Vstupenky online

Vsetín na výsledek z přípravy nenavázal a podlehl Hodonínu

Václav Trávníček • 25.09.2013

Navázat na výsledek z přípravy, kdy soupeře zdolali 5:0, se jim nepodařilo. Vsetínští hokejisté ve středu večer podlehli Hodonínu na domácím ledě 1:5. Utkání se definitivně zlomilo v posledních dvou minutách hry, kdy Valaši za stavu 1:3 zkusili štěstí v power-play. Hosté z jižní Moravy čtvrtým gólem rozhodli a pak těsně před závěrečnou sirénou pátým zásahem ještě pojistili jednoznačné vítězství.

2. liga - 4.kolo st 25.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
SHK Hodonín
1:5(0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 54. Ševčík (Vrba L.) – 13. Pokorný (Jurásek, Peš), 15. Velechovský (Kučera), 31. Peš (Rybalkin), 59. Špok, 60. Jurásek (Špok). Rozhodčí: Koliba – Moravec, Rožánek. Vyloučení: 8:7 navíc Vítek - Laporte 5 min + KO. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 924. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Farda, Tichý, Vrba L., Vrba F., Okuliar, Vodák, Žák – Mikšovský, Vaněk, Ambruz, Kajaba, Hruška O. Ševčík, Kubo, Podešva, Vítek, Hruška P., Daněk, Štrbík.
SHK Hodonín: Kotvan – Rybalkin, Kulyk, Kříž, Skočovský, Špok, Kučera, Pokorný, Koukal, Vondráček, Škorík, Peš, Kuba, Velechovský, Jurásek, Belisie, Vrba L., Charvát, Laporte, Miklík, Polesný.

Až v úvodu sedmé minuty přišlo první přerušení hry. Tak rychle plynuly úvodní minuty duelu Vsetína s Hodonínem. K vidění byl vyrovnaný hokej, vážnější šance ale dlouho nepřicházely. Snad jen pohotová střela z bezprostřední blízkosti do připraveného brankáře Vsetína Hromady měla jakoust takous šanci na úspěch. V sedmé minutě na sebe významněji upozornili domácí. Ondřej Hruška našel pohotovým křížným pasem najíždějícího Vítka, ten ale tísněn nedokázal přesněji zakončit.

Odpověď hostů přišla hned o minutu později, Špokův pokus z mezikruží al zastavil Hromada výborným zákrokem betonem. Vsetínský brankář se zaskvěl i v minutě třinácté, kdy vychytal zcela osamoceného Laporteho, na nějž domácí obrana zapomněla. Ještě v téže minutě si ale Hromada vybral slabší chvilku. Petr Pokorný nahodil puk od modré a ten gólmanovi VHK propadl výstrojí do sítě. Domácí odpověděli krátkou ofenzívou, místo kýženého vyrovnání ale přišel druhý zásah v jejich svatyni. Po nahození z nulového úhlu zůstal touš někde v okolí brankové čáry a důrazný Filip Velechovský jej dokázal protlačit do sítě.

Očividně zaskočení Valaši si vzápětí raději vzali oddechový čas. Ten pomohl zastavit příval hodonínských šancí, na druhé straně ale nic kloudného nepřinesl. Ani přes dvě, po sobě jdoucí přesilovky, totiž domácí v závěru třetiny snížit nedokázali a do kabin tak odcházeli za stavu 0:2.

Nejlepší hráč VHK dle redakce:

Juraj Tichý

Do druhé třetiny zlepšili zelenožlutí pohyb a od úvodních vteřin si vytvořili tlak i šance. Už po půl minutě měl tutovku na holi Ambruz, před odkrytou brankou ale netrefil dobře puk. Poté si sice hosté zahráli přesilovku, skoro se během ní ale nedostali z vlastního pásma. Oslabení domácí si v krátkém sledu připsali hned tři gólovky. Při té největší pomohla Kotvanovi při Ševčíkově střele z bezprostřední blízkosti i tyč.

Po pěti minutách se hostům přeci jen povedlo otupit domácí nápor a vyrovnat hru. Notně jim k tomu pomohli i domácí, kupící řadu nepřesných přihrávek. Po jedné takové získali Drtiči zadarmo výhodu vhazování v útočném pásmu a z něj potřetí udeřili. Puk po vyhraném buly napálil od modré Rybalka, Hromada puk vyrazil před sebe, kde byl Petr Peš. Ten moc dobře viděl, že domácí beci se toulají kdesi v dálných krajinách a tak si Hromadu rozhodil ze strany na stranu a pak chladnokrevně zakončil.

