Vstupenky online

Poslední derby základní části je tu, Vsetín v pondělí nastoupí proti Zlínu

Jan Tajzler • 29.01.2023

Základní část Chance ligy už je v poslední čtvrtině a to znamená, že i nadcházející derby bude posledním setkání rivalů v rámci dlouhodobé fáze sezony. Hokejisté Vsetína i Zlína jsou ve formě, v pondělí se tak dá očekávat atraktivní duel. Dosavadní utkání vždy ovládli Vsetínští, podaří se jim uspět nad rivalem i počtvrté? Regionální derby mezi Vsetínem a Zlínem odstartuje v 17:30.

Partner utkání:

Zlín zabral, vyhrál pětkrát v řadě

Berani se snaží napravit zatím matný dojem po svém sestupu z extraligy. V posledních duelech se žlutomodří přeci jen chytili a vyhráli pět utkání za sebou. Díky tomu se Zlín vyškrábal na 7. místo tabulky a v případě pokračující vítězné série bude moct pomýšlet i na přímý postup do čtvrtfinále, které zaručuej umístění do 6. místa.

Formu Zlína postupně odnesly celky Frýdku-Místku, Poruby, Kolína, Šumperku a naposledy Jihlavy. Nyní by Berani rádi poprvé v sezoně vyzráli na Vsetín. Tahounem týmu je i nadále Antonín Honejsek (11+18), nejlepším střelcem týmu je dle očekávání letní posila Petr Mrázek. Až do konce sezony se budou moct ve Zlíně opřít o služby obránce Daniela Gazdy (9+13).

Mezi odchovanci vyčnívá i zlínská osobnost a kapitán Pavel Kubiš (11+10), hattrickem se v utkání proti Šumperku blýskl jeho odchovanec Denis Kindl (6+12), který se znovu v jednom týmu potkal se svým kolegou z loňské sezony Petrem Kratochvílem, kterého Zlín získal výměnou za Jiřího Ondráčka z brněnské Komety, Kratochvíl rychle zapadl a v pěti duelech zaznamenal 7 kanadských bodů.

Vyřešena už je i situace ve zlínském brankovišti. Po dlouhých letech se s týmem rozloučil odchovanec Libor Kašík, který podepsal víceletý kontrakt se slovenskou Nitrou, naopak jedničkou do dalších sezon by měl být další odchovanec Daniel Huf, třiadvacetiletý brankář letos nastoupil do 31 utkání a vychytal úspěšnost zákroků na hodnotu 92.61 %, průměrně pak inkasoval 2.03 branek na zápas.

Ovládne Vsetín i čtvrté derby?

Podobně jako Zlín i Vsetín prožívá povedené období a v sobotním duelu na ledě Chrudimi obstaral už třetí vítězství v řadě. Zelenožlutí přitom na první vstřelenou branku museli čekat až do třetí třetiny, kdy vyrování obstaral Riku Sihvonen a zaznamenal 15. branku v sezoně. Obrat a vítěznou trefu zařídil obránce Jiří Říha, který skóroval v aktuálním týdnu už potřetí a premiérovu trefu po příchodu na Vsetín už má na kontě i Radek Číp.

V posledních duelech dostává v brankovišti více prostoru zkušený brankáře Tomáš Vošvrda, důvěru splácí ve velkých číslech. Úspěšnost zákroků vyšponoval na hodnotu 95.24 %, prměrně v pěti duelech inkasoval pouzě 1.18 branek. I díky jeho výkonům mohou Vsetínští pomýšlet na triumf v základní části, na první Třebíč ztrácejí pouze tři body.

Letošní vzájemná bilance se Zlínem hovoří jasně pro Vsetín. Valaši vyhráli všechna tři utkání a získali maximální počet bodů. Nyní však s největší pravděpodobností bude Vsacanům chybět kapitán Vít Jonák, který letos do sítě Zlína poslal už šest puků. Derby si pochopitelně vyžádá organizační opatření, dbejte prosím pokynů pořadateslské služby a přijďte si užít atraktivní souboj s rivalem ze Zlína.

Sestavy v posledním kole: 

Vsetín: Vošvrda – Smetana (A), Krajčík, O. Němec, Jenáček, Říha, Hryciow – Hořanský, Bērziņš, Rob (C) – R. Půček, Klhůfek, Číp – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Štefka, Lichanec, Berger – Klímek.

Zlín: Huf - Gazda (A), Husa, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, Riedl - Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, Honejsek, Kubiš (C) - P. Sedláček, Gago, Köhler (A) - T. Pospíšil, Hejcman, L. Heš. Trenéři: M. Říha ml., Z. Sedlák, Horák.

banner pod článkem