Vstupenky online

Do poháru RT TORAX vstoupil Vsetín prohrou ve Frýdku

Radek Bařina, Robert Schedling • 20.08.2020

První porážku v rámci přípravy museli skousnout hokejisté VHK Vsetín. Zápas, který byl součástí turnaje O pohár RT Torax přinesl úvodní branku až v polovině utkání. Po zásluze se jí dočkal aktivnější Vsetín, když přesilovku úspěšně zakončil Branislav Rehuš. Pro slovenského útočníka to bohužel byla poslední radost, v závěru druhé třetiny totiž po ošklivém faulu Macháčka odstoupil ze zápasu. Kromě Rehuše navíc Valaši ztratili i body. Ještě ve druhé třetině vyrovnal střelou v přesilovce Malik, rozhodující branku pak zaznamenal šikovnou tečí ze vzduchu Kaukič v 55. minutě. Valaši se sice pokusili srovnat v power-play, místo vyrovnání ale po třetí inkasovali. Do turnaje tak VHK vstoupil prohrou 1:3.

Přípravné zápasy - Příprava čt 20.8.18:00
HC Frýdek-Místek
VHK ROBE Vsetín
3:1(0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Z. Malík (Mikulík, Macháček), 55. Kaukič (Jenáček, Martynek), 59. Tomi (Stuchlík) – 28. Rehuš (Smetana, Pechanec). Rozhodčí: Cabák, Koziol - Gančarčík, Konvička.. Vyloučení: 7:6, navíc Macháček z FRM (10 min. OT). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:30. Diváci: 477. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Frýdek-Místek: Suchánek ( 31. N. Malík) – Jenáček, Z. Malík, Adámek, Michálek, Vosátko, Homola – Stuchlík, Klimša, Tomi – Mikulík, Kaukič, Šedivý – Kofroň, Przybyla, Martynek – Blaško, Macháček, Mach.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Štach, Smetana, Kudělka, Bartko, Jenáček, Hryciow – Březina, Vlach, Gorčík – Kloz, Pechanec, Babeliak – Půček, Rehuš, Klímek – Hořanský, Gajarský, Ondračka.

Přesně po týdnu se oba soupeři opět postavili proti sobě. Zatímco úvodní vzájemný duel přinesl pět branek (3:2 vyhrál soupeř z Valašska), v tom druhém viděli diváci o gól méně. Domácí fandy ale mohlo zase těšit, že z výhry se tentokráte mohli těšit hráči v červenobílých dresech. Naši hráči si tak připsali v mezinárodním turnaji O pohár RT TORAX první body za výhru 3:1.

Úvodní dvacetiminutovka zápasu nakonec pětistovce přihlížejícím divákům branku nepřinesla, i když několik šancí si hráči obou celků vytvořili. Blízko byl například v 8. minutě hostující Babeliak, který se řítil na brankáře Suchánka zcela osamocený. Mladý gólman rysů ale prokázal pevnější nervy, nenechal se rozhodit a skóre zůstalo nezměněno. Domácí mohli udeřit naopak v samém závěru první periody, kdy Kaukič hledal před brankou soupeře Šedivého. Tomu ale puk přeskočil hůl, takže šance byla zmařena.

Na první změnu skóre si tak diváci museli počkat až do 28. minuty, kdy na trestné lavici seděl frýdecko-místecký bek Jenáček. V následné hře pět na čtyři se dostal na modré k puku Smetana. Tomu střela příliš nesedla, puk se ale odrazil od Suchánkových betonů přímo k volnému Rehuše, který už věděl, jak s černým toušem naložit - střela do prázdné branky a vedení Vsetína 0:1. Hned vzápětí dostali Valaši další početní výhodu, tentokráte už ale naše družina hostující převaze odolala. Na konci 33. minuty byl za sekání vyloučen hostující Kloz a domácím borcům stačilo pouhých jednatřicet vteřin, aby bylo skóre srovnané. To se do odraženého puku pořádně opřel Zack Malík a Gába v hostující brance neměl příliš čisté svědomí. Puk se totiž dokutálel přes jeho výstroj až za brankovou čáru - 1:1.

Vyrovnaný průběh trval i ve třetí části zápasu. Nikdo z obou celků nechtěl udělat chybu. Až pět minut před koncem třetí třetiny napálil Jenáček puk na hostující branku a Kaukičova šikovná teč nás poslala do jednobrankového vedení - 2:1. Vsetínu na zvrat už mnoho času nezbývalo. V čase 58:40 to Valaši zkusili v power play, která jim ale nevyšla. Rysi vyhráli vhazování ve svém obranném pásmu, na modré čáře se dostal k puku Tomi, který jej následně poslal do odkryté branky Vsetína - 3:1.

Ohlasy k utkání

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Byl to z naší strany velmi zodpovědný výkon, a to od první minuty zápasu. I když jsme utkání prohrávali, tak kluci jej následně dokázali otočit. Výhra je určitě povzbudivá, navíc se nám počítá do celkového hodnocení porubského turnaje. Musím říct, že z naší strany to byl co se týče systémových věcí nejlepší výkon v přípravě.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): První třetina byla z naší strany dobrá. Přestříleli jsme soupeře, ale v zápasech nám stále chybí větší důraz v zakončení, abychom byli schopní z nabídnutých příležitostí skórovat. Ve druhé části jsme trochu vypadli ze hry, brzdila nás zbytečná vyloučení. Soupeř začal být aktivnější a hrál hru, od které jsme my naopak upustili. Domácí začali víc dohrávat souboje a to zase chybělo nám. Sice jsme měli šance i ve třetí třetině, ale pak jsme inkasovali při power-play. Druhou půlku zápasu byl soupeř lepší a zaslouženě vyhrál. Samozřejmě v utkání byly i dobré věci, na kterých se dá stavět. Do duelu nenastoupil Vojta Šilhavý, který ráno při tréninku dostal pukem do kotníku. Má ho nateklý, ale nemělo by to být nic vážného. Rentgen neukázal žádnou zlomeninu, za to jsme rádi. Braňo Rehuš má po dnešním zápase podezření na lehčí otřes mozku a proto nedohrál. Po utkání se už ale cítil lépe a věříme, že bude brzy v pořádku.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov