Vstupenky online

Sezóna pro Valachy končí ve čtvrtfinále

Dominik Tobola • 26.02.2012

Vsetínské tažení play-off je minulostí. Valaši nedokázali na ledě Jestřábů dotáhnout zápas do vítězného konce a sezona tak pro ně skončila. Vsetínu nevyšel vstup do utkání a po první třetině ztrácel na svého soupeře dvě branky. Naději vykřesal Vaněk, který snížil na 1:2. Pak však přišel klíčový okamžik utkání a Prostějov dvěma slepenými brankami v podstatě rozhodli o svém triumfu. Vsetínská pouť letošním play-off tak končí již ve čtvrtfinále.

2. liga - ČF5 ne 26.2.17:00
LHK Jestřábi Prostějov
VHK ROBE Vsetín
5:3(2:0, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Stejskal (Smejkal, Duba), 16. Duba (Stejskal), 28. Duba (Ševčík, Doseděl), 29. Čuřík (Šebek, Černý), 39. Osina (Šebek, Duba) - 24. Vaněk (Heš), 33. Pelc (Hruška P.), 46. Zúbek (Kajaba). Rozhodčí: Mrkva - Bojda, Mikler. Vyloučení: 7:5, navíc Černý (PRO) 10 min. OT a Vítek 5 min. + OK za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3063. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes - Stejskal, Duba, Smejkal, Meidl, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek, Ševčík, Stráněl, Berčák.
VHK ROBE Vsetín: Plšek (28. Hromada) - Farda (21. Mečiar), Heš, Spitzer, Bezuška, Pelc, Hoďa - Zúbek, Vaněk, Sprušil - Vítek, Hruška O., Hruška P. - Bajtek, Bessonov, Kajaba.

Po dvou nevyužitých mečbolech Prostějova dospěla čtvrtfinálová série se Vsetínem až do 5. rozhodujícího zápasu za horlivého povzbuzování fanoušků, kteří na prostějovský stadion dorazili opravdu v hojném počtu, a to 3 063.

Kdo očekával opatrný začátek utkání, se mýlil. Domácí Jestřábi jakoby chytili vítr do křídel a vlétli na Valachy v plné síle. Jednu útočnou akci Prostějova střídala druhá. Hosté se téměř vůbec nemohli dostat k puku. Prvním nájezdům však Lukáš Plšek odolal, na druhé straně zahrozil Bajtek - Sedlář byl však pozorný.

Skóre se poprvé měnilo až v čase 7:28 a byli to právě důraznější domácí, kteří se radovali, zásluhou Martina Stejskala. Hned poté následovala přesilová hra Prostějova, kdy mohli domácí ještě zvýšit své vedení. V početní výhodě si Jestřábi vytvořili sice dobré šance, avšak ani jedna neskončila až za Plškovými zády. Svoji šanci zahrát si přesilovou hru dostal i Vsetín. Hosté okupovali útočné pásmo téměř celé dvě minuty, ale výhodu hráče v poli navíc nevyužili.

Do konce třetiny dokázali domácí ještě skórovat - v čase 15:06 udal konečný stav první třetiny kapitán Lukáš Duba, a to pohotovou dorážkou Stejskalovy střely.

Naopak druhou dvacetiminutovka započali mnohem lépe hosté ze Vsetína. Čtyři minuty po úvodním vhazování ujel prostějovské obraně kapitán Daniel Vaněk a ze souboje tváří v tvář s Daliborem Sedlářem vyšel jako vítěz - 2:1. Načež se provinil Bajtek nedovoleným bráněním, čehož Jestřábi pohotově využili. Aktérem se stal opět Lukáš Duba, jenž dorážel nahrávku Ševčíka do protipohybu Plška - 3:1.

Tím vyhnali vsetínského Plška z brány, nahradil jej Petr Hromada, jenž musel ihned čelit prudké střele zápěstím Ivo Peštuky. Tuto střelu ještě vytěsnil, avšak ihned následující již skončila v síti. Po mnoha dorážkách se nejlépe zorientoval Jakub Čuřík a puk napálil do zcela prázdného horního levého růžku - stav 4:1.

V 31. minutě se provinil tentokrát na druhé straně Lukáš Duba a Vsetín trestal. V čase 32:15 snížil na 4:2 Vítězslav Pelc šťastnou dorážkou od zadního mantinelu.

Stejný hráč se provinil o pár minut později, a to zahákováním rozjetého Dubu těsně před Hromadou. Sudí nařídil trestné střílení, ve kterém mohl Duba dovršit hattrick, to se však nestalo. Chuť si ale spravil nahrávkou na další - už pátý - gól Prostějova. Jeho nahrávku zpracoval a neomylně zavěsil Jiří Osina.

Za ohlušujícího hřmotu fanoušků obou táborů nastoupili hráči na závěrečnou třetinu - Prostějov se snahou neudělat chybu a Vsetín s jasným cílem, a to střílet odevšad - odkud to bude jen možné. To se Valachům vyplatilo, když ve 46. minutě šťastně snižoval v přesilové hře František Zúbek.

Následovaly četné fauly na obou stranách, avšak ten od Davida Vítka na Iva Peštuku byl téměř likvidační, a také proto si za něj "vysloužil" 5 + dokonce. Prostějovu už se ale ke konci nepodařilo skórovat ani v prodloužené přesilové hře, ani v posledních dvou minutách utkání, kdy vyměnili hosté brankáře za šestého hráče v poli. Konečné skóre tedy 5:3 pro Jestřáby tzn., že série skončila 3:2 na zápasy.

Ohlasy k utkání

Petr Zachar (trenér Prostějova): Dnes jsme měli oproti těm dvěma předchozím utkáním dobrý vstup do zápasu, přitlačili jsme je a měli jsme šance. Byla škoda, že jsme za vedení 2:0 po naší chybě dostali soupeře zpět do zápasu, ale jinak si myslím, že jsme to po většinu utkání kontrolovali a v útoku jsme měli převahu. Vsadili jsme na psychiku, před utkáním jsme udělali jen lehké tréninky, proběhla také nějaká výměna názorů. Kluci byli společně na obědě. A já si myslím, že ten náš kádr je dostatečně zkušený na to, aby se s těmi prohrami vyrovnal. Nezastírám, že jsem určité obavy měl, ale šli jsme do toho, že máme velkou šanci na to, abychom to uhráli. Vsetín ale už v sezoně ukázal, že je silným soupeřem. Už dopředu jsem říkal, že může rozhodnout právě to páté utkání.

Viktor Hlobil (trenér Vsetína): Chtěl bych zhodnotit celou sérii, v tom posledním zápase to bylo o tom, kdo dá dřív gól, bohužel jsme to nebyli my. Musím ale po sportovní stránce přiznat, že domácí mají zkušenější mužstvo. My máme naopak mladé kluky a v tom play-off jsme se učili. Myslím si ovšem, že jsme si ostudu určitě něudělali, spíš naopak. Pro každého z hráčů to byla obrovská zkušenost a doufám, že zůtanou na Vsetíně a zúročí to v dalších letech. Série byla opravdu vyrovnaná a bylo to vždycky o tom jednom, dvou gólech a musím pogratulovat domácím.