Vstupenky online

Valaši na ledě Třebíče neskórovali, domů se vracejí s prázdnou

Jan Tajzler, foto: Jiří Grulich • 28.11.2020

Trápení vsetínských hokejistů na ledech soupeřů nadále pokračuje. Valaši v sobotním utkání na ledě Třebíče znovu svého soupeře dokázali přestřílet, ale na výborného Pavla Jekela hledali recept marně. Nepomohly ani přesilové hry, ve kterých si Vsetínští sice tvořili slibné příležitosti, ale efektivita v koncovce byla nulová. Domácí Horáci se dokázali v každé třetině jednou prosadit a tři body zůstaly na Vysočině. Zelenožlutí se po víkendu dvakrát představí na domácí půdě, cílem bude získat ztracené body zpět.

CHANCE LIGA - 11.kolo so 28.11.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
VHK ROBE Vsetín
3:0(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Psota (L. Chalupa, Bittner), 22. Bittner (Šťovíček, Zukal), 56. Bittner.. Rozhodčí: Wagner, Bejček – Podrazil, Žídek. Vyloučení: 12:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 31:38. Průběh utkání: 3:0.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Furch, Zukal, Stehlík, Tejnor, L. Chalupa, Hlaváč, Vodička (A) – Vodný (C), Nedvídek, Šťovíček – Krliš (A), Bittner, Psota – Š. Kratochvil, Kořenek, Ferda – Křehlík, Michálek, Hrubec.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Kudělka (C), Bartko, Hryciow, Štach (A), Jenáček – Půček, Pechanec, Gorčík – R. Vlach, J. Kloz, A. Zeman – Gajarský, Kucharczyk (A), Babka – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

Start utkání přinesl vzájemné oťukávání a brankové příležitosti se rodily jen sporadicky. Vsetínský brankář Gába musel být na pozoru až při první početní výhody domácího celku, kdy z kruhu pálil prudce Šťovíček, ovšem Gába proti němu vytáhl svou lapačku. Vsetín měl následně také možnost přesilové hry, ve které Bartko přihrávkou zpoza branky vyzval ke skórování Vlacha, ten však na Jekela střelou z první nevyzrál. Vsetín poté ustál druhou přesilovou hru domácích a v závěru první periody se snažil víc a víc dostávat na dostřel Jekela, jenže chyba ve středním pásmu vedla k otevření skóre na domácí straně. Chalupa ve středním pásmu zachytil kotouč a výbornou přihrávkou jej poslal na rozjetého Matěje Psotu, ten napřáhl na hranici levého kruhu a střelou do protilehlého růžku vsetínské branky otevřel skóre, čímž určil stav po první třetině 1:0 pro Třebíč. 

Do druhé třetiny vstupovaly oba celky ve čtyřech hráčích. Valaši však velmi brzy dali domácím příležitost speciální přesilové hry 4 na 3. Ta se Horákům povedla, střelu Zukala od modré čáry šikovně tečoval Ladislav Bittner. Bílé hvězdy byly aktivní i nadále, ale Vsetín postupně tlak domácích otupil a následně převzal iniciativu. 

Valaši si troufali čím dál víc, dělali problémy domácí obraně a Horáci museli přistoupit k faulům. Nejprve se domácí ubránili celkem v poklidu, ovšem další přesilová hra Valachů přišla záhy a zde už se musel mít Jekel na pozoru. Nejprve si třebíčský brankář poradil s tutovou příležitosti Kloze, jenž přijal přihrávku přes šíří pásma od Vlacha a okamžitě pálil z voleje. V samotném závěru Jekel vychytal také střelu Babky. Třebíč pod tlakem znovu faulovala. Třetí přesilovou hru v řadě Vsetín opět držel domácí zamknuté v obranném pásmu, snížení měl na hokejce Pechanec, ale jeho střelu z voleje Jekel dokázal tygřím skokem zachytit. Když už se zdálo, že bude Jekel po souhře Hořanského s Klozem překonán, pomohl mu domácí obránce. Vsetín mohl neproměněných přesilových her ve druhé třetině litovat, Třebíč se následně zkonsolidovala a po dvou periodách držela dvoubrankový náskok. 

Vsetín nastoupil do třetí třetiny odhodlán s nepříznivým stavem něco udělat a úvodní minuty tomu také napovídaly. Ve slibných střeleckých pozicích se ocitli Pechanec s Gajarským, ovšem Jekel nadále deptal vsetínské střelce. Vsetín mohl svůj nápor umocnit v přesilové hře, ale ani zde se kontaktní branky nedočkal, naopak Gába musel čelit trestnému střílení, které však Bittner neproměnil. Třebíč se prezentovala propracovanou defenzívou a nadále nepřipouštěla Valachům výraznější možnosti na ohrožení brankáře Jekela. Rozhodnutí se dostavilo v čase 55:36, do útočného pásma se vydal Ladislav Bittner, mohl si vybrat, zda přihraje v přečíslení Psotovi nebo zakončí sám, volil druhou možnost a překonal Gábu mezi betony. 

Vsetín i přes tříbrankové manko dostal v závěru ideální příležitost ještě s výsledkem něco udělat. Po dobu dvou minut a dvanácti vteřin hráli Valaši v šesti proti třem, před Jekelem rozpoutali peklo, ale nebyl jim přán ani čestný zásah. Bílé hvězdy s vypětím všech sil ubránili i tuhle nestandardní přesilovou hru Valachů a dokráčeli ke tříbodovému zisku, naopak Vsetín se i nadále trápí na ledech soupeřů. 

Ohlasy k utkání

David Dolníček (SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme věděli, že nás čeká těžký soupeř, favorit ligy. Apelovali jsme na hráče, aby se narozdíl od zápasu s Benátkami více zaměřili na defenzívu. Zaměřili jsme se na to neinkasovat, trpělivě čekat na šance. Pavel Jekel dnes předvedl famózní výkon, všichni hráči splnili do puntíku co jsme po nich chtěli.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Pro nás je to zklamání, venku se nám nedaří za poslední dva zápasy pouze jeden gól. Věděli jsme, že Třebíč hraje hodně do obrany, zhušťuje hodně střední pásmo a nabídnuté šance proměnili. My se na šance nadřeme. Dá se říct, že taková poslední ukázka naší střelecké potence je přesilovka 6 na 3, kde jsme ten gól nedali.