Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

ELSD - 9.kolo pá 3.10.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
4:0(1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Malát (Šustala, Boháč), 38. Korec (Prepsl), 42. Csabala (Šustala), 60. Nardelli (Horvát, Korec). Rozhodčí: Klapetek – Vengřín, Gančarčík. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 32:22. Průběh utkání: 4:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Škoda – Široký, Olšr, Prokeš, Boháč, Prepsl – Csabala, Dohnal, Šustala – Nardelli, Horvát, Korec – Irgl, Malát, Konvička – Holub, Stach, Žídek
VHK ROBE Vsetín: Bechný – Bártek, Richter, Weintritt J., Augustin, Vítek, Ševčík, Rýpar, Koňařík, Abazaj, Toman, Lainka, Humplík, Gharibyar, Weintritt M., Jochymek, Kovář, Janošek

První třetina byla nemastná, neslaná, ačkoliv by se i dalo říci, že obě mužstva hrála vyrovnanou hru. Ovšem kotouč se spíše vyhříval na holích hráčů a byl předáván jako horký brambor mezi domácími a hosty. Střel na bránu bylo poskrovnu, a tak žádný z gólmanů nemusel zasahovat a třímat kotouč ve výstroji.

Dlouho trvalo, než si jeden z týmů vydobyl území na delší dobu. Vše se změnilo v patnácté minutě, když se domácí v přesilové hře dostali do útoku. Šustala přejel modrou a z prostoru kruhu, po pravici gólmana, vypálil na Bechného. Jeho střela si nenašla průnik, ovšem David Malát se postaral o dokončení Šustalovy rány svou dorážkou. Vsetínští se do konce třetiny urputně snažili stav dorovnat, ale obrana domácích a pohotový Škoda nedali svému soupeři velkou šanci a akce hostů vždy odrazili.

Druhá třetina již začínala být živější, ačkoliv se hráči zdržovali převážně u mantinelů. Strany se střídaly velice rychle, skoro jako na tenise, a oba gólmani tak museli být velice ostražití, aby jim náhodou kotouč v nestřeženém okamžiku nepronikl za záda.

Živost hry se také projevila i v osobních soubojích před brankovištěm, které začínaly být čím dál častěji a nechyběly ani pěsti a sprosté nadávky. Pokud z takovýchto potyček vyplynul i faul, následná přesilovka nebyla využita ani domácími ani hosty. Zlom opět přišel v závěru třetiny, kdy se domácí urputně snažili o další gól. Bechný podlehl tlaku domácích a gólovou premiéru za Porubu si odbyl Jan Korec, který neváhal a okamžitě pálil do odkryté klece.

Poruba se zřejmě o přestávce pořádně nahecovala, neboť do poslední části vstoupila velice nabuzeně a rychle. Sotva třetina začala, již byli domácí před vsetínskou klecí, kde pohotový Dominik Csabala skóroval. Vsetín se sice pokoušel stav snížit, ale Škoda byl vždy rychlejší než střelci hostí, a všechny jejich pokusy vždy odrazil.

Domácí stále vedli o tři góly, ale hosté utkání nehodlali vzdát bez boje, a proto na ledě houstla atmosféra a tekly nervy. Přibývalo šarvátek a trestů a sudí měli dost práce i s odtrhováním soupeřů od sebe. Gól se však Vsetínu nepodařilo dát a v závěru utkání ještě jednu branku obdržel. Po parádní porubské akci v útočném pásmu se za Bechného záda trefil David Nardelli.

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Do zápasu jsme šli s tím, že chceme bodovat. Po marodce, kdy se vrátilo 95% hráčů, jsme na tom celý týden pracovali. Kluci byli odhodlaní a bylo na nich vidět, že do toho chtějí jít a chtějí vyhrát. Bohužel kvůli další marodce jsme hráli pouze na pět beků, ale obrana to zvládla. Kluci si do jednoho zaslouží pochvalu za předvedený bojovný výkon.