Vstupenky online

Bitva o druhou příčku vítězně pro Vsetín

Radek Bařina • 24.10.2015

Jeden z nejvydařenějších zápasů sezóny mají za sebou hokejisté VHK. V přímém souboji o 2. místo totiž zvládli duel na ledě Techniky Brno a domů se tak vracejí se třemi body za výhru 4:2. Vítězství mohlo být i vyšší, dobře hrající Valaši ale spálili celou řadu gólových příležitostí a v závěru si navíc skvěle rozehraný duel zbytečně zkomplikovali. Dvě inkasované branky na přelomu 58. a 59. minuty totiž přinesly snížení na 3:2 a s ním spojené drama. Více však Vsetínští Technice nepovolili a naopak trefou do prázdné brány pečetili své vítězství na konečných 4:2.

2. liga - 13.kolo so 24.10.17:00
HC Technika Brno
VHK ROBE Vsetín
2:4(0:0, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 58. Benýšek (Havíř), 59. Jurča (M. Brzobohatý) – 22. Vrba (Dvořák, Ambruz), 28. Vaněk (Zúbek, Kolařík), 48. Vítek (Vávra, Hryciow), 60. Vaněk (Abdul, Žák). Rozhodčí: Pokorný – Musil, Lainka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
HC Technika Brno: Jekel – Strýček, Navrátil, Koukal, Šidák, Habrovec (C), Havíř, Vrba – Jurča, P. Brzobohatý, Čtvrtníček, Stehlík, Benýšek, Heža, Kadlec, M. Brzobohatý, Polesný, Crhák, Boček, Bustin.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Báchor, Nedbálek, Vrba, Žák, Hryciow, Štědrý – Zúbek, Vaněk (C), Kolařík, Slováček, Dvořák, Ambruz, Abdul, Vávra, Vítek, Kajaba, Ondráček, Kubo, Daněk.

Ihned po úvodním vhazování mohl dostat svůj tým na koně brankou Jurča. Ten projel až před vsetínského Hromadu, který si připsal první úspěšný zákrok a vynuloval brněnského forvarda. Podobně si počínal o pár minut později jeho kolega v protější bráně Jekel, který znemožnil skórovat z dorážky Štědrému. Více gólových příležitostí si vytvářeli hosté, přičemž jim k tomu dopomohla přesilovka po vyloučení Kadlece. V té mohl po zaváhání domácí obrany otevřít skóre Báchor, Jekel však i tentokrát podržel svůj tým a kotouč za svoje záda nepustil. Hra se vyrovnala, Brňané začali více zaměstnávat gólmana Valachů, ani to však nemělo vliv na změnu skóre. Do jedné z posledních příležitostí v úvodní třetině se dostal vsetínský Vávra, tomu ale kotouč před prázdnou bránou přeskočil puk a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ten změnil hned zkraje prostřední periody hostující Lukáš Vrba. Z mezikruží prostřelil po nahrávce od Dvořáka Jekela, načež se hosté ujali vedení. To navýšili o pár minut později, v čase 27:40 unikl červenočerné obraně kapitán Valachů Daniel Vaněk. Pelášil až před gólmana v brněnské svatyni, jehož překonal střelou k pravé tyči. Pár okamžiků na to se snažil ve vstřelení branky napodobit svého kapitána Abdul, tentokrát však měl Jekel puk pod kontrolou. Utkání bylo více než ukázněné, první vyloučení na straně hostů bylo až v polovině utkání, Brňané však početní výhodu nedokázali zužitkovat.

Ve třetí části si přišli na chuť příznivci útočného stylu hokeje. Nejprve mohl třetí vsetínskou branku přidat Vávra, brněnský gólman však byl ještě úspěšný. Pár okamžik na to ho už překonal David Vítek z levého kruhu a zdálo se, že o osudu utkání začíná být rozhodnuto. Brňané se ale ještě nahecovali, zhruba v polovině třetiny se Jurča zkoušel marně prokousat až před Hromadu, kde jeho útočné snažení ztroskotalo na posledním bekovi hostů. V závěru sedmapadesáté minuty se provinil hostující Kolařík podražením, čehož Technika využila. Karel Benýšek skvělou tečí připravil vsetínského brankáře o čisté konto, přičemž vykřesal plamínek naděje pro domácí. Ten pořádně vzplanul o osmatřicet vteřin později, když nekrytý Petr Jurča zametl puk za Hromadu přímo z předbrankového prostoru. To ale bylo ze strany Brňanů vše, v závěru inkasovali z hole Daniela Vaňka gól do prázdné brány a o vítězi utkání bylo rozhodnuto.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK Vsetín):

Myslím si, že jsme dnes hráli dobře. Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání. Musím kluky určitě pochválit, protože jsme plnili vše, co jsme si řekli před utkáním, hráli jsme dobře do obrany a vše bylo podpořeno výborným výkonem Petra Hromady. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Na konci jsme si to trošku zkomplikovali. Musíme předvést stejný výkon i v dalším utkání.

Vlastimil Odehnal (HC Technika Brno):

Vsetín má kvalitní mužstvo, nám se u nich posledních pár let hraje lépe než doma. První třetinu jsme hráli celkem dobře, druhou jsme udělali chybu a ve třetí jsme defacto za rozhodnutého stavu ještě zdramatizovali zápas, za stavu 3:2 jsme byli v pásmu 4 na 2 a vsetínští nám dali gól. Určitě mužstvo ukázalo nějakou tvář tím, jak se dokázali vrátit do zápasu, ale nezvládáme souboje 1 na 1 a dostáváme góly z individuálních chyb.