Vstupenky online

Vsetín prohrál v Porubě a přišel o Báchora

Václav Trávníček • 21.09.2013

Třetí kolo sezony? Na to vsetínští hokejisté nebudou vzpomínat v dobrém. V Porubě prohráli 1:5 a co je horší, pravděpodobně také přišli o obránce Stanislava Báchora, jenž má podezření na vykloubené rameno. Valaši se v sobotu sice za stavu 0:3 vzchopili a zásluhou kapitána Vaňka snížili, další dvě branky severomoravského celku ale jejich plány na vyrovnání definitivně zhatily.

2. liga - 3.kolo so 21.9.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
5:1(0:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Vaněk R. (Prokop, Krayzel), 29. Chaloupka (Prokop), 31. Piják (Slavík, Peslar), 55. Krayzel, 59. Javín (Seidler, Buček) – 44. Vaněk D. (Ševčík) Rozhodčí: Fiala – Vengřín M., Ganger. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 233. Poměr střel: 35:20. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Wolf, Šindelář, Javín, Prokop, Slavík, Peslar – Krayzel, Vaněk, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka, Zachar, Piják.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Žabčík, Farda, Žák, Okuliar, Vodák, Báchor – Mikšovský, Vaněk, Ambruz, Kajaba, Kubo, Ševčík, Hruška P., Vítek, Hruška O., Štrbík, Podešva, Janeba.

Porubští hokejisté si hned od úvodních minut vytvořili velký tlak, ale vsetínská obrana odolávala. V přesilové hře měl na holi vedoucí trefu Vrána, jenže po šikovné přihrávce Bučka ztroskotal na Hromadovi, který se stačil výborně přesunout ke druhé tyči. Zatímco RT TORAX zasypával hostujícího gólmana sprškou střel, Tihlář si v úvodních deseti minutách nesáhl na puk.

Postupem času dokázali Valaši opticky srovnat hru a v početní výhodě mohli dokonce zmrazit porubskou střídačku, jenže to by musel důrazný Ambruz dotlačit touš za brankovou čáru domácí svatyně. Ačkoliv se dlouho hrálo pouze na jednu branku, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Vstup do druhé třetiny patřil opět důraznější Porubě, která dlouho ztroskotávala na výborném Petru Hromadovi. Ten nejprve zlikvidoval přečíslení dva na jednoho zakončené Wolfem, posléze zázračně lapačkou překazil radost unikajícímu Zacharovi a nakonec si počíhal i na jedovatý pokus agilního Vaňka.

Až hra čtyři na čtyři přinesla porubským hokejistům zaslouženou odměnu v podobě gólů. Lukáš Prokop napřáhl na modré a Rostislav Vaněk neomylně tečoval do horní části branky. Uběhlo pouhých dvaapadesát vteřin a vedení Sršňova výběru bylo už dvoubrankové. Jan Chaloupka vlétl do vsetínského brankoviště jako uragán a v pádu skóroval ke vzdálenější tyči.

Vynikající porubskou tříminutovku poté zakončil přesilovkovou dorážkou na brankovišti junior Lukáš Piják. Hostující obrana byla v tu chvíli zralá na ručník a trenér Jakubík si logicky vyžádal oddechový čas. Valaši však byli stále bezzubí, což nejlépe dokumentovala dlouhá dvojnásobná přesilovka, v niž si nevytvořili šanci.

Ovšem do závěrečné periody už Vsetín nastoupil sebevědoměji a poměrně šťastným způsobem dokázal vykřesat jiskru naděje na bodový zisk. Ševčíkova tvrdá střela se totiž odrazila nečekaně od zadního mantinelu ke kapitánu Danielu Vaňkovi, který už měl vcelku lehkou úlohu trefit prázdné místo u levé tyče.

RT TORAX jakoby inkasovaná trefa na chvíli zaskočila a Vsetínští měli poprvé v utkání jakousi převahu. Tihlář tak musel být v permanenci a proti tečované střele Kuba musel vytáhnout reflexivní zákrok lapačkou. Na druhé straně mohl naopak dodat klid na porubské hole Zachar, kterému Hromada ve finální fázi rychlé akce vypíchl touš z hole.

V závěrečných minutách, které přinesly řadu vyloučení, se vše vrátilo zpátky do starých kolejích. Nejprve Luděk Krayzel v samostatném úniku potrestal obrovskou hrubici Ševčíka a v netradiční přesilovce čtyři na tři zamířil po oku lahodící akci přesně kapitán Miroslav Javín. Vsetín zcela po zásluze odjel z Poruby s prázdnou a navíc pravděpodobně přišel o Stanislava Báchora.

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (trenér Poruby): "Myslím si, že utkání jsme odehráli velice dobře, musím celý mančaft pochválit. Dá se říci, že pětapadesát minut jsme měli zápas zcela pod kontrolou. Těší mě, že jsme dali i nějaké góly z předbrankového prostoru. Akorát po náhodném gólu Vsetína jsme se tři minuty trošku hledali, ale pak se to vrátilo do stejných kolejí a připisujeme si zasloužené tři body."

Juraj Jakubík (trenér Vsetína): "Úvodní třetina byla z naší strany celkem slušná a podařilo se nám ustát úvodní tlak domácích. Zlom zápasu přišel ve hře čtyři na čtyři, kdy jsme dostali dvě rychlé branky v řadě. Pak už jsme se moc do utkání nestihli vrátit. V závěrečné třetině jsme zvýšili nasazení a podařilo se nám dát gól, ale pak do toho vstoupil třetí element a zabrzdil nás v úsilí. Za poslední třetinu si kluci zaslouží pochvalu, ale je tak potřeba hrát celý zápas. Poruba hrála kvalitně, ale z obou stran bylo utkání na druhou ligu vynikající a diváci si museli přijít na své."



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov