Vstupenky online

Vsetín si pojistil talentovaného odchovance, Matyáš Dědek podepsal novou smlouvu

Jan Tajzler • 08.12.2023

Valašský hokejový klub pokračuje v naplňování své dlouhodobé vize a už nyní v rozehraném soutěžním ročníku Chance ligy si pojistil služby svého talentovaného odchovance Matyáše Dědka na další dva roky s možností uplatnění jednoleté opce. Mladíček ve vsetínském dresu si tak svými výkony řekl o dlouhodobější kontrakt.

Matyáš Dědek je vsetínským rodákem a s mateřským klubem doposud spojil celou mládežnickou kariéru. Na střídavé starty si odskočil pouze do zlínské extraligové juniorky během loňského ročníku. Vsetínský sportovní úsek však včasně vycítil, že na Lapači roste talentovaný hráč a jeho služby si před startem sezony pojistil nabídkou první profesionální smlouvy. Matyáš Dědek si svými výkony řekl výrazně o místo v sestavě A-týmu již během přípravných zápasů a trenéři jej do většiny zápasů stavěli na centra druhé útočné formace po bok kapitána Erika Hrni. Ve 27 duelech nasbíral vsetínský mladíček 14 kanadských bodů za 3 branky a 11 asistencí. Čerstvý je jeho mimořádný podíl na středečním vítězství Vsetína nad pražskou Slavií, kdy zaznamenal vyrovnávající branku v přesilové hře a pak perfektní přihrávkou připravil střeleckou pozici pro autora vítězné branky Miroslava Holce. 

Aktuálně je Matyáš Dědek dokonce nejproduktivnějším juniorem v Chance lize. Vsetín si služby talentovaného útočníka pojistil na další 2 roky s možností uplatnění jednoleté opce. Právě na příkladu Matyáše Dědka je vidět cesta, kterou se chce vsetínský klub v budoucnosti vydat a stavět tým na odchovancích a hráčů se vtahem k městu a regionu. Během letošní sezony je po Adamu Hořanském podpis Dědka druhým případem, kdy Valaši prodloužili smlouvu svému odchovanci. Na Vsetíně určitě věří, že Dědek bude tahounem týmu minimálně do doby, než se svým věkem přiblíží významu svého příjmení. „Jsem velice rád, že přišla tato nabídka a můžu prodloužit smlouvu. Mám radost, že můžu hrát za klub, ve kterém jsem vyrůstal a budu se snažit ho reprezentovat tak, abych mu dělal dobré jméno," podělil se o své pocity bezprostředně po podpisu Matyáš Dědek. 

Vyjádření sportovního manažera Radima Tesaříka: „Jsme rádi, že jsme prodloužili smlouvu s naším odchovancem. Matyáš chytil svoji šanci za pačesy a předváděnými výkony si řekl o prodloužení kontraktu." 

banner pod článkem