtím jste ale měli sérii šesti domácích výher v řadě. Hraje domácí prostředí nějakou roli?
Určitě ano, doma se vždycky hraje výborně, a obzvlášť na Vsetíně. Podle mě je to znát na výsledcích i hře celkově. Doma se prostě cítíme lépe.

V prvním utkání minulého víkendu jste udrželi čisté konto, ve druhém naopak neskórovali. Kde byl rozdíl?
Upřímně to nedokážu říct, protože celá liga je velmi vyrovnaná a takové zápasy nebo výkyvy mohou nastat. Například u té Techniky jsme byli často vylučovaní, což rozhodlo. Dostali jsme dva rychlé góly v oslabení a potom se nehraje úplně nejlépe. Šance jsme měli, ale nepodařilo se nám dát gól.

„Budu doufat, že se nám bude týmově dařit i nadále, budeme bez zranění v týmu a dokážeme se s tím poprat až do konce sezony.“

Technika se po výhře ve vzájemném souboji dotáhla na rozdíl jednoho bodu. Pozorujete nějaký rozdíl mezi soupeři s ohledem na tabulku?
Celá liga je velmi vyrovnaná, každý soupeř je silný. Ať už hrajeme v Šumperku, nebo třeba na Technice, tak jsou to vyrovnané zápasy. Pak rozhoduje jakákoliv maličkost, ať jsou to třeba využité přesilovky nebo ubráněná oslabení.

Jaká je nálada v kabině, když jde všechno podle plánu?
Nálada v kabině je výborná. I když jsme teď prohráli, tak jsme si s kluky řekli, kde byly chyby, a už vyhlížíme další zápas. Budu doufat, že se nám bude týmově dařit i nadále, budeme bez zranění v týmu a dokážeme se s tím poprat až do konce sezony. Doufám, že uspějeme.

Bavíme se o týmových záležitostech, ale jak jste spokojený se svými osobními výkony?
Dalo by se říct, že jsem spokojený. Určitě ještě nějaké chyby dělám, ale postupně se jim snažím vyvarovat a hrát to, co po mně trenéři chtějí. Mám ve své lajně výborné útočníky Ondru Cakla a Adama Koláčka, se kterými hrajeme i přesilovku. Řekl bych, že si rozumíme, dokážeme si nahrát a puk do brány dostat. Přestože mám určité rezervy, jsem celkem spokojený a věřím, že to tak vidí i trenéři.

Už jste zmínil vaše nastavení do dalších zápasů, co tedy bude klíčové?
V každém zápase je velmi důležité dodržet předem určený herní systém, který nám trenéři představili. Pokud ho dodržujeme, tak se nám zápasy daří hrát bez větších chyb a máme dobré výsledky.

„Určitě ještě nějaké chyby dělám, ale postupně se jim snažím vyvarovat a hrát to, co po mně trenéři chtějí.“

Blíží se přelom roku i polovina základní části. Co bude v tomto období nejdůležitější?
Bude velmi důležité udržet si svou pozici. Doufám, že do play-off půjdeme z prvního místa, protože potom bychom dostali čtvrtý tým z druhé skupiny, který by papírově nemusel patřit mezi ty úplně nejlepší, ale jak říkám, liga je vyrovnaná, takže ani na toto nelze spoléhat. Tuším ale, že bychom díky tomu mohli přejít přes první kolo a dostat se dál.

Nakolik sledujete vývoj ve druhé skupině?
Vývoj určitě sledujeme. Proti těm týmům hrajeme, ale ne tolik zápasů jako se soupeři z naší skupiny. Hru ostatních týmů sledujeme, vždy si k tomu něco řekneme a jdeme do zápasu připraveni.

banner pod článkem