Vstupenky online

Ve finále je srovnáno! Drama rozhodl v prodloužení Roman Vlach

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 04.04.2022

Druhý díl finálové série proti Jihlavě nabídl obrovské drama. Vsetínští po první části drželi vedení, ovšem Jihlava dvěma góly ve druhé třetině srovnala. Další obrat si však připravili domácí, dvakrát se prosadil obránce Jiří Říha a Valaši byli blízko výhře, jenže Dukla patnáct sekund před koncem vyrovnala na 4:4. V prodloužení dostali domácí k dispozici dvojnásobnou přesilovku, kterou využil Roman Vlach a srovnal stav série na 1:1.

CHANCE LIGA - F2 po 4.4.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
5:4p(2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Ondračka (Zeman, Berger), 14. Zeman (Berger, Štach), 36. Říha (Vlach), 46. Říha (Rob, Venkrbec), 69. Vlach (Říha, Jerofejevs) – 11. Skořepa, 21. Havránek, 35. Skořepa, 60. Bilčík (Skořepa, Havránek). Rozhodčí: Čech, Cabák – Zídek, Komínek. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 4020. Střely na branku: 45:18 (13:7, 14:7, 11:3, 7:1). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 4:3, 4:4.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Říha, Jerofejevs, Hryciow, Štach, J. Jenáček – Jonák, Venkrbec, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, Vlach, Zeman – Hořanský, Březina, Vítek.
HC Dukla Jihlava: Žukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Eliáš, Kachyňa, Dundáček, Chvátal – Čermák, Skořepa, Havránek – Juda, Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož.

V úvodu utkání se v útoku držela spíše Jihlava, která také na Málka několikrát vystřelila. Na druhou stranu kluziště se hra přesunula jen velmi zřídka. Vsetínští tak hráli hlavně v obranném pásmu, odkud se snažili svého soupeře vytlačit. V 9. minutě se však Vsetínští rychle dostali do útoku čehož neváhali využít a po několika přihrávkách se pod horní tyč prosadil Tom Ondračka, čímž otevřel skóre druhého finálového utkání. Vedení Vsetínským ale dlouho nevydrželo a střelou Josefa Skořepy za Málkova záda bylo vyrovnáno.

Valaši se poté dostali do šance, ale střela Březiny z pravého kruhu skončila ve výsroji Žukova. Ani Jihlava nezůstávala pozadu a tlačila se do útoku. Ale Vsetínští byli ti, kteří si svůj jednogólový náskok vzali ve 14. minutě zpět střelou z mezikruží Adama Zemana, který využil poměrně nepřehledné situace před jihlavskou bránou. Jihlavští ale neztráceli naději snažili se dorovnat. Ke konci periody se hosté dostali do oslabení, které se jim podařilo ubránit.

Na počátku druhé třetiny se do útoku opět jako první dostala Dukla, které se ve vlastním oslabení podařilo vyrovnat střelou Tomáše Havránka, který kotouč poslal do malého prázdného prostoru v bráně. Hosté následně dostali šanci v podobě přesilové hry, které se jim ale nepodařilo využít. Rychlost hry se od 25. minuty značně zpomalila, v útoku ale byli i nadále stále vidět Jihlavští. Vsetínští ale nechtěli zůstat pozadu a snažili se dostat za modrou čáru, byli však pokaždé zastaveni ve středním pásmu. V druhé polovině třetiny již byli domácí více vidět v útoku, když se pokoušeli využít nabídnuté přesilové hry.

Zde se dostali do několika šancí, ale ani jedné se jim nepodařilo využít. Další přesilová hra ve prospěch Vsetína, kdy se hrálo 5 na 3, se nejprve ukázala v lepším světel pro hosty, kteří využili nepozornosti vsetínských obránců a střelou Josefa Skořepy se dostali do vedení. Záhy ale bylo opět vyrovnáno, kdy se dvojité přesilové hry nakonec podařilo využít Jiřímu Říhovi. Ke konci třetiny se Vsetínští snažili ještě před sirénou získat vedení na svou stranu. Do kabin se ale odcházelo za vyrovnaného stavu.

I první vteřiny třetí třetiny patřily Jihlavě, která se opět dostala do útoku. V něm ale nesetrvala tak dlouho jak v předchozích dvacetiminutovkách a Valaši ji zatlačili za modrou čáru. U jihlavské brány se domácí několikrát dostali ke střele, jejich snažení zabránil Žukov, který černou gumu chytil do lapačky. Jiřímu Říhovi se nakonec podařilo ihned po rozehrání dostat ke kotouči, který od modré poslal až za Žukovova záda, čímž dostal Vsetínské do vedení. 

Jeho akci se pokusili zopakovat také Hryciow a Klímek, oba však neúspěšně. Valaši se i nadále drželi především v útočném pásmu, prostřelit jihlavského brankáře se jim ale již nedařilo. V 52. minutě mohlo být vyrovnáno, když se Čermák pokusil prostřelit Málka v nepřehledné situaci před vsetínskou bránou, puk byl ale schován bezpečně pod lapačku. Patnáct vteřin před sirénou oznamující konec třetí třetiny se Jihlavě vyplatila hra v šesti, kdy střelou Vlastimila Bilčíka poslala zápas do prodloužení.

V prodloužení se do útoku nejprve dostal Vsetín, na žádnou střelu ale nedošlo. Domácí se i nadále drželi spíše u Žukovovy brány. Také Jihlava se párkrát dostala do útoku, ale ani na její straně nedošlo na velké množství střel. Centrum dění se odehrávalo spíše v útočném pásmu Vsetína. Vlach se ve středním pásmu dostal ke kotouči a jel sám na jihlavskou bránu, ale v rozhodujícím okamžiku neuspěl. V polovině prodloužení došlo na několik potyček mezi hráči, které byly potrestány. Vsetín se díky tomu dostal do přesilové hry 5 na 3, které se jim tentokrát podařilo využít, a to přesněji Romanu Vlachovi, který tak napravil svou předešlou šanci.

Ohlasy k utkání