Vstupenky online

Vsetín ovládl i poslední derby sezony a připsal si sedmé vítězství v řadě

Jan Tajzler • 14.02.2015

Hokejisté Vsetína měli v sobotu na programu valašské derby s pořadovým číslem 26. Již od úvodních minut naplňovali roli favorita a do páté minuty získali vedení 2:0. Většinu utkání měli pod kontrolou, k vítězství nad rivalem od soutoku Bečev znovu významně přispěla první formace. Střelecký apetit měl proti Valmezu útočník František Zúbek, který zaznamenal během jedné minuty dvě branky. Vsacané tímto vítězstvím definitivně smazali manko, které na Bobry ztráceli v bilanci vzájemných zápasů. Momentálně je poměr vítězství 13:13, přičemž posledních osm valašských derby patřilo Vsetínu.

2. liga - 41.kolo so 14.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Bobři Valašské Meziříčí
7:3(3:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Ambruz (Hrazdira, Tesařík), 5. Hrazdira (Slováček, Ambruz), 14. Vaněk (Tesařík, Grebenjuk), 30. Zúbek (Daněk, Kývala), 31. Zúbek (Kolařík, Vaněk), 35. Kolařík (Vaněk, Tesařík), 49. Vrba L. (Hrazdira, Slováček) – 25. Martiník (Finkes, Škumát), 34. Škumát (Martiník), 48. Škumát (Martiník, Varga D.). Rozhodčí: Fiedler – Matěj, Wesley. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1893. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3.
VHK ROBE Vsetín: Plšek– Tesařík, Grebenjuk, Nedbálek, Vrba, Báchor, Hryciow, Haloda, Tichý – Zúbek, Vaněk, Kolařík – Slováček, Hrazdira, Ambruz – Vítek, Ondráček, Podešva – Kubo, Daněk, Kývala.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Svoboda (31. Smolka) – Řezáč, Škumát, Kovář, Finkes, Kaluža, Valentík – Jedlička, Martiník, D. Varga – Cink, Studený, Kuchta – Mar. Varga, Slovák, Baroš.

Poslední sezónní derby začalo vskutku bleskově - minuta uplynula a světlo nad Svobodou se poprvé rozsvítilo. David Hrazdira se ve středním pásmu ujal puku, obkličkoval bobří beky a před klecí nabil Martinu Ambruzovi, jenž propálil betony valašskomeziříčského gólmana. A k prvnímu gólu brzy přibyl druhý. Během tří minut se znova prosadil David Hrazdira, kdy z mezikruží trefil prostor mezi betony Svobody. I následně se domácí drželi na kotouči, neměli problém usadit se v pásmu a hru v oslabení také ustáli bez obtíží. Pak se od modré do útoku vydal valašský kapitán Daniel Vaněk a ač faulován zakončil přesně mezi nohy brankáře Bobrů. Ani po zbytek třetiny se hostům nedařilo příliš usadit v útočném pásmu. Párkrát sice Plška otestovali, ale ten ukázal, že přes malé vytížení chytat rozhodně nezapomněl.

Nejlepší hráč VHK dle redakce:

David Hrazdira

Do druhé periody vstoupili Bobři o poznání ofenzivněji a aktivněji a tak se jim čtyři minuty po začátku podařilo zrušeit nulu na svém kontě. Martin Finkes nabil bobřímu ‘céčku‘ Ondřeji Martiníkovi k levé tyči a jeho přesná teč rozvlnila síť za Plškem. Ten pak dostal dvouminutovou distanc za zdržování hry odsezený Kývalou. A právě ten se o chvíli později podílel na čtvrté valašské brance. Puk od něj převzal za klecí číhající Daněk, který kus černé pryže předložil do prostoru brankoviště a k levé tyči jej zakončil František Zúbek. Jemu byl evidentně jeden gól málo a o půlminutu později si za asistence Kolaříka a Vaňka připsal ještě jeden. A Vsetín nepolevoval a i nadále diktoval tempo.

