Vstupenky online

Novoroční premiéra na Lapači Vsetínu nevyšla, podlehl Šumperku

Jan Tajzler • 05.01.2022

Ve středečním podvečeru se na Lapači odehrálo první soutěžní utkání nového kalendářního roku 2022. Na Valašsko zavítal celek Šumperku, který bojuje v napjatém tabulkovém pásmu o každý bod a Draci se činili, když v první třetině otevřeli skóre a reagovat dokázali i na vyrovnávací trefu domácích v prostředním dějství, které bylo zcela v jejich režii. Ve třetí třetině se Vsetín marně pokoušel vyzrát na propracovanou defenzívu soupeře a na první domácí výhru v novém roce si bude muset ještě počkat.

CHANCE LIGA - 34.kolo st 5.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
Draci Pars Šumperk
1:4(0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Jonák (Pšurný) – 12. Vildumetz (Kindl, Kratochvíl), 31. Žálčík (Kratochvíl), 39. Kohút (Kindl, Kratochvíl), 60. Kindl (Žálčík). Rozhodčí: Čech, Květoň – Hanzlík, Konvička. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

VHK ROBE Vsetín: Beran – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Š. Jenáček, Hryciow, J. Říha, J. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Berger, Vlach, Zeman – Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Březina, Apolenář.
Draci Pars Šumperk: Mokry – Pěnčík, Drtil, Rutar, Hrachovský, Řezáč, Dudycha, Hamrlík – Kratochvíl, Kindl, Žálčík, – Vachutka, Vildumetz, Kohút – Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, Horký.

Draci na Lapači nastoupili aktivně a po celou dobu první periody je zdobil příkladný pohyb, se kterým domácí měli problémy. Hned v úvodu utkání navíc musel na trestnou lavici putovat Říha. První oslabení zvládli Valaši bez úhony, ale v tom dalším už se Šumperk radoval. Psal se čas 11:01, když Kindl přihrávkou přes šíří pásma našel hůl Tomáš Vildumetze a vsetínský brankář Beran se proti střele nejproduktivnějšího Draka nestačil včas přemístit. Záhy mohli jít hosté do dvoubrankové vedení, ale Rutar v tváří v tvář na Berana nevyzrál. Vsetín se osmělil až v závěru první třetiny, ale nijak zvlášť brankář Mokremu nezatopil. 

Do druhého dějství domácí nastoupili přeci jen o něco aktivněji. Odměnou jim byla vyrovnávací trefa z 26. minuty, kdy v rozehrávce chyboval šumperský Pěnčík a toho využil Pšurný, jenž okamžitě nasměroval puk na branku hostů a puk se od brusle Víta Jonáka odrazil za záda Mokreho. Jak se později ukázalo, bylo to ze strany domácího celku vše. 

Šumperk následně začal být znovu aktivní směrem dopředu, tvořil si slibné příležitosti a nakonec se dočkal odměny. V polovině základní hrací doby s pukem do vsetínského pásma najel Kratochvíl, obkroužil vsetínskou branku a předložil kotouč Lukáši Žálčíkovi, jenž nekompromisně zavěsil pod horní tyč, pro šumperského střelce to byla jubilejní 200. trefa v prvoligové kariéře. 

Draci však neměli dost, i nadále byli nebezpeční a brankář Beran musel vytáhnout několik důležitých zákroků, aby domácí celek udržel ve hře. Přesto Vsetín kapituloval ještě jednou, na vině bylo špatně střídání domácích, kterého okamžitě využil Kratochvíl a v přečíslení vyzval ke skórování Dávida Kohúta, jenž zvyšoval už na 3:1 pro Šumperk. 

Do třetí třetiny nastoupil Vsetín s odhodláním a neustále hledal cesty, jak proniknout do útočného pásma a výrazněji ohrozit brankáře Mokreho. Ve slibných příležitostech se ocitli Vlach a Březina, ovšem oba borci doplatili na špatně seřízená mířidla. Draci pracovali v defenzívě velmi dobře a trpělivě kráčeli za cenným tříbodovým ziskem. Vsetínu nepomohly ani dvě přesilové hry, navíc v závěrečné power play uzavřel brankový účet zápasu Denis Kindl

Valaši teprve podruhé v sezoně na domácí půdě přišli o všechny body, naopak Draci se radovali z cenného vítězství. Na příští domácí utkání si Vsetín bude muset počkat až do 17. ledna, kdy na domácím ledě přivítá ostravskou Porubu. 

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov