Vstupenky online

Stantienova vítězná premiéra! Vsetín zaslouženě zdolal Porubu

Radek Bařina • 03.02.2021

Úspěšnou premiéru si na lavičce VHK Vsetín odbyl Roman Stantien. Vyrovnanou bitvu se silnou Porubou zlomila trefa Bednáře ze 28. minuty. Domácí poté převzali otěže zápasu a po trefách Kucharczyka a Gorčíka odskočili Ostravanům na rozdíl tří branek. Závěr zápasu už Valaši s přehledem kontrolovali a pečlivou defenzivní hrou nepřipustili ani na okamžik možnost zdramatizování zápasu. Po vítězství 4:1 tak domácí mohou slavit nejen tři body, ale také vyrovnání druhé nejvyšší výhry v sezóně a nastřílení čtyř branek, což se Valachům naposledy povedlo na začátku prosince.

CHANCE LIGA - 26.kolo st 3.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
4:1(1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Vítek (Kucharczyk), 28. L. Bednář (Štach, Bartko), 36. Kucharczyk (Štach, R. Vlach), 41. Gorčík (Pechanec) – 20. Špaček. Rozhodčí: Doležal, Bejček – Novák, Blažek. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 34:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Smetana, Ondračka, Bartko, Hryciow, Štach, Kudělka, J. Jenáček – Gorčík, Pechanec, L. Bednář – Kucharczyk, R. Vlach, Babka – Vítek, Šilhavý, Hořanský – Berger, A. Zeman, Gajarský.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Urbanec, T. Voráček, Kozák, Szathmáry, Slavík, Teper, Žovinec – Špaček, Kanko, Brodek – Pořízek, Korkiakoski, Stloukal – Raška I, Hudeček, Sikora – Hotěk, Toman, Endál.

Vsetínští dostali v úvodu první periody možnost ke vstřelení první branky v podobě početní výhody. Valaši se sice snažili vysílat na Muštukovse nespočet střel, za nimiž stál hlavně Pechanec, ale ani jedna se neujala. Následně až do půli třetiny nebyla k vidění ani z jedné strany vyložená šance. K brance byla nejblíže Poruba, když za Gábou ve 12. minutě zvonilo břevno, které nastřelil ostravský útočník Toman. Dalších momenty hry byly naopak plné akcí a kombinací z holí obou mužstev. V 6. minutě tempo hry přerušil střet ve středním pásmu, kdy Jan Berger nešťastně trefil ramenem do hlavy Pořízka. Po srážce vyfasoval vsetínský útočník trest pět minut plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku a Pořízek musel být do šaten odveden pomocí svých spoluhráčů. Tento moment zahájil dlouhou přesilovou výhodu pro TORAX. Byli to ale Valaši, kdo otevřel skóre utkání. David Vítek obdržel křižnou přihrávku od Kucharczyka a z velkého úhlu zacílil za Muštukovsova záda. Hosté v početí výhodě nebyli rozhodně bezzubí, nedařilo se jim však skórovat, hlavně díky pohotovému blokování střel Valachů a skvělým zákrokům Gáby. V závěru dlouhé početní výhody byl navíc vyloučen hostující Hotěk. Síly na ledě se vyrovnaly, a navíc Vsetín čekala přesilová hra. Nakonec se ke slovu přece jen dostali Ostravané. Poruba vstřelila vyrovnávací branku 7 sekund před koncem periody. Ostravané vyhráli buly ve vlastním pásmu, vydali se dopředu a Marek Špaček, zamířil neomylně do horní části Gábovy brány. Po první třetině se tedy do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1.

Domácí zahájili druhou periodu početní výhodou, ve které se ale neprosadili. Po pěti odehraných minutách Valaši dlouho drželi Porubu pod tlakem a hrozili nebezpečnými kombinacemi, z nichž tou nejnebezpečnější byla střela Zemana, ale Muštukovs byl proti střeleckým pokusům domácích pozorný. Nic už nezmohl ve 28. minutě, kdy od modré čáry vyslal pohlednou střelu Štach, kterou do brány tečoval Lukáš Bednář, jenž poslal Vsetín do vedení. Ve 29. minutě byl Vsetín znovu blízko gólu, když se po parádní přihrávce nacházel sám před Brankou Gajarský, ale minul klec Poruby. Valaši byli v půli druhé dvacetiminutovky rozhodně aktivnějším celkem a ostravský brankář se musel mít na pozoru před vsetínskými střelami a kombinacemi. Následný tlak ze strany Vsetína trval dvě minuty, ale bohužel z něj kromě pohledných akcí domácí víc nevytěžili. Naopak Poruba byla v 34. minutě poslána do tří po faulu Voráčka a Urbance. Dvojnásobné početní výhody se Valachů, i přes dobré šance, využít nepodařilo. Ve 36. minutě se ještě v přesilové hře přece jen prosadili domácí. Za třetím gólem stálRadim Kucharczyk, který po přihrávce Štacha z bezprostřední blízkosti prostřelil Muštokovse a poslal Vsetín do dvoubrankového vedení. Domácí byli na nadále velmi důrazní. Tempo jejich hry bylo však přerušeno vyloučením Smetany. Poruba dostala možnost snížit a aktivně se o to pokoušela. Naděje TORAXU ale mařil bravurními zákroky Gába. Domácím se podařilo oslabení ubránit a ve zbytku druhé části hry už neinkasovali. Druhá perioda, která byla jasně v režii domácích přinesla po vytrvalé aktivitě a důrazu své ovoce a Valaši vedli 3:1.

V rukou domácích byla hned ze začátku i třetí třetina. Ve 41. minutě se prosadil nejproduktivnější hráč Valachů, Sebastian Gorčík. Gorčík zůstal v blízkosti ostravské brány zcela nehlídaný porubskými hráči a jakmile obdržel přihrávku od Pechance stanul tváří v tvář Muštukovsovi, jehož potrestal střelou nad vyrážečku. Hosté se nadále pokoušeli vzchopit, ale nebylo jim to nic moc platné, Vsetín držel v rukou otěže zápasu. Nejde ale říci, že Poruba zápas vzdala. Hosté se snažili snížit nepříznivé skóre zápasu, což se jim ale kvůli aktivitě a držení se na kotouči ze strany Valachů nedařilo. I domácí se zároveň soustavně snažili navýšit svou náskok. Třetí perioda tedy čítala spoustu akcí, jak na straně Poruby, tak na straně Vsetína. V posledních minutách hry to byli hosté, kdo vyslal na Gábu pár nebezpečných střel a hosté volali po snížení. Nebylo jim to však nic platné, na opačné straně ještě 11 sekund před koncem hrozil nebezpečnou tečí Šilhavý, ale skóre už zůstalo neměnné. Valaši po perfektním výkonu porazili vysoko Porubu 4:1 a posunuli se na 8. místo tabulky Chance ligy.

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín