Vstupenky online

Skvěle! Vsetín poprvé v sezoně porazil Frýdek-Místek a finále je srovnané!

Jan Tajzler, Tomáš Kopecký • 20.03.2016

Dlouho očekávané finále dorazilo do Vsetína, na Lapač dnes zavítalo více než 4000 diváků a Valaši znovu předvedli nadšení pro hokejovou věc. Domácí Vsetín se svým fanouškům odvděčil vítězstvím 4:1 a poprvé v sezoně porazil profesionální Frýdek-Místek. Farma Třince na Lapači zažila první porážku v kalendářním roce 2016. Finálová série se nyní vrací zpět do haly Polárka, třetí utkání je na programu v úterý od 18:00.

2. liga - F2 ne 20.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Frýdek-Místek
4:1(1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Finsterle (Vrba, Dvořák), 25. Hrazdira (Žák, Vrba), 27. Hrazdira (Ostrčil), 60. Dvořák (Zúbek) – 33. Meidl (Cienciala, Franek). Rozhodčí: Slavka, Volf - Novák, Wesley. Vyloučení: 5:5 + navíc Finsterle 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4209. Střely na branku: 23:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Ambruz, Ostrčil, Žák, Hraciow, Řezáč, Nedbálek – Kolařík, Vaněk, Daněk, Dvořák, Finsterle, Vávra, Slováček, Vítek, Kajaba, Zúbek, Hrazdira, Hruška.
HC Frýdek-Místek: Šimboch – Dresler, Krutil, Foltyn, Kowalczyk, Matyáš, Kvapil, Polák – Franek, Piecha, Sonnek, Klimša, Kovařčík, Samiec, Chmielewski, Schwarz, Káňa, Cinencila, Meidl, Luka, Jaroš.

Dlouho očekávané druhé finálové utkání, do kterého vstupovali hosté z pozice favorita a vedoucího týmu série, začaly obě strany barikády poklidnou hrou zaměřenou především na omezení rizika chyby. Přesto to byli Valaši, hnáni velkou podporou z řad diváků na vsetínském zimním stadionu, kteří byli po úvodní oťukávané aktivnější a snažili se tvořit hru. 

O první pozdvižení se postaral agilní Lukáš Finsterle, který se snažil zasunout kotouč zpoza brány, o několik sekund později byl při úniku faulován a Vsetínu byla nabídnuta první možnost přesilové hry. Ihned po skončení Káňova trestu mířil na trestnou lavici také zkušený Kowalczyk. Frýdek-Místek však sehrál obě oslabení v první periodě dobře a Valaši si nedokázali připravit větší příležitost ke vstřelení branky. Rysi v první třetině především číhali na vsetínské chyby a po nich ohrožovali brankáře Hromadu. Ten však působil velmi jistě a všechny střely spolehlivě krotil, ať už to bylo zakončení Piechy či dělovka Krutila od modré čáry. 

Ani jeden z týmů si však nevytvořil žádný dlouhodobější tlak v útočném pásmu. Hosté v obraně působili jistě, výjimkou byla situace v šestnácté minutě, kdy se v mezikruží zjevil Kajaba, ale střelou švihem netrefil prostor mezi třemi tyčemi. První přesilová hra byla nabídnuta v závěru třetiny také hostům, když se provinil Martin Ambruz. Ani hosté však nedokázali první početní výhodu využít. 

Když už se zdálo, že v úvodní periodě branka nepadne, vystřelil od modré čáry Vrba. Hostující gólman Šimboch vyrazil kotouč pouze k Lukáši Finsterlemu, který se rychle obtočil kolem frýdecké svatyně a zasunul puk za bezmocného brankáře hostů. Gól do šatny znamenal obrovskou radost v kotli domácích, naopak pro hosty to byla studená sprcha.

