Vstupenky online

Erik Hrňa: Chtěli jsme vyhrát pro sebe i pro Romana, aby byl na nás hrdý

Jan Tajzler • 16.11.2023

Středeční duel se Sokolovem byl speciálním pro hráče i fanoušky. Rozloučení s Romanem Čechmánkem vsetínský tým zvládl na výbornou. Jak ale hráči prožívali okolnosti zápasu i události posledních dnů? Po zápase se o své pocity podělil vsetínský kapitán Erik Hrňa, který proti Baníku zaznamenal dvě branky Valachů a nasměroval svůj tým ke tříbodovému zisku.

Eriku, bylo ve středu těžší naladit se na hokej vzhledem k událostem posledních dnů?
Samozřejme to bylo těžké, byli jsme z toho přešlí a špatní, ale jsem rád, že celý tým od první vteřiny přepnul a soustředil se na zápas, abychom ho zvládli. Přistoupili jsme k tomu zodpovědně.

Hra byla symbolicky ve 23. minutě přerušena, co se vám honilo hlavou?
Musím říct, že pro hokejistu to je celkem nepříjemné. V tu chvílí se soustředíte na zápas a najednou vás přemohou emoce a chce se vám pomalu až brečet, ale zase v momentě, jak člověk skočí na led, tak zase myslí pro tým. Určitě jsme Romana měli v hlavě, hlavně během těch emotivních chvil. Nemůžu ani říct, že bychom ho v hlavě neměli i během hry, ale snažili jsme se zkoncentrovat hlavně na tu hru.

V zápase jste zaznamenal dvě trefy a vlastně i vítěznou branku, bylo to pro vás speciální právě v takovém duelu?
Je úplně jedno, kdo ty góly dal. Hlavní je, že se nám podařilo vyhrát. Chtěli jsme to urvat samozřejmě pro sebe, ale také pro Romana, aby mohl být na nás z vrchu hrdý.

Jak vy si pamatujete Romana Čechmánka?
Já jsem ho zažil chvíli v Třinci, když jsem tam byl ještě jako hodně mladý kluk. Samozřejmě jak se psalo, tak byl rázdný a uměl v kabině podpořit. Už tehdy jsem na něm poznal, že nesnáší dostávat góly.

A vaše vzpomínky na vsetínské časy s Romanem?
To bylo ještě utlé mládí, ale samozřejmě jsme na hokej chodívali a dívali se, jak se klukům daří. Vzpomínám si, že Roman byl bezesporu základní stavební kámen toho úspěšného týmu.

Blíží se derby ve Zlíně, údajně má být vyprodáno, co očekáváte od zápasu s Berany?
Řekl bych, že to bude podobné jako každé derby, které bylo. Jdou do sebe dva totálně nahecované týmy a každý bude chtít zvítězit. Určitě to nebude soupeření pouze na ledě, ale i mezi fanoušky. Samozřejmě bych si přál, aby ta bitva mezi fanoušky zůstala na tribunách bez jakýchkoliv dalších sporů.

banner pod článkem