Vstupenky online

Vsetínskou obranu vyztuží trojnásobný mistr extraligy

Jan Tajzler • 15.05.2024

Valaši hlásí první posilu do defenzívy. Obranu Valachů vyztuží trojnásobný mistr extraligy s Třincem Jan Zahradníček. Sedmadvacetiletý zadák podepsal na Lapači jednoletou smlouvu s možností uplatnění opce. „Domluva se Vsetínem mě moc těší, protože se jedná o klub s obrovskou historií a hlavně výkonnostně se řadí mezi top kluby v první lize, což letos znovu potvrdil," těší se nový obránce v řadách Valachů.

Jan Zahradníček je rodákem a zároveň odchovancem nedalekého Nového Jičína. V žákovských letech ale zamířil do organizace třineckých Ocelářů, kde se postupně vypracoval v talentovaného obránce. V dorosteneckých kategoriích byl nominován i do národního týmu a zahrál si na Hlinka Gretzky Cupu v roce 2014. Velký podíl měl i na premiérovém titulu pro třineckou juniorku v roce 2016, kdy už tehdy působil pod trenérem Václavem Varaďou.

Přechod do mužského hokeje absolvoval Zahradníček na trase Nový Jičín – Frýdek-Místek, ale velmi brzy se stal stabilním členem sestavy prvoligových rysů, aby si jej poté do extraligového mužstva Ocelářů vytáhl znovu Václav Varaďa. Zahradníček strávil v třinecké organizaci celkem šest soutěžních ročníků, zkušenosti sbíral po boku Tomáše Kundrátka, Milana Doudery nebo Davida Musila. Pod Javorovým byl hned třikrát u toho, když Třinec zvedal nad hlavu mistrovský pohár, ve vsetínské kabině se tak bude dobře znát s Erikem Hrňou.

Před startem loňské sezony se Zahradníček vydal za výzvou do brněnské Komety, jednalo se vůbec o jeho první přestup ze Slezska. Pod Špilberkem však příliš prostoru nedostal, odehrál pouze 6 utkání, a tak většinu ročníku strávil ve Znojmě, kde se nakonec marně snažil o záchranu Orlů v Chance lize. Nyní přichází návrat blíže k domovu, stává se posilou Vsetína. 

„Domluva se Vsetínem mě moc těší, protože se jedná o klub s obrovskou historií a hlavně výkonnostně se řadí mezi top kluby v první lize, což letos znovu potvrdil. Za tuto příležitost jsem opravdu rád a chci důvěru splatit jak vedení, tak trenérům, samotným hráčům a v neposlední řadě fanouškům, kteří zápas co zápas vytvářejí úžasnou atmosféru. Zatím jsem ji zažil jen z pozice soupeře, ale už se moc těším, až si to zkusím z druhé strany," sdělil své pocity po podpisu kontraktu nový obránce Vsetína Jan Zahradníček.  

» Profil Jana Zahradníčka na serveru eliteprospects.com

Tvořící se tým Vsetína na sezonu 2024/2025

  • Brankáři: Adam Pavlíček, Santeri Lipiäinen.
  • Obránci: Ondřej Smetana, Šimon Jenáček, Jakub Teper, Robin Staněk, Jakub Ďurkáč, Jan Zahradníček. 
  • Útočníci: Luboš Rob, Vít Jonák, Pavel Klhůfek, Adam Hořanský, Štěpán Bláha, Tomáš Jandus, Matyáš Dědek, Štěpán Matějček, Roman Vaňo, Jaroslav Brož, Tomáš Šmerha, Ondřej Machala, Erik Hrňa. 
banner pod článkem