Vstupenky online

Valaši ve třetí třetině otočili duel s Baníkem a vezou ze Sokolova všechny body

Redakce • 08.12.2021

Do středečního utkání 27. kola vstoupil lépe domácí Sokolov, který se zásluhou Jiskry jal vedení 1:0. Hokejisté VHK ROBE Vsetín ale nesložili zbraně a ve třetí třetině po trefách Romana Vlacha a Tomáše Pituleho otočili skóre zápasu. Pro druhého jmenovaného forvarda šlo o první zásah po návratu na Valašsko. Následně do prázdné sokolovské brány přidal třetí gól Luboš Rob a na konečných 4:1 pečetil v posledních vteřinách Šimon Jenáček.

CHANCE LIGA - 27.kolo st 8.12.18:00
HC Baník Sokolov
VHK ROBE Vsetín
1:4(0:0, 1:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 27. Jiskra (Jurčík, Klejna) – 43. R. Vlach (Smetana, Pšurný), 51. Pitule (Rob, J. Jenáček), 59. Rob (Berger, Jonák), 60. Š. Jenáček (Pšurný, Smetana). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Belko, Kokrment. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Střely na branku: 36:22. Diváci: 359.

HC Baník Sokolov: Neužil – J. Novák, Klejna, Weinhold, Strejček, A. Rulík, Vodička, Mrowiec – Jurčík, Jiskra, Tomi – Šmerha, Kverka, Kružík – Šik, T. Rohan, T. Jandus – Pořízek, Hašek, M. Sloboda.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Jerofejevs, Štach, Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Ondračka – Jonák, Pšurný, Rob – Hořanský, Pitule, Půček – Berger, Vlach, Gago – Březina, Kucharczyk, Apolenář.

Že bude první třetina hodně rychlá, naznačily už úvodní vteřiny. Vždyť v osmé vteřině měl za sebou domácí brankář Jakub Neužil dva úspěšné zákroky. V úvodu utkání byl k vidění bruslivý hokej, oba týmy rychle přecházely střední pásmo a k vidění bylo na obou stranách několik šancí. V osmé minutě před Jakubem Málkem zahrozil Šik, který však ani nadvakrát nepřekonal hostujícího gólmana. Po polovině první části se zaskvěl na druhé straně Neužil. 

Ten parádním zákrokem betonem zneškodnil bekhendovou kličku Apolenáře. Ve čtrnácté minutě nejprve z nebezpečné pozice pálil Rob, z následného protiútoku pak po efektní kličce neuspěl Hašek. V závěru třetiny ještě zahrozili Rob, který z ostrého úhlu trefil rameno Neužila, a také Jurčík, jenž z blízka nedokázal procpat puk za Málka. První třetina tedy patřila oběma gólmanům, do šaten se šlo za stavu 0:0.

Ve druhé části se obraz hry nezměnil. Ze začátku byli aktivnější hosté, zahrozil Březina, ale větší šance přišly později na druhé straně. Ve 26. minutě se zleva dostal ke střele Hašek, brankář Málek musel puk vytěsnit maskou. O půl minuty později se konečně měnilo skóre. Pěknou souhru předvedli Jurčík s Jiskrou, když se první jmenovaný stáhl s pukem do levého rohu, aby záhy poslal pas na volného Víta Jiskru, který se trefil přesně k zadní tyči - 1:0. První branka spustila ofenzivní kolotoč. Ve 28. minutě nejprve hosté chybovali v rozehrávce a nabídli velkou šanci Danielu Kružíkovi, který sám před Málkem neuspěl. Stejný hráč hostí vzápětí ztroskotal v obrovské šanci na Neužilovi, který zasahoval vyrážečkou. Před polovinou zápasu přišlo první vyloučení, za krosček si šel odpočinout vsetínský Jerofejevs.  Ve 31. minutě objel branku Neužila vsetínský Ondračka, zkusil z otočky vypálit, ale sokolovský gólman stihl zasáhnout betonem. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny byl vyloučen Šmerha, Baník se zvládl ubránit až do sirény a do druhé přestávky udržel hubený náskok.

A vedení Baníku mohl hned na začátku třetího dějství zvýšit Jurčík. Jeho střela však skončila jen na boční síti. Krátce nato byl vyloučen Strejček a hosté přesilovou hru využili. V čase 42:26 sice Neužil zvládl zakročit proti střele Smetany, na dorážku Romana Vlacha už ale dosáhnout nemohl - 1:1. Domácí poté dostali velkou šanci vzít si vedení zpět. Ve 44. a 45. minutě byli postupně vyloučeni Pitule a Berger a Baník hrál 50 sekund v pěti proti třem. Střelu Šmerhy ovšem skvěle vychytal Málek a Novákův pokus o chvíli později zazvonil o tyč. Hosté utkání otočili v 51. minutě. Střelu Jenáčka od modré čáry zblokoval mezi kruhy Hašek, ovšem puk se odrazem dostal k dojíždějícímu Tomáši Pitulemu, jenž pohotově a přesně zakončil - 1:2. 

Po druhém gólu Vsetína se Sokolovští hnali za vyrovnáním, blízko úspěchu byl po ojedinělém Málkově zaváhání Kružík, neuspěl ani v 55. minutě střelou od modré Klejna. Když pak v 57. minutě neproměnil velkou šanci Jurčík, zkusil Baník zvýšit tlak odvoláním brankáře. Riskantní tah však domácím nevyšel. V nervózním závěru plném drobných potyček a strkanic odmítl prodloužení trefou do prázdné branky v čase 58:33 Luboš Rob - 1:3. Jiskřičku naděje mohl ještě vykřesat Kverka, jenže ani jeho šikovná teč neskončila za zády výborného Málka. Po vyloučení Vodičky pak devět sekund před koncem upravil na konečných 1:4 dorážející Šimon Jenáček a Valaši si ze Sokolova odvezli všechny tři body.

Autor: Tomáš Stehlík

Ohlasy k utkání

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): „Bylo to velice těžké utkání. Nejen dlouhá cesta v nohách, ale i výborně bruslící soupeř. Sokolov má velice rychlé útočníky, které jsme se snažili eliminovat. Dařilo se nám to v první třetině, kdy byly šance na obou stranách, nicméně jsme měli špatnou druhou dvacetiminutovku. Jen díky Kubovi Málkovi v bráně nám Baník neodskočil větším brankovým rozdílem. Byli jsme stále ve hře. Podle našich představ se nám podařila sehrát až třetí třetina, ve které jsme soupeři odskočili na jednobrankové vedení. To se nám podařilo ubránit, přestože jsme se v závěru dostávali pod tlak. Následně jsme dali gól do prázdné brány, tím se hra zklidnila, a přidali jsme ještě další gól v přesilové hře.“



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín