Vstupenky online

Poslední říjnový týden zahájili Valaši výhrou, Benátky srazili 4:2

Redakce • 25.10.2021

Hokejisté VHK ROBE Vsetín berou z pondělního kola Chance ligy plný bodový zisk, když v Benátkách nad Jizerou zvítězili 4:2. Do utkání vstoupili lépe domácí a už v 5. minutě se ujali vedení. Valaši ale zásluhou Daniela Klímka a Michala Gaga, jenž proměnil trestné střílení, skóre otočili. Za Středočechy sice ještě srovnal v přesilovce Čederle, ovšem pak hostům vrátil vedení Roman Půček a na konečných 4:2 pečetil do prázdné brány kapitán Vít Jonák. Další zápas čeká Stantienovy svěřence ve středu, kdy na Lapači vyzvou Kolín.

CHANCE LIGA - 15.kolo po 25.10.17:30
HC Benátky nad Jizerou
VHK ROBE Vsetín
2:4(1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Jiruš, 40. Čederle (Jiruš, Rychlovský) - 26. Klímek (Kucharczyk, Š. Jenáček), 28. Gago (TS), 47. Půček (J. Jenáček, Klímek), 60. Jonák (Kucharczyk). Rozhodčí: Hucl, Petružálek - Hnát, Sedláček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 201. Střely na branku: 27:24.

HC Benátky nad Jizerou: Král – Bukač, Patzelt, Kunst, Žůrek, Hampl, Aubrecht, F. Kovář – Rychlovský, Dušek, Daniel Špaček – Pabiška, Čederle, Jiruš – E. Čermák, Jansa, Wiencek – Křepelka, Kalaj, Vomáčka.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Štach, Jerofejevs, J. Jenáček, Říha, Buchta, Ondračka, Š. Jenáček – Rob, Jonák, Gago – Zeman, Vlach, Indrák – Klímek, Kucharczyk, Půček – Vítek, Berger, Hořanský.

Lepší vstup do utkání měli benátečtí hokejisté. Vojtěch Jiruš využil nedorozumění vsetínské obrany a v úniku téměř přes celé hřiště pokořil Málka střelou mezi betony. Inkasovaná branka nabudila hosty k větší aktivitě a také oni několikrát zatopili mladému benáteckému brankáři Královi. Do kabin odcházeli nakonec spokojenější benátečtí hokejisté, kteří měli v zádech jednobrankový náskok.

V úvodu druhé třetiny měl vyrovnání na hokejce hostující Zeman, který ale netrefil puk za záda přesunujícího se Krále. Hosty to ale příliš mrzet nemuselo. Po zrádném odrazu od mantinelu se kotouč snesl k hlídkujícímu Danielu Klímkovi, který vyrovnal. Chvíli poté byl za podrážení vyloučen Rob. V přesilové hře ale nepřesně rozehrál Bukač, jeho zaváhání musel hasit Pabiška faulem a hlavní rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se postavil sám postižený Michal Gago, jenž si roztáhl benáteckého brankáře a zasunul mu puk mezi betony.

O navýšení náskoku poté usiloval Vítek, který ale z levého křídla minul benáteckou branku. Ve 34. minutě se mohl na druhé straně radovat zkušený Dušek, jehož ale vychytal vleže famózním zákrokem Málek. V závěru druhé třetiny měli domácí k dispozici dvě přesilové hry a v té druhé se radovali. Jiruš přesnou přihrávkou našel Sebastiana Čederleho, který nastavil hůl a mohl se radovat. Smírným stavem také skončila druhá třetina.

Také třetí třetina nabídla vyrovnaný hokej ve stylu kdo s koho. Šance se střídaly na obou stranách. Šťastnější ale byli hosté. Střelu Jakuba Jenáčka totiž mimo Králův dosah tečoval Roman Půček. Zašumělo to také na druhé straně. Jirušovu střelu vytáhl Málek, Čederle se již k dorážce nedostal.

Domácí se neradovali ani po Pabiškově teči Hamplovy střely. V závěru zápasu byl vyloučen domácí Bukač a vypadalo to, že hosté již závěr v poklidu dohrají. Brzy po něm ale putoval na trestnou lavici také vsetínský Zeman a domácí trenéři se rozhodli odvolat gólmana.

Power play trvalo opravdu krátce. Po vyhraném buly hostů se totiž ve středním pásmu dostal k puku Vít Jonák, který udělal poslední tečku za tímto zápasem.

Ohlasy k utkání

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Máme za sebou utkání, které bolí. Vsetín je tým, který má ambice na postup do extraligy a hraje moderní, bruslivý a fyzicky náročný hokej. Hráli jsme skvěle a byli jsme hostům rovnocenným soupeřem. V utkání, ve kterém dá takto kvalitní tým ještě dvě šťastné branky, nemáte protizbraň.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Do utkání jsme špatně vstoupili. Měli jsme špatný pohyb. Vypadalo to, že někteří kluci vůbec neměli nastavené hlavy do tohoto zápasu. Podle toho také vypadala první třetina. Poté se naše hra zlepšila, šli jsme do vedení. Bohužel v tomto zápase jsme udělali spoustu individuálních chyb a hloupých faulů. Tohle by nás v příštím utkání mohlo stát body. Jediné pozitivum z dnešního zápasu je, že jsme vyhráli a získali tři body. Předvedená hra ale nebyla vůbec dle našich představ.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov