Vstupenky online

Ubojované vítězství v prodloužení. Vsetínští po rozpačitém výkonu zdolali Karvinou

Tomáš Kopecký • 28.10.2015

Ve 14. kole druhé ligy hostili vsetínští na svém ledě celek z Karviné. Utkání se zpočátku pro Valachy nevyvíjelo vůbec dobře, když až do poloviny utkání museli dotahovat jednobrankový náskok soupeře. Hokejistům Vsetína se podařilo utkání zásluhou Dvořáka a Zúbka otočit na 2:1. Když už se zdálo, že Valaši mají zápas plně pod kontrolou, vyrovnal při hře čtyři na čtyři hostující Ondřej Kasperlík stav utkání na 2:2. O vítězi zápasu tedy muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém při samostatném úniku Ondřej Slováček neomylně zavěsil kotouč nad lapačkou jinak výborně chytajícího gólman Pútce. Vsetín tak i nadále setrává na druhém místě tabulky.

2. liga - 14.kolo st 28.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
SK Karviná
3:2p(0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Dvořák (Nedbálek, Vrba), 53. Zúbek (Žák), 62. Slováček (Vaněk) – 14. Foltyn, 59. Kasperlík O. (Vyčesaný). Rozhodčí: Held – Hanzlík, Holibka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1547. Střely na branku: 30:20. Průběh utkání:0:1, 2:1, 2:2, 3:2 .
VHK ROBE Vsetín: Plšek – Tesařík, Báchor, Nedbálek, Vrba, Žák, Hryciow, Štědrý – Zúbek, Vaněk, Kolařík – Slováček, Dvořák, Ambruz – Abdul, Vávra, Vítek – Kubo, Ondráček, Hruška.
SK Karviná: Pútec – Duriš, Javín, Baca, Deutsch, Jaroch – Chomič, Foltyn, Pobuta, Logunovs, Václavík, Vyčesaný, Křibík, Malík, Kasperlík O., Kasperlík M., Juhász, Opravil

Dokonalou demonstraci toho, jak hazardovat s přízní vlastních fanoušků, předvedli hokejisté VHK Vsetín v utkání s Karvinou. Na duel s předposledním celkem tabulky dorazilo na Lapač více než 1500 fanoušků, většina z nich však stadion opouštěla notně rozladěna. Že duel nepřinese žádnou krasojízdu favorita, ukázaly již první minuty. Vsetínští si sice vypracovali územní převahu, nebezpečnější ohrožení Pútvovy branky však jejich profesorský styl hokeje nepřinesl.

V úvodu neškodní hosté na sebe poprvé upozornili ve 14. minutě a hned z toho byl gól. Domácí Kolařík doslova namazal karvinskému Tomáši Foltynovi a ten svůj únik zakončil nechytatelnou střelou do levého horního růžku Plškovy svatyně. Vedoucí trefa dala hostům křídla a ti tak ve zbytku třetiny zcela vyrovnali obraz hry. Přesto mohla skončit první perioda remízou, v 18. minutě ale Kolařík z bezprostřední blízkosti minul branku. Do kabin tak odcházeli spokojeněji hosté.

Ani druhá perioda nepřinesla změnu dění na ledové ploše. Vsetín si znovu vytvořil platonický tlak, jeho hře ale chyběla jiskra i důraz, bojující hosté tak vcelku bez problémů odráželi vsetínské útoky. Ve 27. minutě měli i trochu štěstí. Žákovu střelu od modré Pútec vůbec neviděl a byl viditelně překvapený, že se puk zastavil o jeho rameno. O chvíli později si svou dávku štěstí vybral i Pútcův kolega na opačné straně. V hostující přesilovce tečoval letící puk Martin Kasperlík, Plšek však dokázal puk s velkou klikou vytěsnit mimo.

V polovině zápasu Karvinští dvakrát krátce po sobě použili hokejku co by sekyru a nabídli tak Valachům dlouhou přesilovku pět na tři. V ní se domácí dočkali vyrovnání. Petr Dvořák se místo přihrávky odhodlal ke střele z úhlu a zakončil přesně do mezírky nad Pútcovým ramenem. Krátce poté mohli hosté odpovědět ve čtyřminutové přesilovce, tu však sehráli mizerně. Přesto i po čtyřiceti minutách drželi Karvinští nadějný výsledek.

Kdo čekal, že do třetí třetiny vletí domácí se snahou zlomit soupeřův odpo,r musel být notně zaskočen. Vsetínští totiž předvedli pozoruhodný festival individuálních chyb a nepřesností a rázem to tak byla Karviná, kdo se dostával do šancí. Ve 44. minutě pálil v přečíslení 3 na 2 z dobré pozice Deutsch, Plšek ho ale vychytal a výborně si vsetínský brankář vedl i o minutu později, kdy dokázal vytěsnit zakončení Martina Kasperlíka z bezprostřední blízkosti. Po pěti minutách se domácí, i díky stažení hry na tři útoky, přeci jen probrali a znovu začali mít navrch. V polovině třetiny se zcela sám na Pútce řítil Kolařík, tvrdou ránu ale namířil jen do gólmana.

Ke zdánlivému ukončení domácího trápení nakonec přispěli samotní Karvinští. V 53. minutě František Zúbek nahodil v beznadějné situaci puk z rohu hřiště před bránu a vracející se karvinský bez si ho nešťastně skopl za brankovou čáru. Darem nabyté vedení mohl o chvíli později navýšit Kolařík, v další vyložené šanci však znovu trefil pouze brankáře, čímž korunoval své nepovedené středeční představení. Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby šli Karvinští do oslabení a zdálo se, že Vsetín už své utrápené vítězství uhájí, zelenožlutí ale místo toho předvedli dokonalé harakiri. Bez náznaku odporu totiž odevzdali hostující čtveřici puk a pak se nechali oslabeným soupeřem svírat ve vlastním obranném pásmu tak dlouho, až Vaňkovi nezbylo, než faulovat. Hru čtyři na čtyři pak hosté přetavili ve vyrovnání, pohotový Ondřej Kasperlík totiž rychlým zakončením zpoza branky zaskočil Plška. Po šedesáti minutách tak Karviná vybojoval zasloužený boj.

Úvod prodloužení hráli hosté ve čtyřech proti třem, tuto velkou šanci ale promarnili a hned po skončení přesilovky inkasovali rozhodující gól. Dvořák s Vaňkem prostrkali puk až na rozjetého Ondřeje Slováčka a ten svůj brejk zakončil přesnou střelou nad Lapačku. Po vítězství 3:2 V prodloužení tak zůstal druhý bod na Lapači.

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (Vsetín): „Dnes se nám na začátku zápasu nedařilo, inkasovali jsme a nebyli schopni se dostat do tlaku. Ve druhé třetině se nám podařilo vyrovnat v dvojnásobné výhodě. Po šťastné brance Zúbka jsme měli zápas dovést do vítězného konce, ale nedůraznou hrou ve vlastní třetině jsme soupeři dovolili skórovat. V prodloužení jsme zaváhání alespoň trochu napravili.“

Trenér SK Karviná: „Byli jsme lepší, bohužel jsme ale prohráli. Měli jsme míň sportovního štěstí. Hokej to byl opravdu pěkný, myslím, že se líbil i divákům a že jsme prohráli? No, bohužel. Štěstí se naklonilo k domácím. “