Vstupenky online

Valaši se ve středu poperou o první letošní body z ledu soupeře

Jan Tajzler • 17.01.2023

Vsetínské hokejisty čekají v následujícím týdnu dvě střetnutí a obě odehrají na půdách soupeřů. Nejprve se Valaši vypraví do Kolína, kde je čeká poslední utkání třetí čtvrtiny soutěže, v sobotu pak na ledě šumperských Draků rozehrají závěrečnou část základní části. Vsetínu se po novém roce příliš nedaří, na ledě kozlů bude usilovat o první letošní body z ledu soupeře. Souboj Kolína se Vsetínem odstartuje ve středu od 18:00.

Kolín drží bodovou sérii a bojuje o desítku

Kozlové zabrali v pravý moment, když na přelomu roku zaznamenali vítěznou sérii čítající pět utkání v řadě. O tu sice v sobotu přišli na ledě Sokolova, kde prohráli v prodloužení 2:3, ale body pravidelně sbírají už šest utkání v řadě, což je pro modrobílé určitě důležité v konečném součtu a boji o upevnění pozice v první desítce zaručující postup do play-off. Kolín navíc umí i na favority, jeho formu například odnesla ostravská Poruba (4:3p) a servítky si Kolín nebral ani s Jihlavou, na jejímž ledě zvítězil vysoko 5:0.

Kolínský klub úzce spolupracuje s extraligovým Mountfieldem HK a jeho výkony mnohdy závisí na uvolněných posilách z Hradce Králové. Tahounem je však kolínský odchovanec a útočník Zdeněk Král, jenž se především díky vysokému počtu asistencí řadí mezi nejproduktivnější muže soutěže (8+28). Kozlové měnili s Prostějovem a pustili na Hanou produktivního útočníka Jana Veselého. Jeho místo ale dobře zacelil dvaadvacetiletý útočník Kryštof Ouřada (12+10), ten se letos střelecky prosadil v obou duelech proti Vsetínu. Za zmínku pak určitě stojí Mistr světa z roku 2010 Petr Koukal (9+8).

Z obránců umí ofenzivní činnost podpořit Zdeněk Čáp (1+17) a z Hradce je pro Kolín důležitý René Piegl (6+6). Jasnou brankářskou jedničkou je v Kolíně Jakub Soukup, který odchytal už 33 duelů a průměrně inkasoval 2.76 branky na jeden zápas, úspěšnost zákroků pak má na hodnotě 91.14 %. V posledním utkání na ledě Sokolova hájil však hájil branku kozlů Tomáš Sajdl

Kolín jako tým trápí přesilové hry, Kozlové si v nich příliš nepomohou, když využili pouze 13.77 % početních výhod, to je zatím nejhorší bilance v rámci Chance ligy. Středočeši navíc patří mezi tři nejčastěji vylučované týmy hned po Porubě a Vsetínu, celkem proseděli hráči Kolína na trestné lavici 433 minut.

Zabere Vsetín na ledě kozlů?

Valaši letos prožívají základní část ve vlnách. Po té vítězné která ozdobila závěr kalendářního roku 2022, přišel znovu útlum. Momentálně zelenožlutí evidují nepřízivnou sérii, když prohráli ve čtyřech duelech v řadě. Hlavní příčinu lze hledat v produktivitě. Vsetínští si rozhodně v posledních utkáních nemohli stěžovat na neodstatek šancí, ale v koncovce nejsou zdaleka tak efektivní jako v prosinci. Své o tom ví určitě i Luboš Rob, který v novém roce ještě neskóroval.

Vsetín pojede do Kolína s cílem zlomit nepříznivou sérii ze startu nového roku, kdy z pěti duelů porazil pouze Prostějov (4:1). Vsetínští zakončí třetí čtvrtinu v Kolíně, kde se budou moct dotáhnout na 2. místo, které momentálně patří Třebíči. Ve hře je určitě také upevnění v elitní čtveřici, náskok na 5. Prostějov se ztenčil na rozdíl pěti bodů.

V letošních vzájemných duelech mezi Kolínem a Vsetínem slavil vždy domácí tým. Jak tomu bude tentokrát? Utkání mezi Kolínem a Vsetínem které zakončí třetí čtvrtinu základní části odstartuje ve středu od 18:00.

Sestavy v posledním kole:

Kolín: Sajdl – Piegl "A", Čáp, Aubrecht, Naar, Cibák, Zajíc, Ouřada, Koukal "C", Z. Král, J. Sklenář, Korkiakoski, D. Šedivý, Síla, Matějček, T. Jelínek, J. Půček

Vsetín: Žukov – Smetana, Krajčík, Němec, Jenáček, Říha, Ondračka – Jenyš, Bērziņš, Rob – Klímek, Klhůfek, Berger – Sihvonen, Přikryl, Hořanský – Koláček, Lichanec, Bláha – Štefka.

banner pod článkem