Vstupenky online

Valaši natočili Kopřivnici desítku a v sérii vedou 2:0

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 27.02.2017

Čtvrtfinálová série měla dnes na programu odvetu na kopřivnickém ledě. Domácí toužili favorita ze Vsetína potrápit a to se mu v 1. třetině také dařilo, když se Kopřivnici podařilo otočit z 0:1 na 2:1. Jenže zelenožlutí si vzali vedení rychle zpět a v prostředním dějství znovu výrazně svému sokovi utekli až na 6:3. V závěrečné třetině už utkání znovu připomínalo exhibici a početná návštěva hostujících fanoušků se dokonce dočkala kýžené desítky. Hattrickem se v utkání blýskl Radim Kucharczyk, série se nyní za stavu 2:0 pro Vsetín vrací na Lapač, kde budou Valaši ve středu od 17:30 bojovat o první mečbol.

2. liga - ČF2 po 27.2.18:00
HC Kopřivnice
VHK ROBE Vsetín
4:10(2:3, 1:3, 1:4)

Branky a nahrávky: 12. Kofroň (Vyčesaný), 13. Červenka (Pargač), 40. Sluštík (Pargač, Červenka), 51. Hrubý (Tomášek, Ollender) – 10. Kucharczyk (Luka, Mojžíš), 13. Zúbek (Hryciow), 17. Čuřík (Šilhavý, Hořanský), 32. Finsterle (Mojžíš, Luka), 33. Kucharczyk (Jeník, Mojžíš), 36. Finsterle (Kucharczyk, Čech), 44. Vávra (Janáček, Zůbek), 46. Luka (Kucharczyk, Finsterle), 50. Pokorný (Čuřík, Kajaba), 55. Luka (Mojžíš, Kucharczyk). Rozhodčí: Fiala – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2056. Střely na branku: 26:54. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 3:6, 3:9, 4:9, 4:10.

HC Kopřivnice: Šimeček, 20. Fendrich – Kowalczyk, Pargač, Krutil, Chalupa, Bartošák, Marek, Merenda – Červenka, Sluštík, Pěnčík, Hrubý, Tomášek, Ollender, Kofroň, Mach, Vyčesaný, Poruba, Suchý.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Jeník, Mojžíš, Janáček, Hryciow, Teper, Čech, Žák, Ostrčil – Finsterle, Kucharczyk, Luka – Kolařík, Vávra, Zúbek – Hořanský, Šilhavý, Čuřík – Kajaba, Pokorný, Vítek.

Snaha Valachů dobýt útočné pásmo dlouho končila mezi modrými čarami. Ve čtvrté minutě našli hosté recept na přechod útočné modré a Čuříkovi se povedlo překonat kopřivnického gólmana. Puk však v brance neskončil, orazítkoval jen vzdálenější tyč. Od tohoto momentu začal Vsetín přidávat na útočné intenzitě. Po pravém křídle najel před branku Kucharczyk a poslal zadovku do mezikruží na přijíždějícího Luku. Ten svou střelou zasáhl domácího gólmana Šimečka. Kopřivnický útok vedl Vyčesaný a od modré mu sekundoval Marek. Vyloučení na straně domácího mužstva potrestal v 10. minutě střelou z pravého kruhu Radim Kucharczyk, čímž zakončil dlouhou vsetínskou kombinaci. Následně zvolil Šilhavý pro svou střelu špatný úhel a ani Čuřík neodkázal Šimečka překonat po zachycení vyraženého kotouče. Naopak Hromada se musel za svá záda ohlížet, když si Adam Kofroň počkal na modré na nabídku od Michala Vyčesaného, najel do útočné třetiny a z pravého kruhu se trefil pod lapačku.