Jenže když v přesilovce Grebenjuk s toušem za vlastní bránou upadl, pohotově se jej ujal Ondřej Martiník, nahodil před Plška a Miroslav Škumát tentokrát na vsetínskou brankářskou dvojku vyzrál a puk za její záda dostal. Nicméně tuto chybu brzy napravil Jan Kolařík, který pod břevno zasadil již šestou branku Vsetína. K dobru domácím přibyla i přesilovka, kde sice Bobry utáhli kolem jejich svatyně, ale sražené střely Nedbálka a Vrby našly své místo jen v ochranné síti. Perioda tedy skončila za stavu 6:2 k dobru Vsetína.

Do třetí části už Bobři vstoupili s naplno projeveným elánem. K vidění byla krásná akce sehrané dvojice Varga - Škumát, po které hned následovala třetí branka Valašského Meziříčí. A byl to právě zmíněný Miroslav Škumát, kterému se podařilo vsadit touš za Plška. Nadšení na rtech meziříčských fanoušků nezůstalo dlouho. Hrazdirovu nabídku proměnil z levého kruhu Lukáš Vrba, když našel místo v rohu Smolkovy svatyně. Sedmou brankou se domácí opět dostali do hry. Brankář Smolka ale tentokrát dal jasně najevo, co si o plenění své klece myslí, a tudíž Ambruzův ani Kolaříkův projektil skrz něj neprošel. Podešvova rána zase skončila vysoko v ochranné síti a Halodova střela neprošla skrz bránícího hráče.

Byť se poslední minuta dohrávala u domácí klece, s výsledkem zápasu už hosté nic udělat nemohli. A tak závěrečná siréna pouze formálně potvrdila vítězství Valašského hokejového klubu a plné tři body na jeho kontě.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): „Derby je derby a rozhodně jsme věděli, že Valmez se od začátku sezony zlepšil a že zápas bude těžký. Už minulý zápas u nich byl na hraně, kde jsme byli vteřinu od porážky. Vypadá to, že Valmez hraje lépe doma, ale už i venku se mu podařilo uhrát dobré výsledky, tudíž jsme byli na pozoru. Měli jsme výborný vstup do zápasu, což si myslím zápas rozhodlo, prvních patnáct minut bylo velmi dobrých. Pak jsme měli slabší pětiminutovku, kde jsme to podcenili. V tom trendu jsme bohužel pokračovali i na začátku druhé třetiny, dostali jsme na 3:1. Pak naštěstí Pepík Daněk vybojoval puk za brankou, Fero Zúbek dal na 4:1 a hned rychlý gól na 5:1. Což nás uklidnilo, zápas jsme měli pod kontrolou a dneska po zásluze vyhráli. I když oceňuji Valmez, který za stavu 3:0 nesklonil zbraně a hrál dopředu, snažil se. Takže my jsme dnes spokojení, vyhráli jsme sedmý zápas za sebou, což je naše nejdelší vítězná série. Teď jedeme na nejtěžší zápas ve skupině, do Přerova, se kterým jsme ještě nezískali ani bod, takže to bude hrozně těžké. Ale já věřím, že se nám podaří zachytit začátek, který tam vždycky bývá strašně těžký, a že se nám snad podaří nějaký bod přivézt.“

Petr Tejkl (HC Bobři Valašské Meziříčí): „Vsetín není nahoře v tabulce náhodou. My jsme nesplnili to, co jsme chtěli hrát. Individuálními chybami jsme pustili soupeře do tříbrankového vedení, to se s námi táhlo i v dalším průběhu zápasu. Dali jsme gól na 3:1, ale v zápětí jsme udělali neskutečnou chybu a hned další. To znamená, že jsme si strašně stížili průběh zápasu. Já si cením toho, že jsme to nevypustili, že jsme hráli do konce. Možná jsme to mohli ještě trošku upravit ve třetí třetině, kdybychom byli trošku klidnější, ale to už je jen pro naše sebevědomí a ne pro konečný výsledek.“