Vstupenky online

Výborně! Vsetín i do třetice porazil Porubu a přiblížil se k 1. místu

Jan Tajzler • 07.12.2022

Vsetín jede! V rámci středečního 28. kola cestovali Valaši ke šlágru na led ostravské Poruby. Na ledě prvního týmu tabulky začali lépe, když je do vedení dostal Luboš Rob. Poruba sice na první branku odpověď našla, zelenožlutí však bleskově reagovali Romanem Půčkem. Vítěznou branku nakonec obstaral Štěpán Bláha, klíčem ke třetímu vítězství v sezoně nad ostravským konkurentem byl i spolehlivý výkon brankáře Matějě Žajdlíka. V sobotu se Valaši vrátí na domácí led, kde přivítají rezervu Pardubic.

CHANCE LIGA - 28.kolo st 7.12.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
2:3(1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Hrníčko (Voráček), 34. Střondala (Sedlák) – 4. Rob (Berzinš), 18. R. Půček, 23. Š. Bláha (Hořanský). Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Maštalíř, Kleprlík. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2017. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Klimíček, Lemcke, Mlčák, Voráček, Sedlák, Krenželok – Gřeš, Vachovec (C), Šoustal – Šlahař, Pšurný (A), Berisha – Christov, Střondala, Hrníčko – Brodek, Toman, Karafiát – Häring.
VHK ROBE Vsetín: Žajdlík (Žukov) – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Smetana (A), Říha – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – R. Půček, Klhůfek, Jenyš – Hořanský, Lichanec, Š. Bláha – Štefka.

Valachům se vstup do utkání na ledě lídra povedl a již v čase 3:12 šli do vedení, když Berzinš obkroužil branku Poruby a připravil pozici v mezikruží pro Luboše Roba, který svou 11. brankou v sezoně otevřel skóre. Poruba mohla vyrovnat v následující přesilové hře, ale hosté z Valašska byli blízko k navýšení náskoku ve vlastním oslabení, Berzinš tentokrát uvolnil Jonáka a vsetínský kapitán se v tváří v tváří Dolejšovi snažil umístit puk kličkou do bekhendu, tentokrát však domácí brankář svůj tým podržel. Poruba pak v přesilové hře přeci jen zahrozila, Berisha poslal puk do slotu na Gřeše, ten však z voleje minul branku Vsetína.

V RT Torax Aréně se hrál svižný a útočný hokej z obou stran, bylo vidět, že na sebe narazily dva nejlepší celky soutěže. Poruba byla blízko vyrovnávací brance po další akci Berishy, který tentokrát připravil palebnou pozici Pšurnému, jeho střelu však pozorný Žajdlík zastavil. Následovalo vzájemné vyloučení, hra ve čtyřech nejprve vyšla domácím, když vsetínská obrana opomněla Dominika Hrníčka, porubský útočník přijal parádní pas z hole Vondráčka a překonal Žajdlíka pohotovou střelou mezi betony. Vsetín si však ještě při hře ve čtyřech vzal vedení zpět, povedenou individuální akci předvedl Roman Půček a po 59 vteřinách vrátil vsetínskému mužstvu vedení.

Na startu druhé třetiny se ve slibné pozici ocitl znovu porubský Hrníčko, ale tentokrát si svou prudkou střelou z voleje na Žajdlíka nepřišel. Vsetín pak znovu udeřil. Hořanský vybojoval puk u zadního mantinelu v útočném pásmu a připravil možnost Štěpánu Bláhovi, kterému se střelou z ostrého úhlu podařilo zaskočit Dolejše. Vsetín pak mohl svůj náskok navýšit a nad porubským týmem si tvořil převahu. Slibnou střeleckou pozici měl Sihvonen, jeho střelu se snažil ještě na brankovišti dorazit Přikryl, ale Dolejš tentokrát odolal. Nápor Valachů byl podpořen přesilovou hrou, ve které Jonák vyzval ke skórování Říhu, Dolejš se stačil včas přesunout a měl i docela štěstí, že rána vsetínskému ostrostřelci tentokrát příliš nesedla.

Poruba pak znovu srovnala tempo hry, Střondala byl sice už faulován Lichancem, ale ještě připravil pozici pro Krenželoka, který orazítkoval tyčku vsetínské branky. V následném oslabení dokázal ujet porubské obraně Berger, ale při zakončení si na Dolejše nepřišel. Následně měl další střelu z voleje na svědomí Gřeš, ale ani podruhé nedokázal přesně zamířit, když trefil připraveného brankáře Vsetínských. S vyloučeními se roztrhl pytel, Vsetín už se mohl chystat na zkrácenou přesilovou hru, ale namísto toho hned v první vteřině inkasoval, když se po střele Sedláka prosadil z dorážky Vojtěch Střondala.

Valaši pak trochu trestuhodně nevyužili možnosti strávit delší dobu ve dvojnásobné početní výhodě, když odevzdali kotouč na hůl Porubských až příliš pozdě. Přeci jen však dokázali znovu zatopit obraně Poruby. Po střele Sihvonena se o čtvrtou trefu Vsetína pokoušel Jonák s Bergere, ale Dolejš opět potvrdil své kvality. V závěru druhé třetiny ještě po nahození Krenželoka usměrňoval puk na vsetínskou branku Vachovec, ale minul. Po čtyřiceti minutách tak Vsetín držel na ledě lídra nadějné jednobrankové vedení. 

Vsetínu mohl znovu udeřit na startu třetiny, Půček v útočném pásmu přenechal puk Klhůfkovi, ten však z osy hřiště branku Poruby těsně přestřelil. Ostravané mohli vyrovnat po spolupráci Střondaly se Šoustalem, Žajdlík ovšem dokázal číst hru včas a druhého jmenovaného vychytal. Ve vlastním oslabení pak Vsetín znovu zaznamenal slibnou příležitost, když na Dolejše ujížděl osamocený Jenyš, ale ostravského brankáře nepřekonal. 

Následovaly minuty ve kterých se Poruba marně pokoušela dostat mužstvo z Valašska pod tlak. Domácí si ale situaci zkomplikovali v závěru třetí třetiny, kdy byl vyloučen Gřeš. Vsetín se dlouho mazlil s pukem, v závěru přesilové hry mohl hosty uklidnit po přihrávce Roba Berger, ale naštěstí pro Porubu trefil tyč. Nicméně Vsetín už Porubě nepovolil žádnou vážnější příležitost a i potřetí v sezoně ostravský tým porazil za plný tříbodový zisk. 

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Je škoda, že jsme prohráli, protože jsme se na utkání těšili. Už jsme doma ztratili body s Frýdkem i se Šumperkem a toto měl být krásný zápas. Přišlo hodně lidí, za což moc děkujeme. Ale bohužel za stavu 1:2 jsme v tlaku dostali třetí gól. Měli jsme v zápase i dobré věci, nastřelili jsme dvě tyčky, ale na to se bohužel nehraje. Soupeř dal o branku víc a vyhrál. Hráči ale celé utkání bojovali a možná scházel klid v zakončení. Všichni chtěli a bohužel to tam nepadlo.

Radim Kucharczyk (VHK ROBE Vsetín): Jsme rádi, že zápasy s Porubou jsou, jaké jsou. Oba chceme hrát s pukem, což je prima. Jiné týmy totiž jen brání, takže my si dnešní utkání užili se vším všudy. Měl náboj a střídavě se dařilo jednomu či druhému týmu. Hodně nás podržel gólman, kterému patří naše díky. Dneska se vše přiklonilo prostě na naší stranu.