Třináctá minuta přinesla další gól v síti Vsetína. Skóre otočil Adam Červenka, který kličkou přechytračil vsetínského gólmana a poslal puk mezi betony. Přítomní diváci si opravdu nemohli stěžovat na nedostatek gólů, jelikož ještě v téže minutě vyrovnal František Zúbek. Zdálo se, že domácí brankář bude mít opět štěstí, když za jeho zády po střele Michala Hryciowa zazvonila tyč. Neodbytný Zúbek si však puk převzal a na několikátý pokus jej dostal pod betony, také za pomoci jednoho z bránících hráčů. V 17. minutě vytáhl kotouč ze zmatku před gólmanem Jakub Čuřík a z hranice brankoviště jej poslal kolem Šimečkovy levé brusle. Srovnání dělovkou od modré měl na hokejce Ollender. Vsetínské zase táhl v přesilovce Finsterle, kterému se nepodařilo procpat kotouč mezi betony, i když už se někteří přítomní radovali.

V úvodu druhé třetiny se Jeníkovi nepodařilo vyhodit kotouč z pásma a do přečíslení se dostali Pěnčík se Sluštíkem. Proti střele druhého jmenovaného se Hromada stihl přemístit a zabránil tak vyrovnání. Sluštík byl blízko gólu taky při tečování střely Kowalczyka od modré, ani tentokrát se mu nepovedlo strážce vsetínské branky překonat. Hosté se nastěhovali před Fendricha, který v kopřivnické brance nahradil Šimečka. Vsetín však neměl ve svém repertoáru příliš nebezpečných střel. Po návratu vyloučeného Ollendera na led následoval rychlý sled vsetínských pokusů. Zúbek zkusil poslat puk mezi betony. Šilhavý zase počkal, až bude Hořanský v dobré pozici. Ten však netrefil přesně a domácí gólman Fendrich uhlídal svou bránu i při několika dorážkách Čecha.

Po skvělém zákroku se však kopřivnický gólman musel chytat za hlavu, když mu v 32. minutě proletěla za záda jednoduchá střela Lukáše Finsterleho z mezikruží, která se otřela o jeho lapačku a spadla až za brankovou čáru. O třicet vteřin později využil dlouhého a přesného pasu od Štěpána Jeníka Radim Kucharczyk a poslal Vsetín do tříbrankového vedení. Lukáš Finsterle potvrdil svou střeleckou formu, když z ostrého úhlu zamířil do levého horního rohu. Hosté nabídli Kopřivnici na konci prostředního dějství hned dvě přesilové hry. Aktivitou vynikal Krutil, byl to ale Ondřej Sluštík, kdo poslal za Hromadova záda branku do šatny. Po nepříliš přesvědčivém výkonu v poslední minutě se kotouče chopil právě Sluštík, najel si k levé tyčce a zvedl kotouč nad gólmanovo rameno.

Valaši nedokázali využít početní výhodu na začátku třetí třetiny, ale Tomáši Vávrovi se podařilo tečovat střelu Martina Janáčka těsně před brankovištěm sekundu poté, co se vyloučený kapitán domácího mužstva vrátil na led. Vsetín si vytvořil tlak, ostřeloval gólmana a maskovaný muž v kopřivnické brance podával nadprůměrné výkony. Důraz hostujícího celku se však projevil a Vladimír Luka poslal puk pod Fendrichovu vyrážečku. V 50. minutě signalizoval rozhodčí Sluštíkův faul a Vsetín hrál ve výhodě. Nedorozumění mezi hráči Kopřivnice využil Dominik Pokorný a přehodil Fendrichův levý beton. Hostující fanoušci se po celou dobu zápasu dožadovali desítky, teď byli tomuto momentu nejblíže a Valachům zbývalo na vstřelení desáté branky přesně deset minut.

Radovali se však hráči a fanoušci na druhé straně. K levé tyčce poslal puk Daniel Hrubý. Gólman domácího celku začal působit trochu nejistě a hosté se snažili využít vypadnutých kotoučů. Blízko byl při dorážce v chaosu před brankovištěm Hořanský, nakonec se to však povedlo Radimu Kucharczykovi, který kromě desáté branky svého celku vsítil také hattrick. Kopřivnice i přes jasný výsledek nevypustila závěr utkání a snažila se držet v útočném pásmu, kde si zásluhou Marka dokázala vytvořit také menší tlak na bránu.