Vstupenky online

Po loňské barážové sezoně je našim velkým přáním play-off, říká trenér Luboš Rob

Anna Pavlína Sedláčková • 15.09.2022

Již zítra vsetínská juniorka odehraje první utkání sezony pod taktovkou nového trenéra Luboše Roba st. „Přípravná utkání nám ukázala určitou kvalitu daných hráčů na svých postech,“ zhodnotil. V nadcházející sezoně chce hlavně stmelit nově vzniklý tým a dojít s ním až do play-off.

Jak hodnotíte přípravu a odehrané zápasy?
Přípravu hodnotím pozitivně. Tím, že na začátku tu bylo třicet hráčů a čtyři brankáři, tak kluci správným přístupem bojovali o místo v týmu. Přípravná utkání nám ukázala určitou kvalitu daných hráčů na svých postech a podle toho jsme s kolegou Honzou Dědkem vybrali do sezony dvacet dva hráčů a tři brankaře.

Bylo něco, s čím byl v přípravě problém?
Problém během přípravného období nenastal a vyhýbala se nám i zranění, což je vždy důležité pro průběh tohoto období, kdy jsou hráči vystaveni náročné fyzické zátěži. Za důležité ještě považuji to, že vnímám zvýšený zájem hráčů hrát za VHK ROBE Vsetín.

Jak moc se obměnilo složení týmu?
Tým se změnil oproti minulé sezoně velmi výrazně a z větší části je tu dost hráčů nejmladšího ročníku 2005 a 2004 s tím, že chceme pracovat na perspektivě zlepšení výkonnosti jak jednotlivců, tak celého týmu. To je samozřejmě dáno podporou dobrých výsledků.

Jak jste se připravovali na novou sezonu?
Po loňské barážové sezoně je našim velkým přáním play-off. Chceme však především utvořit znovu pevný základ týmu, který bude vnitřně charakterově zdravý, soudržný a schopný stát se v budoucnu aspirantem na postup do extraligy juniorů.

Nebojíte se velkého rozdílu mezi týmy? Podívejme se třeba na loňského finalistu z Písku, který v předehrávce dvakrát vysoko prohrál v Salcburku...
Salcburk bude podle mého názoru nejlepším týmem této soutěže a sám jsem zvědavý, jak bude naše konfrontace vypadat nyní na začátku sezony a poté s odstupem v průběhu sezony.

Na Vsetíně jste trenérem nově, tak jak se vám tedy sžívá s novým prostředím?
Já osobně jsem již zmiňoval, že po přijetí nabídky na post trenéra do klubu VHK ROBE Vsetín, jsem šel velice rád do prostředí, které jsem tu zažil již jako hráč. Valašsko mám ve svém srdci. Co se týče hokejových věcí tak denně v organizaci jako trenéři mládeže s trenéry A-týmu a vedením klubu diskutujeme, probíráme a nastavujeme koncepci tak, aby se klub hokejově i lidsky zdokonaloval a pro mě je čest v tomto klubu pracovat.

banner pod článkem