Vstupenky online

Valaši završili základní část výhrou v Šumperku a čekají na soupeře pro čtvrtfinále

Redakce • 02.03.2022

Generálku na play-off zvládli hokejisté VHK ROBE Vsetín na výbornou. Ve středečním posledním utkání základní části Chance ligy vyhráli v Šumperku 5:1. Stantienovi svěřenci rozhodli o vysoké výhře ve třetí třetině, kdy se trefili třikrát v rozmezí osmi minut a odskočili soupeři na rozdíl čtyř branek. Nyní Valaši čekají na jméno svého soupeře pro čtvrtfinále, který vzejde z předkola. První zápasy série se hrají na Lapači ve čtvrtek 10. a v pátek 11. března.

CHANCE LIGA - 51.kolo st 2.3.18:00
Draci Pars Šumperk
VHK ROBE Vsetín
1:5(0:2, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 28. Kindl (Řezáč, Březák) – 12. Jonák (Rob, Říha), 13. Smetana (Půček, Kucharczyk), 41. Rob (Ondračka, Jonák), 48. Rob (Vlach), 49. Hořanský (Venkrbec). Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Zídek, Otáhal. Vyloučení: 1:6. Využití: 0:1. Diváci: 1125. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.

Draci Pars Šumperk: Mokry (49. Běhula) – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Rutar, Řezáč, Březák, Dudycha – Žálčík, Kindl, Kratochvíl – Kohút, Vildumetz, Vachutka – Šilhavý, Macuh, Šuhaj – Scheuter, Spratek, Antoníček.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Buchta, Hryciow, Říha, J. Jenáček – Jonák, Vlach, Rob – Březina, Berger, Hořanský – Půček, Kucharczyk, Klímek – Apolenář, Venkrbec, Vítek.

Draci do posledního souboje základní části vletěli jako uragán, moc dobře totiž věděli, že stále existuje malá naděje na přímou záchranu. To ovšem mohlo být také trochu svazující. V úvodních minutách šumperští hokejisté zkoušeli střílet snad z každé pozice, ale bez úspěchu. Do největší šance se dostal šumperský kapitán Kindl, který vyslal na Gábu nebezpečnou střelu, ale hostující gólman dokázal zasáhnout. V 11. minutě si šel na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici Rok Macuh. Nedovolený zákrok šumperského útočníka dokázali Valaši ve 12. minutě potrestat. Luboš Rob poslal z pravého kruhu puk před brankoviště, kde ho pohotově dokázal sklepnout do prázdné brány Vít Jonák. O minutu později se hostující celek radoval podruhé. Vsetínští se dostali do rychlého protiútoku, na jehož konci stál Ondřej Smetana, který přesnou střelou pod víko nedala šanci šumperskému brankáři. Na konci první dvacetiminutovky se zahráli přesilovou hru i Draci, a to hned dvakrát. Na rozdíl od Valachů, ale tuto výhodu nezužitkovali.

Na začátku druhého dějství byla vidět obrovská snaha Šumperka s výsledkem něco udělat. Sám před Gábou se objevil Vojtěch Šuhaj, jenž měl na své holi gól, ale s údivem všech bránu netrefil. Ve 28. minutě už to ale přece jenom vyšlo. Denis Kindl předvedl parádní obratnost, překonal čtyři hráče Vsetína a z bezprostřední blízkosti dokázal dostat puk za záda Davida Gáby. Téměř hned po obdržené brance šel Vsetín do čtyř. Za krosček dostal dvě minuty Jerofejevs. Valaši sice oslabení bez problému ubránili, ale ihned po návratu lotyšského obránce na ledovou plochu, sudí znovu signalizovali trest. Drakům se ale početní výhody dnes vůbec nedařily. Prostřední část nakonec přinesla pouze jednu branku a do kabin se odcházelo za stavu 2:1 pro Vsetín.

Hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky vrátil hostům dvoubrankový náskok Luboš Rob. Hra se následně přelévala ze strany na stranu, oběma celkům chyběla potřebná přesnost. Ve 48. minutě znovu zaúřadovali hosté. Po chybě Vojty Mokryho, který si vyjel za branku, získal puk Jonák. Ten následně poslal puk před bránu, kde se ho zmocnil Luboš Rob, který si položil šumperského gólmana a úspěšně dopravil puk do odkryté brány. Pátou branku pak v rychlém sledu přidal Adam Hořanský, jenž definitivně rozhodl o vítězství Vsetína. Šumperk po páté obdržené brance vystřídal gólmany. Do brány se tak po delší době podíval Richard Běhula, který předvedl několik pěkných zákroků a další branku už za svá záda nepustil. 

Autor: Vanessa Vařeková

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): „Hrozně nás mrzí, že jsme se se základní části rozloučili takovým výsledkem a ještě ke všemu před našimi fanoušky, kteří nás dnes opět neskutečně podporovali. Co se týče zápasu, dnes jsme jednoznačně umřeli na produktivitu. Myslím si, že do třetího gólu, kdy nám spadly hlavy, jsme měli daleko více gólových příležitostí než soupeř. Luboš Rob nám pak na 3:1 ukázal, jak se střílí, jaká je to rána a jak je to nekompromisní a my si za tím gólem musíme jít přesně takto. Po zápase jsme ještě rozebírali, že je potřeba umět zvládnout i koncovku utkání, které se pro nás nevyvíjí dobře. V play off, play down a těchto podobných sériích je to strašně důležité, jako vzkaz soupeři pro další utkání.“

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín): Prvních deset minut byli domácí lepším týmem. Jako bychom cítili větší zodpovědnost za dnešní zápas, který mohl rozhodnout, na jakém místě po základní části skončíme. Dostali jsme se do hry přesilovkou, kterou jsme konečně sehráli dobře, dostali jsme se v ní do hry a vstřelili gól. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, i když domácí stále hrozili, zejména v přesilových hrách. Co prošlo, to vychytal výborný David Gába, který opět potvrdil své kvality a do značné míry nám pomohl k vítězství. Následně jsme se prosazovali v útoku, s ohledem na další boje mě těší přístup hráčů.