I za stavu 0:3 se domácí urputně snažili o steč, když si však ve třicáté třetí minutě nedokázali přihrát ani před úplně prázdnou bránou, začala se po Lapači toulat paní bezmoc. Tu aspoň na chvíli zaplašila vzorová bitka ala NHL. V ní se na férovku utkal Vítek a Laporte. Domácí útočník kanaďanovi statečně vzoroval a oba si po dlouhém souboji vysloužili potlesk obou střídaček i tribun. Vsetín si pak zahrál další přesilovku. Měl v ní spoustu dobrých šancí, v té největší ale střelu Tichého zastavila vymrštěná Kotvanova vyrážečka.

V závěru třetiny mohli hosté ještě zvýšit ve více než minutové přesilovce pět na tři. Využít ji nedokázali, v největší šanci totiž Špok promáchl před Hromadou puk. V závěru oslabení ujel obráncům Drtičů Kubo, po jeho střele ale dokázal Kotvan vyškrábnout puk z brankové čáry. Do kabin tak celky odcházely za stavu 0:3.

Úvod třetího dějství si Hodonínští pohlídali. Sami naopak mohli zvýšit, dělovku Škoríka z levého křídla ale Hromada s problémy kryl. Domácí pak přežili oslabení a postupně se začali znovu dostávat do tlaku. Vaňka ale vychytal Kotvan, Ambruz sice z úhlu puk za Kotvana protlačil, před brankou ovšem nečíhal nikdo, kdo by doklepl puk do sítě. Když v padesáté minutě minul prázdnou bránu Ševčík, vypadalo to, že Valachům dnes zkrátka radost z gólu není souzena.

V čase 53:47 se však Vsetínští přeci jen dočkali. Byl to právě Robin Ševčík, kdo si pohotově zpracoval střelu od modré, obkroužil Kotvana a zasunul puk do odkrytého kouta brány. Valaši pak ještě vystupňovali tlak, získali z něj však jen přesilovku. V ní nesnížili, naopak málem inkasovali – Špok ale v brejku minul. Dvě a čtvrt minuty před koncem Valaši odvolali brankáře, hra vabank jim ale nevyšla. Ševčík ztratil v těžké pozici puk na modré a Martin Špok dovezl puk až do prázdné brány. V posledních sekundách ještě dorazil domácí Zdeněk Jurásek, který hostující kombinaci zakončoval do prázdné brány. Jihomoravané tak po zodpovědném výkonu slaví cenou výhru, Vsetín, zejména díky zpackané první třetině prohrál potřetí v řadě.

Ohlasy k utkání

Juraj Jakubík (trenér Vsetína): „Po takovém zápase se velmi těžce hledají slova. Za takový výkon neexistuje omluva. Omlouvám se jako trenér našim divákům, že toto dnes museli sledovat až do konce. U nás se nenašel nikdo, kdo by zvedl prapor týmu, kromě Vítka, který se byl schopný o výsledek pobít ve snaze něco se zápasem udělat. Musíme přehodnotit přístup k zápasům a k našim divákům, kteří mají rádi hokej a chtějí vidět hru, která by je těšila a ne nahněvala. S touto myšlenkou se musíme všichni podívat do svědomí a už nikdy nepředvést takovýto deprimující výkon.“

Svatopluk Kosík (trenér Hodonína): „V první třetině jsme byli aktivnější a po zásluze jsme získali dvoubrankový náskok. Ve druhé třetině domácí zvýšili pohyb, byli agresivnější a v těch chvílích nás držel Kotvan v bráně. Na druhou stranu jsme měli přesilovku pět na tři, kterou jsme nevyužili, což byla chyba. Gól jsme ale ve druhé třetině vstřelili a do té třetí jsme tak šli s třígólovým náskokem. Samozřejmě jsme očekávali zvýšený důraz a aktivitu domácích, což se potvrdilo. Měli i šance, ale znovu nás podržel Kotvan a zásluhou zodpovědné hry jsme si už vítězství nenechali ujít."