Vstupenky online

Vsetín v semifinále! Postup v čase 90:15 trefil Daniel Klímek!

Jan Tajzler, Jan Grulík • 28.03.2021

Valaši v nedělním televizním utkání hostili potřetí v rámci čtvrtfinálové série soupeře z Vrchlabí. Vsacané do zápasu vstoupili dobře, když v úvodu utkání využil přesilovou hru Roman Půček. Vrchlabí ovšem našlo odpověď na vedoucí branku domácích a stejně tak i na druhou trefu Vsacanů v podání Romana Vlacha. Vypjaté utkání dospělo do dlouhého prodloužení. V nastaveném čase měl Vsetín slibné příležitosti rozhodnout, ale povedlo se to až v čase 90:15, kdy postupovou branku obstaral vsetínský odchovanec Daniel Klímek a poslal Vsetín do semifinále.

CHANCE LIGA - ČF6 ne 28.3.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Vrchlabí
3:2p(2:1, 0:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 2. R. Půček (Bartko), 18. R. Vlach, 91. Klímek (Š. Jenáček, Kucharczyk) – 5. Hrádek (Hozák), 34. Mrňa (Urban, Niko). Rozhodčí: Šír, Kika – Zidek, Polák. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 62:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Hryciow, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), Bartko – Hořanský, Babka, Vítek – Březina, Pechanec, Gorčík – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Linhart (A), Hrádek, Kajínek, Niko, Kynčl, Jirků (C), Blažej – Nouza (A), Rohlík, Heřman – Matýs, Machač, Mrňa – Urban, Hozák, T. Zeman – Chrtek, Koffer.

Nedělní utkání, po dlouhé době také televizní, přineslo nabídku domácím hokejistům vykročit do ukončení této čtvrtfinálové série tou správnou nohou. V podstatě ihned po začátku dostali nabídku přesilové hry od extraligových rozhodčích, kteří řídili, pro obě strany, velmi důležité utkání. Tou Valaši nepohrdli a v čase 1:20 zavezl puk do pásma Roman Půček a rychlou střelou překonal hostujícího brankáře Soukupa. Vrchlabí ihned zaplo na vyšší rychlostní stupeň a předvádělo, že mu průběh utkání a možný konec sezony není lhostejný. Za tuto snahu byli záhy oceněni a díky střele Michala Hrádka od modré Vsetín, jako již poněkolikáté v této sérii, přišel o své vedení. Domácí se dále prezentovali snahou o zvrácení výsledku opět na svou stranu, kdy nejvíce po skórování volala šance Zemana s Vlachem, který jen těsně minul. Anebo chvíle, kdy upláchl Pechanec, který se neukvapil a předložil do ještě lepší pozice Gorčíkovi. O minutku později se již Valaši radovali, Roman Vlach využil nepřesné rozehrávky Vrchlabí a krásnou akcí pod horní tyčku skóroval. Jako již v předešlých situacích měl Vsetín opět namále a mnoho nechybělo a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu, když Linhart trefil tyčku Gábovy branky.

Druhá část hry přinesla další šance Vsetína, kdy se Pechanec s Březinou řítili dva na jednoho, opět však čaroval Soukup. V oslabení ujel Kudělka, předložil Kucharczykovi, který trefil lapačku hostujícího brankáře. Na druhé straně zahrozili Linhart a zejm. Chalupa, který nechal vyniknout Gábu. Vsetín se stále tlačil do zakončení, vytvářeli si šance, ovšem zakončení ztroskotalo na kombinaci, či brankáři Soukupovi. V přesilovce Nouza nabídl šanci na skórování Heřmanovi, ten však tutovku doslova spálil. Zanedlouho domácí nedostatečně pokryli Pavla Mrňu na hranici brankoviště a nechali jej nadvakrát zakončit. Více ze hry měli následně opět vsetínští, pomyslné štěstí se na jejich hokejky nepřiklonilo a po druhé periodě, tak svítilo skóre 2:2.

Třetí třetina přinesla vyrovnanější hokej z obou stran a také opatrnější snahu o vstřelení onoho rozdílového gólu, který by s největší pravděpodobností rozhodl o osudu dnešního utkání. Jako v uplynulých částech hry Vsetín tlačil a měl z tohoto tlaku šance, Vrchlabí čekalo na chyby domácích a brejkové situace, případně na možnou přesilovou hru, kdy uměli Vsetínu zle zatopit. Největší šanci měl v přesilovce Mrňa, kdy se Gába musel hodně roztáhnout, aby zabránil vedení hostí. Po vyloučení Gáby pro podražení se paradoxně dostávali do šancí domácí, prvně ujel Babka, ale Soukupa nepřekoval, zanedlouho střílel Štach i jeho tutovku hostující gólman kryl. Chvílí před koncem třetiny odmítli vsetínští nabídku na rozdílový gól, když Babka nabil Klímkovi a ten střelou z voleje trefil opět Soukupovy chrániče. Tím skončila základní hrací doba a bylo rozhodnuto, že se jde do prodloužení hraných do rozhodnutí (bez nájezdů).

Prodloužení přineslo v podstatě jen jeden obrázek hry: Vsetínský tým bušící na vrchlabskou bránu. Největší šanci měl ve druhé minutě Vlach, kterého střelu Soukup vyrazil i dorážející Berger nebyl úspěšný. I vrchlabští se dostali do šancí, ale Heřman s Chrtkem také nechali vyniknout brankáře soupeřova týmu. Šance Bartka se Štachem v rozhozené obrané hostí taktéž nepřinesla rozuzlení dnešního zápasu. Následně v podobně dopadl i vsetínský Půček. Ke konci prodloužení se téměř neporušený led před vsetínskou brankou rozhodli rozjezdit svými šancemi Chalupa, Mrňa, či Hozák a ani zde se nenašel úspěšný střelec. Prodloužení tedy dospělo do času 20:00, kdy bylo jasné, že dnes bude Na Lapači dlouhý večer.

Druhé nastavení hrací doby přineslo jiný obrázek hry, než to předcházející, byly vidět snahy vrchlabských o skórování, nicméně největší šanci si připsali domácí při kombinaci Bartka se zakončujícím Hořanským. Hra následně přinesla snahu obou týmů ukončit zápas a byly k vidění šance na obou stranách. Až nakonec rozhodla 11. minuta druhého prodloužení, kdy za brankou vybojoval puk vsetínský veterán Kucharczyk, předložil jej Šimonu Jenáčkovi, který následně křižnou přihrávkou přes útočné pásmo našel Daniela Klímka, který se do vrchlabské sítě opět nemýlil. Touto trefou Vsetín ukončil nejen druhé prodloužení, které se na našich kluzištích tolik nevídá, zápas, ale i tuto čtvrtfinálovou sérii. Hráčům z Vrchlabí tak začíná dovolená a nutno podotknout, že byli Vsetínu vyrovnaným soupeřem a jejich první sezona v první lize dopadla jistě nad očekávání.

Hráči Vsetína si budou muset na soupeře počkat do úterý, kdy se v 7. rozhodujícím utkání rozlouskne postupový rébus mezi Jihlavou a Litoměřicemi. Pokud postoupí Jihlava, začíná semifinálová série pro Valachy v pátek právě na jejich ledě, pokud postoupí Litoměřice, začíná Vsetín v pátek doma s ostravskou Porubou.

Ohlasy k utkání