Vstupenky online

Vsetínská juniroka tentokrát nezabodovala, body bere Přerov

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 14.02.2020

První třetina byla zpočátku velice vyrovnaná, poté se do útoku postupně začali dostávat domácí, kterým se nakonec podařilo udržet soupeře sevřeného. Druhá polovina periody vypadala lépe pro Zubry, což skončilo jejich vedením. Druhá třetina byla bezbranková, ale Přerov zde ukázal svou jasnou převahu. První polovina třetí třetiny byla ještě vyrovnaná, do druhé šli Přerovští s jednogólovým náskokem, který do konce utkání navýšili na 4:1.

Extraliga juniorů - 38.kolo pá 14.2.19:15
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
1:4(0:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 42. Vašenka (Vrána, Pernický) – 20. Hradil (Gréč, Kleiner), 49. Moučka (Zmeškal, Borot), 53. Hanák (Mynář, Šimanský), 58. Zmeškal (Kleiner, Gréč). Rozhodčí: Škach – Kučera, Blažek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 32:35. Diváci: 69. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Holáň, Kožený, Zeman, Pernický, Houser, Ondračka – Vašenka, Apolenář, Hilšer, Pospíšil, Vrána, Klímek, Baďura, Vavřík, Frimel.
HC ZUBR Přerov: Postava – Gréč, Kleiner, Takáč, Moučka, Kopeček, Fencl – Rozsahegyi, Hanák, Mynář, Zmeškal, Kolařík, Dobša, Hradil, Kleniar, Petr, Borot, Paťava, Šimanský.

Utkání se hned zkraje dostalo do pořádného tempa, protože se na trestné lavici sešli Takáč se Zmeškalem. Druhý jmenovaný se tam navíc dostal po vlastním brejku v oslabení. Valaši sehráli přesilovou hru ukázkově. Bekhendem zakončoval Klímek a blízko branky byl také Holáň, kterému se nepodařilo dostat puk do odkryté brány přes skupinu hráčů. Vsetínu tak k radosti chybělo jen přesné zakončení. Na puku byli více Zubři, ale do zakončení se dostával jejich soupeř.

Po polovině první dvacetiminutovky se vše obrátilo. Přerov se dostal do útočného pásma a až do sirény ji neopustil. K otevření skóre se přiblížil Zmeškal, jeho tým se navíc dostal do dvojnásobné přesilovky, kterou Adam Hradil využil prudkou ranou z mezikruží, na kterou vsetínský brankář neviděl.

V podobném stylu se odehrálo taky druhé dějství. Nejvíce práce měl brankář Málek, který po celou dobu držel svůj tým daleko od inkasované branky. Kromě dlouhých kombinací soupeře si poradil také s nebezpečným brejkem a zakončení mezi betony. Valachům se dařilo dostávat do útoku až v posledních minutách druhé třetiny. Nejblíže skórování se ocitli Apolenář s Vašenkou, po celý zápas byl taky vidět vsetínský kapitán Klímek.

Že to nebudou mít Zubři jednoduché, se ukázalo ve 42. minutě, kdy se centrum dění přesunulo před hostujícího gólmana Postavu a z mezikruží jej překonal Jan Vašenka. A všechno mohlo být rázem úplně jinak, ale Pospíšil před prázdnou bránou netrefil kotouč a Klímek neproměnil trestné střílení. Přerov si tak vzal své vedení zpět, když Lukáš Zmeškal nejprve z brejku nastřelil levou tyč Málkovy branky, kotouč se od ní odrazil a zůstal v brankovišti. Zde si jej všiml Jan Moučka, který byl rychlejší než vsetínský gólman a dopravil puk do odkryté brány. 

Své jednobrankové vedení Zubři tentokrát ještě navýšili. Ranou z pravého kruhu se prosadil Tomáš Hanák. Týmy si vyzkoušely i hru ve čtyřech a Vsetínští ji využili pro hru bez gólmana tři a půl minuty před koncem třetí třetiny. Dlouho se jim dařilo držet před Postavou, nakonec však výhru Přerova zpečetil trefou do prázdné brány nejproduktivnější hráč celé soutěže Lukáš Zmeškal.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že to utkání bylo vyrovnané až do 45. minuty vyrovnané. Vlastně i stav byl pořád 1:1, my jsme ale pak nevyužili trestné střílení. Za pár minut soupeř svou šanci využil a odskočil na 2:1, a tam si myslím, že se zápas zlomil. Pak jsme se snažili dorovnat, bohužel jsme na to neměli sílu a soupeř si svůj výsledek pohlídal. Za posledních deset minut si zaslouží vítězství.

Robert Hanák (HC ZUBR Přerov): Já si myslím, že to bylo celkem vyrovnané utkání. V zápasech s těmito soupeři, ať už je to Vsetín, Havířov nebo někdo jiný, rozhodují maličkost. Dneska samozřejmě předvedl výborný výkon náš brankář Postava, který zavřel bránu a my jsme se snažili týmovou hrou, jelikož máme ještě některé hráče nemocné. Myslím si, že jsme soupeře nepustili do nějakého většího tlaku, kromě jejich přesilovek, a tam se to lámalo. Kdyby soupeř ve třetí třetině proměnil trestné střílení, tak by to bylo ještě hodně zajímavé. Zápas se odehrál ve slušném tempu, nehrálo se nijak nefér a byla to dobrá příprava do nadcházejícího play off.