Vstupenky online

MISTŘI!!!

Jan Tajzler • 09.04.2024

Dokázali to! Hokejisté Vsetína se do třetice dočkali triumfu v Chance lize, když i v rámci pátého finálového utkání dokráčeli za čtvrtým skalpem zlínských Beranů a dokonali tak úspěšnou odvetu za loňské finále. Vsacany nasměřoval za úspěchem při využité přesilové hře kapitán Erik Hrňa. Pohádkový večer na Lapači prožil Vít Jonák, jenž při pojistce na 2:0 zaznamenal 100. branku v dresu Vsetína. Na Lapači slaví prvoligový triumf po dlouhých třiceti letech a po sedmnácti letech budou bojovat v baráži proti Kladnu o návrat do nejvyšší soutěže.

CHANCE LIGA - F5 út 9.4.18:00
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
2:0(1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Hrňa (Bērziņš, Zabusovs), 47. Jonák (Klhůfek, Rob). Rozhodčí: Kika, Mejzlík – Kokrment, Malý. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Střely na branku: 21:24. Průběh utkání: 2:0.

VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Š. Jenáček, Smetana (A), Teper, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Kratochvil, Hořanský – Š. Bláha, Matějček, Holec – Zabusovs, Bērziņš, Machala.
Berani Zlín: Huf (Kořének) – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, Zbořil, Talafa – Köhler (C), Sadovikov, P. Sedláček (A) – Paukku, Holík, Šlahař – Salmio, Werbik, M. Lang – Z. Sedlák, Süss, Novák.

Berani se snažili na Lapači tentokrát nastoupit aktivně a tvořili si územní převahu. Vsetínská obrana ale nepřipustila žádné vážnější ohrožení vlastního brankáře. Vsetín mohl Zlínu oplatit stejnou mincí z úvodních zápasů a prosadit se při první vážnější příležitosti ve 3. minutě. Jenáček tahal puk po levém křídle, měl takovou rychlost, že v přečíslení uvolnil Zabusovse, ale vsetínský produktivní útočník tentokrát orazítkoval pouze tyč. Vsetín byl v útočných akcích nebezpečný, Klhůfek připravil pozici pro Jonáka ve slotu, jenže druhému jmenovanému se nepodařilo puk ideálně trefit.

Berani byli aktivní v pohybu, ale situaci si zkomplikovali vyloučením Zbořila v čase 11:07. Valaši přesilovou hru sehráli velmi dobře, když se po přihrávce Berzinše zpoza branky prosadil ve slotu vsetínský kapitán Erik Hrňa. S Berany mohlo být ještě hůř, když krátce na to fauloval Werbik, Rob uvolnil na ránu z voleje Tepera, vsetínskému pravákovi tentokrát rána příliš nesedla, ale i tak nadělala Hufovi problémy. Po úvodních dvaceti minutách Vsetín doma vedl 1:0.

Zlín se snažil po výměně stran znovu prezentovat aktivní pohyb, ale opět si situaci zkomplikoval vyloučením. Valaši předvedli slibnou početní výhod, oslabené ševce svírali po celé dvě minuty, možnost navýšení náskoku se rodila při spolupráci Jonáka s Teperem, ale na poslední chvíli tuto souhru zhatil obětavý Čáp. Brankář Huf následně ustál i další střelecké pokusy a stejně tak i jeho spoluhráči zvládli druhé oslabení bez úhony.

Zlínskému brankáři pak znovu pomohla branková konstrukce, jako již mnohokrát v sérii. Tentokrát kroutil hlavou nad štěstěnou soupeřova brankáře Matějček. Postupně se projevovala vysoká teplota panující na vsetínském stadionu, led byl pro obě mužstva čím dál složitější. V závěru se ale Beranům naskytla první přesilová hra v utkání a byli aktivní. Vsetín se bránil zuby nehty a měl notnou dávku štěstěny, když Paukku ve slotu neumístil odraz kotouče po střele Salonena. I po druhé siréně tak domácí drželi nejtěsnější možný náskok.

Třetí třetinu hrál Vsetín na jistotu, a když se v závěru 47. minuty povedl parádní ťukec elitního útoku Vsacanů, bylo jasné, že naděje Zlína jdou ke dnu. Rob z obranného pásma křižnou přihrávkou poslal puk Klhůfkovi, ten si byl dobře vědom uvolněného Víta Jonáka, vsetínský útočník se před Hufem s pukem pomazlil a nekompromisně zavěsil, byla to historická chvíle, Jonák dosáhl na 100. branku v dresu Vsetína. Zlín se snažil ještě bojovat, odvolal Hufa z branky v čase 56:50, ale úspěšné odvetě Vsetína za loňské finále už nezabránil. Vsetín ovládá druhou nejvyšší soutěž přesně po 30 letech a po 17 letech si zahraje o návrat do nejvyšší soutěže. 

Ohlasy k utkání