Vstupenky online

World Hockey Challenge U17: Jakub Frolo vyhlášen nejlepším hráčem úvodního zápasu

Helena Hegeďová • 03.11.2023

Reprezentace do 17 let zahájila své neoficiální mistrovství světa v Kanadě senzační výhrou v nájezdech nad domácím "bílým" týmem. U výhry nechyběl ani Jakub Frolo, který se po loňském ročníku v šestnátce probojoval i do výběru pro World Hockey Challenge. Frolo se pod vítěztsvím 4:3 po samostatných nájezdech podepsal třemi asistencemi a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Další utkání odehraje česká reprezentace v pátek 3. listopadu od 19:00 českého času, soupeřem jí bude výběr USA. Zápas je možné sledovat na stránkách Hockey Canada.

Mládežnický hokej je v Kanadě velmi sledovaný, čemuž odpovídá také kvalita World Hockey Challenge. A to jak na ledě, jak v hledišti. „Atmosféra byla neskutečná. Bylo vyprodáno, asi pět tisíc lidí, takže hukot. Hokej byl hrozně rychlý a i fyzicky hodně do těla. Měli jsme skvělý vstup do zápasu, dvě třetiny jsme byli lepší, takže výhra zasloužená,“ líčí dojmy z prvního utkání Jakub Frolo.

Bývalý vsetínský útočník si z utkání odnesl také ocenění, když přihrál na všechny branky českého týmu v základní hrací době. „Cenu pro nejlepšího hráče vůbec neřeším. Jsem samozřejmě rád, ale nic víc to pro mě neznamená,“ doplnil.

Úvodní foto: Ronald Hansel
Foto: Hockey Canada

Další zápasy U17 v základní skupině turnaje:

Pátek 3. listopadu:
19:00 Česko – USA

Sobota 4. listopadu:
19:00 Kanada Red – Česko

Pondělí 6. listopadu:
17:00 Finsko – Česko

Úterý 7. listopadu:
20:00 Česko – Švédsko

banner pod článkem