Vstupenky online

Valaši ztratili zápas ve Frýdku v poslední třetině

Redakce • 27.12.2021

Hokejisté Vsetína nenavázali na domácí středeční výhru s Havířovem a v pondělním duelu padli na ledě Frýdku-Místku. Utkání měli dlouho ve svých rukou, po dvou třetinách vedli 2:1 a měli více ze hry. Ve třetí části ale doplatili na sérii vyloučení, ve kterých soupeř nejprve vyrovnal a později i otočil skóre až na konečných 4:2. Poslední zápas kalendářního roku sehrají Valaši ve středu znovu na Lapači, tentokrát proti Benátkám nad Jizerou.

CHANCE LIGA - 31.kolo po 27.12.17:00
HC Frýdek-Místek
VHK ROBE Vsetín
4:2(1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Teper (Křivohlávek, Zbořil), 53. Komorski (Teper, Svačina), 55. Peterek (Krenželok, David Bartoš), 56. Klimša (Komorski, Zbořil) – 15. Zeman (Vlach), 23. Vlach (Jerofejevs, Berger). Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Hanzlík, Blažek. Vyloučení: 2:4, navíc Pitule (Vsetín) 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:0. Střely na branku: 30:32. Diváci: 1000.

HC Frýdek-Místek: Baroš – Zbořil, Teper, Krenželok, Matyáš, Ciura, Adámek – Svačina, David Bartoš, Martynek – Lyszczarczyk, Komorski, Klimša – Křivohlávek, Peterek, Ramik – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško.
VHK ROBE Vsetín: Beran – Jerofejevs, Štach, Ondračka, Smetana, Říha, Hryciow, Š. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Gago, Pitule, Březina – Berger, Vlach, Zeman – Apolenář, Kucharczyk, Klímek.

Rozpoložení obou celků po Vánocích by se dalo označit za trochu rozlišné. Zatímco Vsetín z posledních sedmi duelů prohrál pouze jednou, rysi ze stejného počtu střetnutí vybojovali výhry jen tři, z toho jednu kontumační nad odstoupivští Kadaní. Přesto to byli domácí, kteří měli lepší vstup do zápasu. Ke konci 10. minuty si najel podél pravého mantinelu do hostujícího útočného pásma Jakub Teper a nahozený touš na vsetínskou branku skončil k překvapení přítomných fandů v hale za zády gólmana Berana - 1:0. Valaši s odpovědí dlouho nečekali. V čase 14:02 se po vhazování v útočném pásmu dostal k puku Vlach a po jeho přihrávce na zcela volného a zakončujícího Adama Zemana bylo srovnáno - 1:1.

Na začátku druhé periody Valaši udeřili  podruhé. Ke konci 23. minuty pálil od modré obránce lotyšský zadák Jerofejevs, střelu ještě tečoval Roman Vlach, a domácí gólman Baroš uviděl puk přes klubko hráčů před sebou až za svými zády - 1:2. O chvíli později byli rysi blízko vyrovnání. Blaško po Čmielově přihrávce pálil ovšem jen do tyče.

Rozhodnutí zajímavého duelu přinesla až třetí část, ve které sehrála hlavní roli nedisciplinovanost Valachů. Na začátku 50. minuty putoval za katr vsetínský útočník Tomáš Pitule. K němu se vzápětí ještě přidala vsetínská střídačka, která špatně vystřídala a rysi dostali početní výhodu o dva muže na ledě. 

Dvojnásobnou přesilovku dokázali rysi využít v čase 52:29, kdy Teper nahodil puk na vsetínskou branku a domácí kanonýr Filip Komorski dokázal odražený puk poslat za gólmana hostí - 2:2. To ale nebylo ze strany domácích vše, početní převaha totiž nadále pokračovala. V samém závěru 55. minuty pálil na hostující branku Krenželok a Jonáš Peterek povedenou tečí obrátil misky vah na stranu frýdecko-místeckých hokejistů. Pouhých sedmnáct vteřin od třetího zásahu rysů prokázal David Klimša, že je to právě on, kterému se proti Valachům v tomto týmu nejvíce daří. Gólem na 4:2 uzavřel brankový účet zápasu.

Autor: Robert Schedling

Ohlasy k utkání

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Utkání se mi samozřejmě hodnotí skvěle, jelikož získat tři body se Vsetínem, a zvláště v povánočním zápase, kdy mohla být kapacita haly naplněna, tak je to paráda. Zápas byl určitě zajímavý, ten hokej byl vyrovnaný z obou stran, my bohužel dlouhou dobu tahali za kratší konec, co se týče gólů. Měli jsme dost šancí, jenže jsme je nedokázali proměnit. Po dvou standarních situacích jsme je naopak inkasovali. Přesto jsme šli do třetí třetiny s vírou, že to střetnutí, pokud budeme trpěliví, zvládneme. Hodně nám pomohl zkrat jejich hráče a následné přesilové hry. Ty jsme dokázali využít a dokonali jsme tak skvělý obrat.

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín): Zápas nám ukázal, že někteří hráči tady nejspíš nebojují za klub, když udělají takový faul v tak důležitém okamžiku utkání. Nemyslím si ale, že bychom byli lepším týmem, z počátku to bylo takové vyrovnané. Domácí měli v úvodu více šancí, my měli už druhou část lepší. V té třetí třetině, to byl nepochopitelný zkrat, na to nemám slov.