Vstupenky online

Je po všem, Vsetín zakončil sezónu prohrou v Jihlavě

Aleš Koňařík, Luboš Jaroš • 01.03.2005

J i h l a v a – Osmi porážkami v řadě se Vsetín rozloučil s letošním extraligovým ročníkem a posledním kouskem do mozaiky proher bylo utkání na ledě barážové Jihlavy, která se radovala po vítězství 3:1. Dukla podruhé v sezóně dokázala Valachy porazit a body, které jihlavští hokejisté vydolovali na Vsetínu, představují 29% z jejich celkové bodové bilance. Jediný gól Vsetína vstřelil šestnáctiletý talent David Květoň.

- 52.kolo út 1.3.17:30
HC Dukla Jihlava
VHK ROBE Vsetín
3:1(2:1, 0:0, 1:0)
Branky: 1. A. Padělek (L. Říha), 18. A. Padělek (Lubina, L. Říha), 60. Kuchyňa - 4. Květoň (Vak, Chvátal). Rozhodčí: Jebavý, Nečas - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2300.
HC Dukla Jihlava: Masalskis - Ficenc, Malena, Devečka, Šmarda, Kuchyňa, Zajac, Punčochář, Dobrovolný - Vostřák, Vala, Klimt - Padělek, L. Říha, Lubina - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Altrichter, Hlouch.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Jaškin, Frolo, Chvátal, Němec, M. Horák, Spitzer, Nedbálek, R. Horák - Dubec, Vlach, Selingr - Květoň, Vak, Demel - R. Hruška, Hubáček, Korotvička - Havíra, O. Hruška.
Jihlava si chtěla v posledním domácím utkání základní části udobřit fanoušky a povedlo se jí to hned v prvn9 minutě. Říha z rohu poslal puk před bránu Padělkovi, ten před brankářem předvedl parádní otočku a zasunul puk do brány. Vedení domácího celku netrvalo ale dlouho. O chvíli později zaúřadovali mladíci ve vsetínském dresu, Chvátal nahrál Květoňovi, který lobem přehodil ležícího Masalskise. Zlepšující se formu předváděla Jihlava po celou první třetinu. Ze spousty šancí se ujala až spolupráce druhého útoku, Lubina nahrál Padělkovi, ten si zopakoval svojí kličku a Plšek kapituloval podruhé.

Prostřední část začala opět tlakem domácího týmu a do šancí se dostali postupně Padělek a Čachotský, poté se začali osmělovat i hosté a pěkné akce předvedli Němec a Hubáček. Všechny tyto šance ale dokázali zmařit pozorní brankáři. V závěru druhého dějství se Vostřák šikovně prokličkoval k zakončení, ale Plšek stačil včas vyrazit ramenem. Když se neujala ani příležitost Padělka, jemuž zakončení vykopnul Plšek pravým betonem, slibovalo závěrečné dějství ještě pořádný boj.

Do něj vstoupili opět aktivněji domácí, a vydrželo jim to po celý zbytek třetiny. Jihlavští však nechával vyniknout především brankáře Plška, který měl i štěstí: střela Říhy skončila jen na levé tyčce. Uklidnit domácí mohl Klimt po překrásné nahrávce Valy zpoza brány, ale mezi tři tyče nemířil. Další samostatnou akci předvedl Vostřák, který zavezl puk do útočného pásma, obkroužil bránu a zkusil zakončit, jenže s jeho střelou z úhlu si Plšek věděl rady. V závěru utkání se hosté rozhodli pro power-play, navíc zvýhodněné o vyloučeného Jeslínka, jenže bojovnější Jihlava dokázala vstřelit Kuchyňou pojišťující branku. Jihlavští fanoušci mohli odcházet z hokeje spokojeni a už přemýšlet nad baráží, která pro Duklu začíná už zanedlouho.

Ohlasy k utkání

Antonín Stavjaňa (Vsetín): "Na utkání se projevil věkový průměr našeho mužstva. V závěru sezony totiž dáváme šanci především mladým hráčům, aby si vyzkoušeli, jak jsou v extralize těžké zápasy. Toto utkání nebylo jiné, navíc jsme v závěr nechali odpočívat zkušené hráče Vlacha a Jaškina a dohrávali jsme už pouze s mladými kluky."

Richard Farda (Jihlava): "Měli jsme vůči fanouškům dlouho dluh, proto jsem rád, že jsme na závěr základní části sezony vyhráli. Poslední dva zápasy je v kabině lepší a bojovnější nálada, což se projevuje i na ledě, ale pořád nás ohromně trápí slabé zakončení."