Vstupenky online

K obratu zaveleli obránci

Václav Trávníček, Jiří Kubják • 19.09.2009

To byla bitva! Vsetínští hokejisté začali proti Blansku rozpačitě, navzdory šancím prohrávali už v sedmnácté minutě 0:2. Pak se však o slovo přihlásili domácí obránci. A z příznačného prostoru – od modré čáry. Nejprve za Novákova záda doplachtila rána Pavla Zavrtálka, poté dělovku Jozefa Šimka dorazil Knebl. Když pak kapitán Ašer učebnicově tečoval Štraubův projektil z pravého kruhu a domácí gólman Plšek zneškodnil několik tutovek Blanenských, bylo o třech bodech pro Vsetín rozhodnuto.

- 3.kolo so 19.9.18:00
VHK ROBE Vsetín
HC Technika Brno
3:2(0:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Zavrtálek (Ševčík, Mikeš), 35. Knebl (Ševčík, Šimek), 57. Ašer (Štraub, Korčák) - 10. Fischer, 17. Hrůza (Látal). Rozhodčí: Kusý - Štepan, Adamec. Vyloučení: 8:8. navíc Benýšek (TEC) 10 min. OT Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 39:35. Diváci: 1090.
VHK ROBE Vsetín: Plšek – Šimek, Trška, Bezouška, Matula, Zavrtálek, Pšeja – Mokrejš, Matějka, Tesařík, Ašer, Štraub, Korčák, Sakrajda, Ševčík, Knebl, Mikeš, Klabačka
HC Technika Brno: Novák – Pálka, Šindelář, Rajnoha, Pazdera, Maksa, Úlehla, Žalud, Reschovský, Látal, Benýšek, Rajnoha, Tesař, Fischer, Truhlář, Veselý, Kroupa, Skácel, Tobiáš, Tatar

První šanci utkání si vytvořil Václav Klabačka, který se snažil překonat brankáře Nováka do levého horního rohu branky. V páté minutě utkání střílí od modré Zavrtálek, ale nachází jen betony skvělého hostujícího golmana. Hosté se probouzejí v 6 minutě, kdy obránce Dalibor Pálka nastřelil tyč Plškovy branky. V čase 7:50 našel Matějka z poza branky Mikeše, který z prostoru mezi kruhy trefil chrániče blanenského brankáře.

Skóre se poprvé měnilo v 10. minutě utkání. Radek Fischer po přihrávce Tesaře překonal Plška. 0:1 pro Blansko. Domácí se snažili o vyrovnání, jenže pokusy Matějky, Mokrejše či Ašera zlikvidoval pozorný Novák. Ve 14. minutě předvedla formace Sakrajda, Štraub, Matějka pěknou souhru, ovšem posledně jmenovaný útočník z levého křídla v nejdůležitějším okamžiku promáchl kotouč. 17. minuta utkání a Blansko při přesilové hře 5 na 3 dává druhý gól. Postaral se o něj Hrůza, který stál u pravé tyče. Asistence si připsali Látal a Benýšek. Následovaly šance valachů. Pšeja svou střílenou příhravkou hledal Marka Knebla, který nedokázal překonat blanenskou třiatřicítku v brance hostů. Stejně nepochodil ani Matula či Mokrejš.

Druhé dějství se neslo ve znamení osobních soubojů. Hra se mírně přiostřila. Šance Mokrejše či Šimka vystřídaly na straně druhé pokusy Kamila Rajnohy respektive Karla Benýška. Ve 29. minutě snižuje Vsetín na 1:2. Po přihrávkách Mikeše a Ševčíka se puku na modré ujal Pavel Zavrtálek a prostřelil vše co mu stálo v cestě. O minutu později se snažil zvýšit Michal Rajnoha, jenže Plšek byl proti a z následné dorážky nepochodil ani jeho jmenovec Kamil.

Ve 35. minutě utkání bylo vyrovnáno. Robin Ševčík přihrál na modrou čáru Šimkovi, který svým pasem našel na pravém křídle Marka Knebla, jenž pohodlně zavěsil. Blansko poté přidalo. Do střely jednoho z hostujících obránců padá obětavě Lukáš Matula, od něho se střela odrazila po druhé do tyče Plškovy brány. Za okamžik čelil vsetínský brankář dalšímu pokusu. Střelu Truhláře schoval ve své lapačce. Když na druhé straně nepochodili Bezouška ani Knebl z ostrého úhlu, šlo se po druhé třetině do kabin za nerozhodného stavu 2:2.

Do závěrečné dvacetiminutovky vlétli daleko aktivněji hráči Vsetína. Daniel Tesařík, jenž od druhé třetiny vystřídal Václava Klabačku, nabral po pravém křídle obrovskou rychlost a svou přihrávkou hledal najíždějícho Sakrajdu, ten ovšem Nováka nepřekonal. Hosté první polovinu třetí třetiny tahali za kratší provaz. Držely je jen skvělé zákroky Nováka, který ve 47. minutě utkání na dva krát likvidoval pokus Mokrejše, za okamžik čelil střele Štrauba a Matuly. V následující minutě na druhé straně likviduje Plšek z ostrého úhlu pokus Kamila Rajnohy. Hned v zápětí ovšem ujíždí Josef Mikeš, kterého až za cenu faulu musela zastavit hostující obrana. Výhodu početní převahy o jednoho muže v poli ale valaši nedokázali využít.

V 51. minutě zatrnulo nejen Plškovi ale snad i divákům na stadionu. Nešťastně odražený puk od zadního mantinelu nakonec vsetínský brankář na poslední chvíli zalehl. O tři minuty později likviduje Lukáš Plšek pokus Tobiáše a následně i Pálky. 57. minuta utkání a Josef Štraub zakládá útočnou akci po pravém křídle. Jeho střela z prostoru vhazovacího kruhu našla hokejku Jakuba Ašera, který šikovnou tečí rozhodl o vítězství Valachů 3:2. Vsetín si připsal první výhru v sezóně a v tabulce skončil na 8 místě ze třemi body a zápasem k dobru.

Ohlasy k utkání

Vlastimil Odehnal (Technika Blansko)
"První třetinu jsme začali dobře. Vyhráli jsem jí 2:0 Poté jsme hráli trochu neaktivně a Vsetín nás potrestal. Udělali jsme 4 až 5 idividuálních chyb, kdy po jedné z nich padl i ten rozhodující gól. Naše družstvo je mladý po stránce nasazení a bojovnosti nemůžu říct půl slova, ovšem pokus se nevyvarujeme těch základních chyb, tak to bude špatné".

Viktor Hlobil (Vsetín)
(Vsetín) "V první třetině jsme si vytvořili nějaké šance, ale byli jsme první co dostali góly s toho jeden v oslabení, kdy jsem měli několikrát puk na hokejce a nedokázali ho vyhodit. Od druhé třetiny jsme udělali pár změn a ta hra se zlepšila. Nebylo to moc pohledný, ale ubojovaný a myslím si, že jsme si zasloužili dnes vyhrát."