Ihned po změně stran byl blízko vyrovnání Ciencala a posléze Krutil, který vyslal na Hromadu jedovatou střelu, domácí gólman však opět odolal. Naopak, v čase 22:50 se hosté opětovně provinili faulem a Vsetín tentokrát přesilovou hrou nepohrdl. Nebyla to typická přesilovkou situace, nicméně byl to gól velmi důležitý. David Hrazdira převzal ve středním pásmu kotouč od Michala Žáka, zavřel oči a tvrdou dělovkou zamířil přesně k pravé tyči Šimbochovy brány. 

Druhá branka dostala Valachy do varu a šance v blízkosti hostující svatyně se jen hromadily. V čase 26:41 odskočili Vsetínští již do třígólového vedení. David Hrazdira vyhrál buly v útočném pásmu, následně se ke střele odhodlal Ostrčil a jeho střelu šikovně tečoval právě mladý vsetínský štírek Hrazdira až do hostující klece. 

Za hosty mohl následně snížit Ciencala, který se prosmýkl kolem obránce, ale Hromadu překonat nedokázal. Valaši byli blízko další branky, jenže Hruška napálil od pravého mantinelu pouze boční konstrukci branky. Hosté přeci jen kontrovali ve 33.minutě těsně po skončení přesilové hry. Radek Meidl se dostal ve středním pásmu ke kotouči a přesně mířenou střelou do pravého horního rohu nachytal Petra Hromadu, snížil na 3:1 a vykřesal jiskřičku naděje pro hosty. 

Hosté měli další příležitost ke snížení skóre, když se kotouč nešťastně odrazil od rozhodčího přímo k Vladimíru Lukovi, tomu však v ideální střelecké pozici černá pryž přeskočila přes hokejku. O minutu později se po Slováčkově střele dostal k dorážce Finsterle, ale Šimbocha nepřekonal. Poté Valaši dokonale rozebrali hostující obranu, ale Kolařík místo zakončení volil ještě přihrávku na Daňka, čímž byla celá nadějně se vyvíjející situace překombinována. Přesto šli Valaši do kabin s nadějně vypadajícím dvoubrankovým náskokem, rozhodnuto však ještě zdaleka nebylo. 

Třetí třetinu začali hosté v početní výhodě, domácí se i díky velmi obětavé hře ubránili, avšak hosté působili v této fázi zápasu logicky aktivněji a snažili se dohnat dvoubrankové manko. Tlak hostů utlumilo vyloučení Piechy, po kterém byli Valaši blízko rozhodnutí zápasu. Někteří diváci už zvedali ruce nad hlavu, avšak Vaňkovo zakončení za záda Šimbocha nedoskákalo. Napětí ve valašské metropoli by se dalo krájet. Čas na vyrovnání se hostům postupně krátil a krátil. Hromada s pomocí dobře hrající obrany všechny šance zlikvidoval. Frýdek-Místek zkoušel v úplném závěru utkání hru bez brankáře, avšak Valachům se dařilo vyvážet kotouče pryč z obranného pásma a v čase 59:32 udělal definitivní tečku za utkáním Petr Dvořák, který ze středního pásma poslal kotouč do prázdné klece. Valaši tedy poprvé v sezoně vyzráli na třineckou farmu a srovnali stav finálové série na 1:1. Další utkání se odehraje již v úterý od 18:00 v hale Polárka ve Frýdku-Místku.

Ohlasy k utkání

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Toto utkání se nám moc nepovedlo. Byli jsme si vědomi toho, že tady budeme pod velkým tlakem domácích, bohužel jsme vytvořili spoustu individuálních chyb, které domácí trestali a dneska nám navíc nešly přesilovky. Domácí byli aktivnější, což se nakonec projevilo na výsledku utkání.

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): Myslím si, že jsme podali výborný výkon, chtěl bych kluky pochválit, a poděkovat jim, že to bylo odjezděné opravdu od prvního do posledního hráče, výborně odchytané a myslím si, že to byl výkon hodný Vsetína, fanoušků i finále play-off. Samozřejmě jsme moc šťastní, že jsme vyhráli a srovnali na 1:1. My tak můžeme snít dál náš sen, navíc uděláme všechno proto, abychom podali ve Frýdku stejný výkon jako dnes.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov