Vstupenky online

Za celé Valašsko jsme nechali na ledě všechno. Učili jsme se zápas od zápasu, hodnotí Štěpán Bláha

Jan Tajzler • 23.04.2024

Vsetínský útočník Štěpán Bláha se ve čtvrtém barážovém utkání blýskl hned dvěma trefami a společně se svými spoluhráči usiloval o prodloužené série a návrat na kladenský led. Valachům se to ale i přes sympatický výkon a obrovskou podporu fanoušků nepovedlo. V rozhovoru se Štěpán Bláha ohlíží za faktory, které baráž rozhodly. Zároveň se snažil nevnímat, že ve vsetínském dresu bojuje proti klubu, ve kterém hokejově vyrůstal.

Štěpáne, vstřelil jste ve čtvrtém utkání dvě branky, je to alespoň částečná spokojenost?
Každým zápasem si myslím, že jsme se zlepšovali a je jedno jestli to padlo mě nebo klukům. Já musím za celé vsetínské mužstvo a celé Valašsko říct, že jsme tam nechali všechno a učili jsme se zápas od zápasu. Týmově jsme předvedli fantastický výkon. Za góly jsem rád, ale výsledek mrzí.

Byl to váš nejlepší zápas v sérii?
Kdybychom vyhráli, tak by to mělo fantastickou tečku a ještě bychom se vrátili na Kladno s možností sérii prodloužit. Jak říkám, zápas od zápasu jsme se zlepšovali a všichni jsme to cítili, mrzí nás, že jsme to v pondělí nedotáhli do vítězného konce.

Mrzí to dvojnásob, že to bylo proti vašemu Kladnu?
Hraji za Vsetín, dal jsem dva góly za Vsetín a hájím barvy Vsetína. Žádné emoce, že jsem dal Kladnu gól necítím nebo že bych z toho měl větší radost. Dal jsem dva góly Vsetína a to je vše.

V čem byl v sérii největší rozdíl a důvod kladenského vítězství 4:0 na zápasy?
Myslím, že jsme byli trochu zakřiknutí. Nejspíš jsme si mysleli, že to půjde jednodušeji a každý si asi uvědomil po zápasech na Kladně, že extraliga má určité parametry, které Chance liga nemá. Znovu ale musím říct, že po dvou zápasech na Kladně jsme si na to zvykli a myslím, že jsme se Kladnu vyrovnali.

Dá se říci, že ani play-off Chance ligy nenachystá prvoligové mužstvo na úroveň extraligového týmu?
Za sebe musím objektivně říci, že to bylo úplně něco jiného, než jsme čekali. Samozřejmě videa jsme si pouštěli, ale je to prostě rozdíl.

Co přesně jste od série očekávali?
Mysleli jsme si, že budeme lépe projíždět do útočného pásma, ale systém bránění je o poznání jinde.

Co vám baráž dala? Necítíte, že to je marné snažení pro prvoligové mužstvo projít do extraligy?
Když si vezmu jak Kladno postupovalo, ještě v baráži kdy šly dva týmu seshora a dva zespoda, tak tam bylo více zápasů. A jestli si dobře pamatuji, tak Kladno čtyři zápasy prohrálo a také se zlepšovalo zápas od zápasu. Kdyby to bylo delší, tak jsme mohli srovnat krok a ještě bychom s tím mohli zamávat. Ale je to, jak to je. My jsme prostě prohráli dva zápasy a v Brně už jsme tahali trochu za kratší konec.

Kladno umělo vždy zabrat a přepnout tempo ve správnou chvíli, viděl jste to podobně?
V těch individuálních věcech mají zkušené hráče, kteří moc dobře vědí, kdy je třeba situace řešit jinak. To je obrovská výhoda. Myslím si ale, že nějak markantní rozdíl tam nebyl, vždy se nám podařilo dobře zareagovat a byli jsme také nebezpeční i v posledních dvou zápasech.

Hodně se mluvilo o hrubých chybách v defenzívě. Z čeho mohly pramenit?
Určitě si myslím, že to mohla být nervozita. Jdete z Chance ligy, z play-off a soupeře znáte jen podle videa. Realita s čím se setkáte na ledě je jiná a reagovat na to jenom z videa je těžké.

Přeci jen nevnímal jste fakt, že hrajete právě proti svému Kladnu?
Je to těžké hodnotit. Samozřejmě asi každý kdo hraje proti klubu, kde vyrůstal, tak chce podat co nejlepší výkon. Budu se ale opakovat, hraji za Vsetín, přijeli jsme tady bojovat za Vsetínsko a myslím, že jsme byli Kladnu vyrovnaným soupeřem.

Jak vám sedlo brněnské prostředí?
Bylo to úžasné, všechno bylo perfektně připravené. Jsme rádi, že nám Brno vyšlo vstříc. Každý, kdo to sledoval, viděl, že jsme si tady udělali domácí atmosféru i celý stadion a bylo to fantastické.

banner pod článkem