Vstupenky online

První porážka v play-off, Vsetín v úvodním zápase semifinále nestačil na Hodonín

Helena Hegeďová, Jan Tajzler • 12.03.2017

Zprvu opatrný zápas dokázali dostat na svou stranu hosté a ve druhé třetině se mohli radovat z dvoubrankového vedení. Vsetínští však ukázali svou sílu, když ještě do konce druhého dějství vyrovnali na 2:2. Třetí třetina branku nepřinesla a zápas dospěl do prodloužení, kde se po celou dobu drželi v útočném pásmu domácí. Štěstí ale dnes stálo na straně hostujícího celku. Valaši ale nepředváděli svou hru a také se jich nedrželo střelecké štěstí. Naopak Hodonín z minima střel vytěžil maximum a v nastaveném čase přidal i rozhodující branku.

2. liga - SF1 ne 12.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
SHK Hodonín
2:3p(0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Vávra (Kolařík, Zúbek), 35. Kolařík (Teper) – 15. Kužílek (Vaněk, Charvát), 25. Kadlec (Peš), 66. Vaněk (Jurča). Rozhodčí: Šutara, Fiala – Rožánek, Gančarčík. Vyloučení: 5:10 + Kucharczyk (VSE) 10min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3580. Střely na branku: 44:19. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2, 2:3.

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Jeník, Mojžíš, Hryciow, Janáček, Čech, Teper, Žák, Ostrčil – Finsterle, Kucharczyk, Luka – Kolařík, Vávra, Zúbek – Hořanský, Šilhavý, Čuřík – Kajaba, Pokorný D., Vítek.
SHK Hodonín: Kotvan – Kužílek, Weber, Pokorný P., Potechin, Loginovskij, Polesný, Haloda M. – Charvát, Hložánek, Venclík, Vrána, Černohous, Hajný, Peš, Kuba, Matula, Kadlec, Jurča, Vaněk.

První třetina semifinálové série mezi Vsetínem a Hodonínem jasně ukázala, že play-off je zcela jiná soutěž než základní část. Na obou mužstvech vůbec nebylo znát, že spolu odehráli v letošní sezoně už pět vzájemných zápasů, naopak se úvodní minuty nesly v duchu poznávání a oťukávání. Pověstný vsetínský nápor se v úvodu tedy nedostavil.

Vsetínu nepomohla ani přesilová hra, kterou hrál v 7. minutě díky vyloučení Daniela Vaňka. Drtiči ji s přehledem ubránili a nebezpečnými brejky zásobovali vsetínskou obranu. Valaši v ospalém tempu marně hledali cesty k usazení se v útočném pásmu soupeře, ale v čase 12:43 dostali možnost další početní výhody. Ani tentokrát se však zelenožlutým nepodařilo výrazně zaměstnat brankáře Kotvana. Po nevyužité přesilové hře udeřil hostující Hodonín, poprask před Hromadou způsobil Vaněk, kterému se ale i s velkou snahou nepodařilo procpat kotouč za brankovou čáru, nakonec však přispěchal na pomoc Jakub Kužílek a jeho střela se od betonu vsetínského brankáře dostala do branky – 0:1. Valaši pak marně hledali reakci na hodonínskou branku a po první dvacetiminutovce tedy měli větší důvod ke spokojenosti hosté.

Úvod druhé periody nabídl podobný obraz hry, jaký mohli diváci ve Vsetíně sledovat v předcházející části. Vsetín byl nadále nervózní a trpělivý Hodonín vyčkával na chyby snažících se Valachů. Hodonínu se pak naskytla možnost první přesilové hry v zápase, ale Drtiči možnosti jít do tříbrankového trháku nevyužili. Na semifinálové poměry probíhala hra nadále bez vyššího nasazení obou mužstev. Zlom nastal v polovině zápasu, poté co Hodonín nedokázal využít dvě přesilové hry se do hry dostal domácí Vsetín. V čase 33:04 obstaral kontaktní branku Tomáš Vávra. Vsetínské vstřelena branka povzbudila a aktivita domácích hráčů šla nahoru.

Tribuny Lapače se otřásaly v čase 35:00, kdy Jan Kolařík přijal přihrávku od Tepera a dokázal přesně trefit hodonínskou bránu – 2:2. Od této chvíle měl domácí tým více ze hry a svou hrou dokázal hostující Hodonín přinutit k chybám a hlavně prohřeškům proti pravidlům. Vše začalo ve 39. minutě, kdy se provinil Kužílek. Následně byl vyloučen Hajný a Vsetínu se tak naskytla jedinečná příležitost dvojnásobné výhody. Vsetínští tlačili na obrat, nejblíže k němu měl Zúbek, když v čase 39:56 trefil střelou z mezikruží konstrukci hodonínské branky.

Ve třetí třetině měl už více ze hry domácí Vsetín, ale pozorná defenzíva Hodonína zdatně ztěžovala vsetínským nájezdníkům jejich útočné cíle. Snahy Valachů nevedly ke kýžené třetí brance, Drtiči se už na nic moc nezmohli a s přehledem kontrolovali hlavně své obranné pásmo. Jelikož se aktivní Vsetín nedokázal prosadit, dospělo utkání až do prodloužení.

Nastavený čas přinesl větší herní převahu Vsetína, Drtičům už jakoby docházely síly, přesto dokázali statečně odolávat nájezdům zelenožlutých hráčů. K tomu všemu navíc Vsetín dostal v prodloužení možnost početní výhody 4 na 3, ale i přes neustálou okupaci hodonínského pásma se neujala ani jedna střela, mimo to je třeba zdůraznit, že brankář Kotvan držel svými zákroky naděje Drtičů nad vodou. Hodonín se v prodloužení dostal do jediného protiútoku, který dokázal zužitkovat, v čase 66:00 trefil nejlepším možným způsobem vsetínskou branku Daniel Vaněk a rozhodl dnešní nervózní utkání ve prospěch jihomoravského týmu.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (trenér VHK Vsetín): Vstup do série se nám nepovedl. Neměli jsme dobrý začátek, soupeři navíc pomohl první vstřelený gól. My jsme se trápili hlavně v koncovce, soupeře jsme sice jasně přestříleli, ale nebyli jsme tak nebezpeční, jak jsme chtěli být. Navíc jsme si nepomohli ani v přesilovkách a to bylo rozhodující. Hráli jsme přesilovku pět na tři, v prodloužení čtyři na tři, ale nic z toho nebylo. Velkou šanci měl i Kuba Čuřík, který jel z boku sám na bránu, ale nakonec jsme si nepohlídali situaci na brankovišti a inkasovali jsme. Ale říká se, že někdy je dobré prohrát, aby se nastartovalo něco nového. Věříme ve své síly, věříme, že v Hodoníně vyhrajeme a sérii nakonec otočíme.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov