Vstupenky online

Vynikající obrat: O vítězství Vsetína nad Kolínem rozhodly poslední minuty

Helena Hegeďová, Jan Tajzler • 03.12.2022

Vstup do utkání nevyšel Valachům úplně podle představ a už od 4. minuty museli dotahovat, do druhé třetiny pak vstupovali s dvoubrankovým mankem. A v této pozici byli téměř do konce. V poslední desetiminutovce se ale vše obrátilo. Pavel Klhůfek vyrovnal a další dva góly v kolínské síti znamenaly last minute obrat Vsetína, který tak z domácího utkání bere tři body.

CHANCE LIGA - 26.kolo so 3.12.17:00
VHK ROBE Vsetín
SC Marimex Kolín
5:3(0:2, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 30. Berger (Přikryl, Sihvonen), 40. Smetana, 54. Klhůfek (Přikryl, Němec), 59. Smetana (Říha, Bláha), 60. Rob (Lichanec) – 4. Morong (Piegl, Král), 16. Ouřada (Korkiakoski, Piegl), 37. Matějček (Síla, Čáp). Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Bezděk, Veselý. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1911. Střely na branku: 45:19 (10:5, 17:10, 17:4). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 5:3.

VHK ROBE Vsetín: Sachr – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Smetana (A), Říha – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Lichanec, Klhůfek, Jenyš – Hořanský, Štefka, Š. Bláha.
SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl (C), Křepelka, Čáp, Niko, Cibák, T. Jelínek, Naar – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Půček, Morong, Zd. Král – Síla, Matějček, Lang – Polák.

Vsetín byl od úvodních minut utkání aktivní, tvořil si nápor a soupeře z Kolína dostal pod tlak, ovšem potřebnou branku nevytěžil. Kolín dokázal domácí tým potrestat, když byl vyloučen Voženílek a jeho prohřešek kozlové zužitkovali k první brance utkání. Nahození Piegla šikovně usměrnil za záda Sachra Matěj Morong. Vsacany však inkasovaná branka nepoložila. Naopak se domácí nadále tlačili do branky kolínského brankáře Jakuba Soukupa, vyrovnat mohl po nabídce Sihvonena Přikryl, ale v tutové příležitosti neumístil kotouč do odkryté branky Kolína. Kozlové naopak byli mimořádně efektivní a po ojedinělé útočné akci se přesnou střelou z levého kruhu prosadil Kryštof Ouřada, navzdory herní převaze Vsetín po úvodní dvacetiminutovce ztrácel na soupeře ze středu Čech dvě branky. 

Valaši i do druhé třetiny předvedli aktivní nástup, ale poctivě pracující defenzíva kozlů v čele s brankářem Soukupem nehodlala povolit. Kolín navíc mohl znovu z minima těžit maximum, ale Morong si na výzvu od Krále na vsetínského brankáře Sachra nepřišel. Vsetín přeci jen svou převahu dokázal zužitkovat, krátce před polovinou základní hrací doby se po střel Přikryla, kterou Soukup pouze vyrazil, prosadil Jan Berger

Kýženého srovnání se Valaši mohli dočkat po slibné akci Štefky, který v přečíslení volil individuální zakončení, ale Soukupa nepřekonal. Následně předvedli domácí obránci Němec s Jenáčkem slibnou souhru, ale druhý jmenovaný z mezikruží trefil pouze připraveného brankáře Kolína. Vsetín mohl litovat, následovala další přesilová hra hostů, kterou sice Kolín nevyužil, ale pouhé dvě vteřiny po návratu vyloučeného Voženílka se po dobré práci v útočném pásmu v podání Čápa prosadil šikovnou tečí Štěpán Matějček a Kolín znovu vedl o dvě branky. Vsetín ovšem znovu předvedl velkou vůli s nepříznivým stavem něco udělat a sedm vteřin před druhou sirénou se po forčekingu Hořanského dostal puk na hůl Ondřeje Smetany a vsetínský zadák prostřelil Soukupa - 2:3. 

Kolín se ve třetí třetině snažil eliminovat útočnou snahu domácích. Kozlům se to dařilo až do času 53:47, kdy domácí tým využil přesilovou hru. Roman Přikryl si vybral v mezikruží hůl Pavla Klhůfka a vsetínský útočník vymetl růžek kolínské klece. Když už se zdálo, že Kolín s vypětím všech sil na Lapači uzme alespoň bodový zisk, odmítl radost kozlů Ondřej Smetana, který se střelecky znovu prosadil přesnou střelou od modré čáry po výzvě svého kolegy Říhy. 

Kolín pochopitelně sáhl ke hře bez brankáře, ale poslední slovo v utkání měl Luboš Rob, který svou 10. trefou v sezoně pečetil vítězství valašského mužstva v poměru 5:3. Vsetín tak vyhrál čtvrté utkání v řadě a momentálně poskočil na 2. místo v tabulce. 

Ohlasy k utkání