Vstupenky online

Společná příprava vsetínské mládeže nejdříve 11. května

Redakce • 29.04.2020

Česká republika se pomalu vrací k normálnímu životu, ale stále jsou zde opatření, díky kterým si vsetínští mládežníci na společnou letní přípravu musí ještě počkat. Za současného stavu, kdy týmy nemohou trénovat dohromady, je zásadní především individuální přístup hokejistů k tréninku. Mladí hokejisti se udržují ve spojení se svými trenéry a kondičními specialisty, od nichž dostávají pokyny.

Velmi užitečným pomocníkem jsou v této době jsou sociální sítě, které usnadňují vzájemnou komunikaci mezi hráči, trenéry a rodiči. Hokejisté jsou v něm rozděleni podle kategorií. „Komunikujeme s hráči a rodiči hlavně přes sociální sítě, kde můžeme vkládat kompletní tréninkové plány, a to včetně fotek nebo videí se cviky. V této složité době, kdy společná příprava není možná, se nám tento systém hodí ještě více než kdy jindy,“ přibližuje předseda klubu Libor Forch.

Chceme touto cestou přenést část zodpovědnosti za rozvoj pohybových dovedností na samotné hokejisty a jejich rodiče. Je to cesta jak naučit děti odpovědnosti k sobě,k týmu a ke klubu. „Vzhledem k tomu, že příprava nemůže za současného stavu probíhat standardním způsobem ani v malých skupinkách, bude ještě minimálně do 11. května probíhat online formou. Až to situace dovolí, chtěli bychom postupně začít trénovat ve skupinách a následně týmově. Věříme, že se tak brzy stane,“ pokračuje Libor Forch.

Netradiční formát přípravy je pro hokejisty i jejich trenéry svým způsobem novou výzvou, se kterou je potřeba se vypořádat. „Musíme se přizpůsobit a učit novým variantám. Hráči trénují úplně sami a je pouze na nich, jak k tréninku přistupují. V případě zájmu mohou svým trenérům posílat zpětnou vazbu například v podobě reportu nebo videa,“ doplňuje Libor Forch.

Nastalá mimořádná situace ovlivnila také připravované změny a fungování mládeže po organizační stránce. I přes toto těžké období zůstává vedení VHK ROBE Vsetín pozitivní. „Věříme, že tuto situaci společně zvládneme a zase se posuneme o kousek dál. Na složení realizačních týmů se pracuje a do startu společné letní přípravy se vše rozhodne a veřejnost o tom budeme zavčasu informovat,“ zakončuje předseda klubu Libor Forch.

banner pod článkem