Vstupenky online

Ve středu na Hanou! Valachy čeká duel s Přerovem

Jan Tajzler • 26.09.2023

Chance liga ve středu nabídne program 6. kola, ve kterém se vsetínský tým vydá do nedalekého Přerova. Se Zubry už se letos Vsetínští utkali v rámci přípravného duelu a jistě by uvítali znovu podobný výsledek jako v létě, kdy zvítězili 3:1. Přerov se však v posledních čtyřech duelech nadechl k bodové sérii a v tabulce je pouze dva body pozadu za konkurentem z Valašska. Pikantní bitva mezi Přerovem a Vsetínem odstartuje na Hané od 18:00.

Přerov nebodoval pouze jednou

Kádr Zubrů nedoznal příliš mnoha změn před startem deváté sezony klubu ve druhé nejvyšší soutěži po postupu v roce 2015. Do extraligy sice odešel Rok Macuch, na Vsetín zamířil Matouš Kratochvil a zkušeného Zdeňka Okála zlákala brněnská Kometa, přerovské vedení zase přivedlo zkušeného útočníka Dareka Hejcmana, který už v klubu působil. Na Moravu se vrací také další útočník střední generace Vojtěch Tomi. Zubrům by navíc kromě talentů z vlastní líhně mohli pomoci i mladíci zapůjčení z extraligových klubů jako například urostlý útočník Jakub Zembol z Komety nebo obránce František Němec rovněž z Brna. Na střídavé starty pak Hanáci získali z Vítkovic urostlého zadáka Vojtěcha Zeleňáka.

Přerovský tým bude podobně jako v loňské sezoně spoléhat na kvality útočníka Davida Březiny, exvsetínský hráč dokazuje své přednosti i na startu soutěže, když vede klubovou produktivitu s bilancí 4+2, stejný počet kanadských bodů nasbíral také Tomáš Doležal. Zubrům se daří v přesilových hrách, momentálně vyšvihli svou úspěšnost na 25 % a vévodí Chance lize, zásluhu na tom má také obránce Robert Černý. Zkušenosti mladému kádru Přerova budou dodávat i Jiří Goiš s dalším hráčem se vsetínskou minulostí Antonínem Pechancem. V obranných řadách pak bude znovu muziku tvrdit Jiří Krisl a opomenout určitě nesmíme ani Tomáše Kudělku

Přerov bývá tradičně silný na postu brankáře, již během loňské sezony si svými výkony řekl o novou smlouvu Michal Postava, odchovanec Valašského Meziříčí se zařadil mezi nejlepší brankáře soutěže a velké věci se od něj očekávají i v následujícím ročníku, zatím chytá s úctyhodnou úspěšností zákroků přesahující hranici 94 procent, záda Postavovi kryje další mladý talent Marek Stuchlík.

Zubři aktuálně sídlí na 6. místě prvoligové tabulky, na konkurenta ze Vsetína ztrácejí pouhé dva body, kromě úvodního duelu v Kolíně, kde Hanáci neskórovali, bodovali v každém ze čtyř posledních zápasů a tři z nich dotáhli do vítězného konce. Mrzí určitě nezvládnutý závěr derby s Prostějovem, kdy Jestřábi srovnali až v 60. minutě, aby pak utkání získali na svou stranu v prodloužení. Jinak ale Přerov udolal Znojmo, Slavií a naposledy i Frýdek-Místek.

Naladí Vsetín zpět vítěznou notu?

Vsetínský tým bojuje v úvodu základní části s početnou marodkou, navzdory tomu se však Valachům podařilo zvítězit v prvních čtyřech duelech nového ročníku a přemožitele našli až v pondělním 5. kole, kdy na domácím ledě podlehli ostravské Porubě 2:6. Vsetín držel krok s Ostravany do startu druhé třetiny, kdy bylo skóre 2:2, paradoxně od vyrovnávací branky však převzali iniciativu hosté a postupně navýšili svůj náskok. Valachům tentokrát nepomohly ani přesilové hry, a tak se poprvé museli poklonit soupeři. Díky tomu je Vsetín aktuálně na 4. místě tabulky s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Porubu.

V momentě kdy už ani jedna útočná formace nenastupuje v kompletním složení, se pozornost ubírá směrem k marodce, kde už fanoušci i trenéři očekávají návrat uzdravených hráčů. Trenér Luboš Rob po zápase s Porubou nastínil, že už pro duel v Přerově by se do týmu mohli zapojit hned dva uzdravení hráči. Pozitivem je určitě i návrat Adama Hořanského do sestavy, který proti Porubě nastoupil poprvé v letošním ročníku Chance ligy. Naopak stoprocentní využití se netýkalo Víta Jonáka, který chtěl po duelu v Jihlavě pomoci týmu alespoň přítomností na přesilových hrách. Otazník momentálně visí i nad startem obránce Robina Staňka, jenž v pondělí nedohrál.

Zranění vsetínských hráčů nejsou ve většině případů závažná a neměla být být dlouhodobého rázu, může se tedy klidně stát, že marodka se vyprázdní velmi brzy a rychle. Pro duel v Přerově bude také otázkou, kdo dostane příležitost v brankovišti. Utkání s Porubou nedochytal Maxim Žukov, který po páté inkasované brance přenechal své místo mladému brankáři Adamu Pavlíčkovi. Menší zranění ještě léčí brankář Patrik Romančík, který stále čeká na svou premiéru ve vsetínském brankovišti. Duel v Přerově pak bude mít speciální příchuť pro Matouše Kratochvila, ten už sice v Přerově v dresu soupeře nastupoval v minulosti, ale vůbec poprvé vyjede na led mateřského klubu v dresu vsetínského rivala.

Vsetín se na přerovském ledě pokusí vrátit do herní pohody a také znovu naladit vítěznou notu, která jej zdobila až do startu aktuálního pracovního týdne. V přípravě Valaši na Hané uspěli 3:1, podaří se jim podobný výsledek zaznamenat i v rámci 6. kola Chance ligy? Odpovědi začnou přicházet ve středečním večeru, utkání startuje v 18:00.

Sestavy v posledním kole:

Přerov: Stuchlík – Krisl, Chroboček, Adámek, Černý, Kudělka, Cubo, Němec – Březina, Pechanec, Doležal – Tomi, Hejcman, Jakub Svoboda – Goiš, Indrák, Jan Svoboda – Ministr, Chludil, Dobša.

Vsetín: Žukov, (34. Pavlíček) – Staněk, Ondračka, Smetana (A), Hryciow, Ďurkáč, Kojo – Jandus, Vávra, Rob (A) – Půček, Dědek, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Š. Jenáček – Koláček, Kratochvil, Vaňo.

banner pod článkem