Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

- 15.kolo út 22.10.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Litvínov
2:6
35.Hudler (Streit), 45.Hudler (Luža) - 5.Martinec (Gombár), 8.Havel (Klobouček), 22.Gombár (Martinec, Kuntoš), 32.Klíma (Ťupa, Říha), 53.Hübl (Klíma), 55.Prorok (Alinč). Vyloučení: 10:11, Martinec 10 OT, Využití: 3:1. Třetiny: 0:2, 1:2, 1:2. Rozhodčí:Rejthar - Rouspetr, Pešek Diváků 3.500.
VHK ROBE Vsetín: Biegl - Frolo, Luža, Bartek, Němec, Kuboš, Ptáček, Polák, Horáček - Vampola, Stantien, Demel, Kucharczyk, Hudler, Streit, Vozdecký, Vak, Ambruz, Sochor, Korotvička, Dubec.
HC Litvínov: Pinc - Klobouček, Hranáč, Kroupa, Ťupa, Kuntoš, Macholda, Poživil, Havel - Alinč, Hübl, Klíma, Říha, Kotrla, Gombár, Martinec, Trávníček, Stavenský, Šulc, Prorok.
Jak už bývá na Lapači zvykem, první šanci utkání měli domácí. Streit v dobré pozici nepřekonal litvínovského Pince a následná rána Němce od modré také nepřinesla změnu skóre. Pak už úřadovali hosté. Ve 4.minutě Hübl se první ranou neprosadil, ale vzápětí využil hrubky v rozehrávce Gombár, který našel v ideální střelecké pozici Martince. Za dvě minuty hráli černožlutí v početní výhodě, vsetínských totiž kroužilo na ledě šest. "Bombardování" Biegla gumovými projektily zakončil přesnou ranou pod víko obránce Havel a zajistil pro Litvínov dvoubrankové vedení. Domácí se dokázali s nepříznivým vývojem trochu vyrovnat až v závěru třetiny. V 15.minutě dobře tečoval v přesilovce Demel a minutu před první sirénou nastřelil tyčku Kucharczyk.

Vstup do druhé dvacetiminutovky se domácím opět nepovedl. Po 100 vteřinách hry vyžil laxního přístupu zelenožluté obrany Gombár, který tečí zvýšil na 3:0 a se Vsetínem to již vypadalo velmi špatně. Na ledě přibylo nervozity i faulů, Vsetín promrhal možnost korigovat v přesilovce 4 na 3, lekci z produktivity mu pak uštědřil dělovkou z křídla zkušený Petr Klíma. Hrozivý výsledek poněkud zmírnil v 35.minutě Hudler. Polák vystřelil od modré čáry,kotouč se přes Streita dostal k Hudlerovi a nejproduktivnější hráč domácích už věděl, co s ním. Na samém konci druhé části vylekal Pince Frolo, jehož rána jen s velkým štěstím neskončila podruhé za zády litvínovského brankáře.

Vstup do poslední části se Vsetínu opět nevydařil. Hned v úvodu ujelo duo Alinč, Havel, ale první jmenovaný proti vsetínské jedničce neuspěl.Vsetín ucítli šanci na zvrat, ke kterému mu mohli dopomoci dvě za sebou jdoucí přesilové hry. Zůstalo jen u příání. Demelův i Vakův pokus skončil těsně mimo hostující tyče. Jen co se chemici ubránili, využil chybné nahrávky obránce Němce Klíma, který našel Hübla a ten se nemýlil. Šestý gól Proroka už byl jen kosmetickou změnou skóre.

Ohlasy k utkání

Jan Neliba (Vsetín): Takový zápas je pro nás poučení do budoucna, prvních 25 minut bylo nejslabším výkonem na vlastním ledě. Chtěli jsme dostal Litvínov pod tlak, naopak jsme ale hodně chybovali a inkasovali. Zvedli jsme po polovině utkání hlavu, snížili, pak ale přišla další chyba obránce. Je to krutá porážka, nezbývá než pracovat na odstraňování chyb. Mrzí mě taky vlažný přístup některých hráčů k utkáním. Dokladem toho byla opět první třetina, hráli jsme ji hrozně, za to se divákům omlouvám.

Jaroslav Hübl (Litvínov): Musím naše mužstvo pochválit, do poloviny zápasu naši hráči hráli výborně dozadu, dobře jsme bruslili a dařilo se nám i střelecky. Po čtvrtém gólu jsme přestali hrát, domácím jsme vlili do žil novou krev. Přesto jsme si už výsledek pohlídali.