Vstupenky online

Vsetínu uschl střelný prach, Frýdku – Místku uštědřil výprask

Jiří Kubják, Radek Bařina • 01.11.2009

Nakládačku v podobě 9:1 nadělili hokejisté VHK Vsetín nováčkovi z Frýdku – Místku. Na rychlé dvě branky v první třetině ještě dokázali domácí hráči jednou odpovědět, na pětigólový nášup ve druhém dějství již ovšem recept najít nedokázali. Vsetínští tak potvrdili vzrůstající formu, přičemž nejvíc se o vysoké vítězství Valachů zasloužili Ondráček (2+2), Mokrejš (2+2) a nestárnoucí Josef Štraub (1+3). Vsetín tak oplatil Frýdku porážku z úvodního utkání sezóny i s úroky.

- 12.kolo ne 1.11.17:00
HC Frýdek-Místek
VHK ROBE Vsetín
1:9(1:2, 0:5, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Krutil (Martiník) - 3. Štraub (Ondráček), 6. Sakrajda (Tomis, Ševčík), 24. Mokrejš (Horák), 29. Mokrejš (Štraub), 34. Ondráček (Štraub, Mokrejš), 35. Mikeš (Ondráček, Vaněk), 35. Ondráček (Mokrejš, Štraub), 41. Ašer, 56. Tomis (Ašer). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:9. Vyloučení 7:10 Využití 1:2 V oslabení 0:1 Diváci 553
HC Frýdek-Místek: Šrámek (Vašíček) - Pelikovský, Kudláček, Machálek, Lašek, Bavlšík, Babic, Krutil, Sýkora, Kostelňák, Sluštík, Mocek, Pavlas, Martiník , Gelačák, Suchý, Sztefek, Kopáč, Lukaštík, Merta.
VHK ROBE Vsetín: Plšek (Kurtin) - Šimek, Zavrtálek, Tomis, Matula, Rajnoha, Horák, od 30.minuty Černý - Ondráček, Štraub, Mokrejš - Sakrajda, Klabačka, Ševčík - Mikeš, Matějka, Vaněk - Korčák (40.Ašer), Knebl, Tesařík.

Již od první minuty začalo utkání náporem Vsetína, když se střelou od modré prezentoval Sakrajda, ale s jeho pokusem i s dorážkou Václava Klabačky si brankář Šrámek poradil. Ve třetí minutě padla první branka. Jiří Ondráček z pravého křídla přihrál na centra Josefu Štaubovi a ten se z prostoru mezi kruhy nemýlil. 0:1 pro Vsetín. V minutě 6. kapituloval frýdecko – místecký brankář podruhé. Ze stejné pozice jako Štraub se tentokráte po přihrávkách Petra Tomise a Robina Ševčíka prosadil Petr Sakrajda. Hosté snížili brankou v 10. minutě, kdy se při přesilové hře na dvakrát z dorážky prosadil Michal Krutil.

Po inkasované brance se valaši opět vrhli do útoku. Od modré čáry se ve 13. minutě utkání připomněl Matula a o pár vteřin později se z buly neprosadil Mikeš. Frýdek – Místek zahrozil v minutě 14. Robin Pavlas ale z pravého kruhu Plška nepřekonal. Na druhé straně se činil pro změnu brankář Frýdku – Místku, jenž v 16. minutě předvedl zákrok proti Korčákovi a když na opačné straně kluziště neuspěl před Plškem Martiník. Šlo se do kabin za stavu 1:2

Druhá část byla jednoznačně v režii Vsetína, který v čase 23:58 zvýšil své vedení. Po hezké kombinaci se díky křižné přihrávce od Štrauba se ocitl puk u Oldřicha Horáka, jehož střelu od modré dorazil za brankařova záda Petr Mokrejš, a využil tak výhodu přesilové hry. Od tohoto okamžiku se zápas zlomil na stranu zelenožlutých. Šance Ondráčka, Ševčíka či Vaňka ještě brankář domácích pochytal, ovšem na střelu po vhazování z hole Petra Mokrejše už nedosáhl a tak v čase 28:30 zvýšil Vsetín při vlastním oslabení na 1:4. V tomtéž čase domácí vystřídali brankáře a mezi tři tyče nahradil Šrámka Radim Vašíček.

V polovině utkání se čárový rozhodčí u mantinelu vyhnul objíždějícímu hráči tak nešikovně, že z situace, která nastala, mohl těžit vsetínský Štraub. Velezkušený útočník z dobré pozice zvolil ještě jednu kličku navíc, kterou brankář Vašíček bez problému pokryl. Tímto zakončením jako by za stavu 1:4 pro zelenožluté ukázal Josef Štraub ukázkovou hru fair play. V čase 33:28 lovil puk ze své branky i Vašíček. U akce byl opět Štraub, jenž z levého kruhu přihrál přesně na hůl Jiřího Ondráčka, který do proti pohybu golmana zavěsil k pravé tyči. Minutu na to – přesněji v čase 34:33 přidal šestou branku valachů Josef Mikeš, jeho střela pod horní tyč nedala Vašíčkovi sebemenší šanci. Uplynulo 16 vteřin a Jiří Ondráček,využil nedorozumění mezi domácí obranou a brankářem. Po velice krátké době opustil Vašíček branku a nechal ztracený zápas dochytat frýdecko – místeckou jedničku.

Domácí se předvedli šancemi Valdemara Pelikovského. Jeho první pokus ovšem skončil nad Plškovou svatyní, při druhém pokusu promáchl kotouč a jeho třetí střela skončila těsně vedle levé tyčky Plškovy branky. Ve 38. minutě nejdříve z velké dálky vystřelil Martiník. Plšek rozehrál kotouč vysokým obloukem, který se ocitl na holi jednoho z domácích hráčů. Tohle zaváhání ale včas vyřešil v brankovišti vsetínský obránce Michal Černý, jenž odvezl puk do bezpečí. Ve druhé třetině se poté nic vážného již nestalo a po 40 minutách svítilo na světelné tabuli skóre 1:7

Závěrečné dějství se převážně jen z povinnosti dohrávalo. Trenéři Vsetína zapojili do hry i 4 formaci ve složení Ašer, Knebl, Tesařík. Prvně jmenovaný útočník ujel v samostatné akci a beckendovým pokusem vsítil osmou branku valachů. Frýdek – Místek nestačil v osobních soubojích a jejich psychika byla na ledě znát. Snad jedině Tomáš Martiník se jestě snažil alespoň zmírnit tak vysoké skóre ovšem marně. Na druhé straně kluziště střílel z dobré pozice Knebl, ale našel jen skvěle postavenou Lapačku Šrámka. Recept na brankáře Frýdku – Místku z číslem 1 na zádech nenašel ani Klabačka, jenž v 49 minutě po skvělé kombinaci přestřelil. V minutě 56. udělal gólovou tečku za vysokým vítězstvím Petr Tomis. Vsetín zvítězil 1:9 a připsal si další tři body do tabulky.

Jiří Kubják

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (trenér Vsetína): Myslím si, že dnes jsme zaslouženě zvítězili. Soupeře jsme převyšovali ve všech činnostech. Po gólu na 3:1 se utkáni zlomilo v náš prospěch a zbytek už bylo jen otázkou skóre jak bude narůstat.

Michal Piskoř (trenér Frýdku-Místku): Zápas se mi hodnotí velice těžce, protože výsledek je daný. Propadávali jsme v herních činnostech jeden na jednoho. Velmi špatně jsme bránili, nedobruslovali jsme soupeře zpět. Druhá třetina dopadla z našeho pohledu ještě hůř a ve třetí se zápas vesměs už dohrával. Musím se za celý tým omluvit našim divákům, neboť se na naší hru nedalo dívat.