Vstupenky online

Debakl přišel ve třetí třetině, Vsetín se propadá tabulkou

Aleš Koňařík • 01.10.2004

L i t v í n o v – Vsetínský tým zabředl do krize, ze které se nedokázal vymanit ani v utkání z Litvínovem. Prohra 4:0 je již pátou v řadě. Dvě třetiny drželi Vsetínští nerozhodný stav, jenže po 56 vteřinách závěrečné části překonal Čechmánka Hübl a v ten moment se vsetínská hra zhroutila jak domeček z karet a na ledě už vládlo jediné mužstvo. Znechucený brankář Čechmánek se nechal v 55.minutě vystřídat. Vsetínští tak mají před dalšími dvěma zápasy venku o čem přemýšlet.

- 8.kolo pá 1.10.17:30
HC Litvínov
VHK ROBE Vsetín
4:0(0:0, 0:0, 4:0)
Branky: 41.V.Hübl, 47.Ručinský (Balázs, Škoula), 48.Poživil (Branda), 55.Kroupa (V.Hübl). Rozhodčí: Minář - Dědek, Chytil. Vyloučení: Vyloučení: 4:2. Využití: 2:0. Diváci: 6015. Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0.
HC Litvínov: Litvínov: Jarina - Šlégr, Škoula, Kroupa, Skuhrovec, Poživil, Ťupa, L. Řezníček, Hranáč - Balázs, Reichel, Ručinský - L. Havel, V. Hübl, Kubinčák - Kůrka, Branda, Gombár - Říha, Hreus, Sklenička.
VHK ROBE Vsetín: Čechmánek (55. Masný) - Jaškin, Frolo, Kowalczyk, Gřegořek, Klesla, Němec, Vašut - Brabenec, Pavliš, Selingr - Zadina, Vlach, Pištek - Vak, Stantien, Radivojevič - Dubec, R. Hruška, Kovář
Krutá porážka 4:0 byla odrazem především střelecké nemohoucnosti vsetínského týmu, který měl po dvě třetiny sice více šancí, ale nedokázal ani jednu proměnit v gól. Na litvínovské střelecké probuzení naopak neměl nárok ani brankář Roman Čechmánek, který se poprvé v sezóně nechal vystřídat. Po čtvrtém gólu jej nahradil Radek Masný. Valaši jsou venku až na utkání s Kladnem neškodní, protože stejně jako v Liberci nechali vyniknout brankáře a litvínovský Jarina vychytal svůj první shot-out sezóny.

Až na Šlégrovu šanci, kterou připravil zpoza branky Balázs, se žádný velký úvodní tlak ze strany domácích nekonal. Do koncovky se častěji dostávali vsetínští a opět to byla především Vakova pětka. Sám její vedoucí dvakrát ztroskotal na Jarinovi, nejprve v nájezdu, poté pálil z ideální pozice pouze do jeho hrudi. Chemici se k vážnějšímu ohrožení Čechmánkovy klece dostali až ke konci první třetiny, kdy Hübl otestoval pevnost Čechmánkovy masky a Sklenička po průniku vsetínskou obranou mířil mimo.

Ve 32.minutě provedl domácí obraně obdobný kousek Pavliš, ale vzhledem ke vsetínskému rozpoložení by bylo spíše překvapením, kdyby Jarinu překonal. Stále aktivnější Vsetín marně zkoušel vyzrát na pozorného strážce litvínovské branky, který veškeré příležitosti hostů dokázal eliminovat. A opět, stejně jako v předchozí třetině, hrozil domácí tým těsně před sirénou, kdy Havel s Balázsem rozebrali hostující obranu, ovšem ani oni s bezbrankovým stavem nepohnuli.

Bylo zřejmé, že první gól hodně napoví o tom, kdo si ze zápasu odnese tři body a není třeba tajit, že to opět nebyli vsetínští hokejisté. Kowalczyk vyrobil při rozehrávce fatální hrubku, díky které měl skórující Hübl už po 56 vteřinách třetí části snadnou práci. Domácí černožlutá vozba pak Vsetín zcela vymazala z ledu. V přesilové hře v 47.minutě zvýšil Ručínský, o minutu později se prosadil Poživil. Radivojevič ještě mohl vykřesat naději, ale v posledních zápasech je zvykem, že se jindy průměrní gólmani se proti vsetínských střelcům dokáží vytáhnout. Deprimovaný tým nakonec jen přihlížel exhibiční akci Hübla a střelce Kroupy. Čechmánkovi se nelze divit, že jej hra v ten okamžik zcela znechutila a zbytek nepovedeného duelu nechal dochytat náhradníka Masného.

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Souhlasím, že to byl po dvě třetiny vyrovnaný zápas. Naše štěstí bylo, že jsme gól nedostali za první dvě třetiny. Když jsme dali při přesilovkách na 2:0, bylo prakticky rozhodnuto. V takových zápasech rozhoduje, kdo dá první gól."

Jan Neliba (Vsetín): "Bylo to vyrovnané utkání až do začátku třetí třetiny, kdy jsme po neuvěřitelné chybě zkolabovali. Pak se projevila nedisciplinovanost hráčů, šli jsme dvakrát do oslabení. Toho domácí využili a rázem bylo po zápase. Možná ve druhé třetině jsme měli jakousi šanci, gól jsme však nedali a musíme se zamyslet nad tím, jak budeme dál hrát ligovou soutěž. S takovýmto výkonem toho mnoho nevyhrajeme."