Vstupenky online

Naváže Vsetín na domácí výhry? Valaši míří do Poruby

Helena Hegeďová • 14.01.2020

Nabitý zápasový program v nadstavbové skupině "O pořadí v play-off" pokračuje. Svěřenci Jiřího Dopity se po dvou vydařených domácích duelech, v nichž brali tříbodové výhry, vydávají ve středu do Ostravy, kde je čeká utkání proti Porubě. Ta se na přelomu roku stále trápí a čeká na výhru už osm utkání. Valaši se navíc v případě úspěchu mohou vrátit zpět na druhou pozici v tabulce.

Porubě se podařilo Vsetín porazit v prvním vzájemném měření sil uprostřed října, další vzájemná utkání už však mluví lépe pro Valachy. V posledním takovém utkání přivítal Vsetín Ostravany na svém ledě. Přes čtyři tisíce fanoušků čekaly na úvodní branku více než polovinu utkání, jako první se prosadil až v 38. minutě Antonín Pechanec. Vsacané v duelu nakonec zvítězili poměrem 3:1.

Poruba čeká na výhru od Vánoc

Ostravané naposledy zvítězili dvacátého prosince, od té doby se jim nepodařilo získat ani jeden bod. Dlouhá šňůra osmi proher poslala Porubu na poslední místo skupiny o pořadí v play-off, na sedmou Slavii ztrácí pět bodů. A právě s pražským týmem se celek z Ostravy utkal v minulém kole. Po bezbrankové první třetině se do vedení dostala domácí Slavia, dvoubrankové manko však dokázali hosté bez problémů smazat a ve 45. minutě vedli zásluhou Tomáše Gumana 3:2. Další branku ale nepřidali a Slavia si vedení opět vzala na svou stranu. Hodně zápasů ostravského mužstva končí výsledkem 1:2, případně 1:3, největším rozdílem prohrála Poruba v Litoměřicích, jimž podlehla 4:8, i když stejného soupeře v předvánočním období převálcovala 9:1.

Marka Sikoru (12+19) najdeme jakožto nejproduktivnějšího hráče Poruby taky na pátém místě mezi střelci ve skupině o pořadí v play-off, v nadstavbě se totiž trefil celkem šestkrát. Druhým nejproduktivnějším hráčem celku je obránce Patrik Husák (7+22). Jen o bod méně má Tomáš Gřeš (13+15), který zatím v dosavadním průběhu soutěže nasbíral nejvíce branek, a v těsném závěsu se drží také Jan Hudeček (10+17).

Nejvíce času na ledě strávil Marek Slavík, ve statistice +/- vede s bilancí +9 útočník Tomáš Jáchym, mezi obránci je na tom nejlépe Dominik Rudl (+7), jenž v minulé sezóně oblékal dres Vsetína. Největší porci minut strávil v porubské bráně nejmladší s gólmanské trojice – Frederik Foltán (úspěšnost 90,19 %).

Vsetín v nadstavbě prohrál pouze dvakrát, v obou případech na ledě soupeře (2:5 v Českých Budějovicích, 4:6 v Chomutově), což jej dostalo na třetí příčku. Druhý Přerov má však o jeden zápas více, jelikož v úterý předehrával utkání devatenáctého kola. Bodový rozdíl mezi Vsetínem a Přerovem činí dva body. V posledním utkání přivítali Valaši na Lapači Havířov. Po dvou vyrovnaných třetinách přetáhli domácí vedení na svou stranu, když si třemi brankami ve třetí třetině zařídili vítězství 4:1.

Zaměříme-li se na tabulku kanadského bodování skupiny, najdeme v první desítce hned tři hráče Vsetína. Na čtvrtém místě se s bilancí 7+6 drží David Březina, sedmé místo patří Radimu Kucharczykovi (5+7) a desáté Antonínu Pechancovi (3+9). Radim Kucharczyk je také nejproduktivnějším hráčem Vsetína v dlouhodobém měřítku, od začátku sezóny nasbíral třiatřicet bodů za patnáct branek a osmnáct asistencí. O bod za ním je Antonín Pechanec (10+22), třetí místo patří obránci Ondřeji Slováčkovi (5+26). Post nejlepšího střelce putuje k Vlastimilu Dostálkovi, který se trefil celkem patnáctkrát, stejně jako Radim Kucharczyk nebo David Tůma, ale má odehráno méně utkání než jeho dva spoluhráči.

Nejvyšším ice timem se může pochlubit Ondřej Slováček, z útočníků pak Branislav Rehuš. Co se týče průměrného času na jedno utkání, ve vedení je aktuálně zraněný obránce Tomáš Kudělka, jenž o jednu sekundu vede před Jakubem Teperem. Více odchytaných zápasů má David Gába (27) a jeho úspěšnost činí 90,26 %. Ondřej Bláha se do brány postavil celkem šestnáctkrát s úspěšností 89,66 %.

banner pod článkem