Vstupenky online

Vsetín sestřelil Orly šesti brankami

Jan Tajzler • 14.09.2013

Lepší vstup do nového ročníků 2. ligy si svěřenci trenéra Jakubíka nemohli přát. Je pravda, že na Lapači se jako první ujali vedení hosté a dokázali ho držet i po první třetině. Pak už však přišly na řadu přesné zásahy do Ilášovy svatyně, kam se Vsetín dokázal trefit celkem šestkrát. Hosté z Orlové stihli v závěrou pouze korigovat, a první tři body tak zůstávají na Lapači.

2. liga - 1.kolo so 14.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Orlová
6:2(0:1, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 27. Vaněk (Ambruz, Farda), 28. Vítek (TS), 37. Kajaba (Hruška O., Ševčík), 47. Ambruz (Farda, Ševčík), 48. Kubo (Hruška O., Vrba), 49. Farda (Mikšovský, Ševčík) – 12. Badžo (Voznica), 57. Studený. . Rozhodčí: Obadal – Blaha, Wesley. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 855. Střely na branku: 36:18. Průběh utkání: 0:1,6:1,6:2.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Farda, Vrba, Vodák, Okuliar, Žabčík, Žák, Ševčík – Vaněk, Vítek, Ambruz, Hruška O., Mikšovský, Kubo, Brezáni, Kajaba, Štrbík, Baroš, Janeba.
HC Orlová: Iláš – Sznapka, Mareček, Szajter, Pavliš, Vydra, Badžo, Mráz, Tomis, Studený, Hegegy, Galgonek, Grepl, Voznica, Kraft, Novák, Zientek, Matějíček, Mintěl, Blatoň.
Utkání započalo trochu nervózně, což bylo vidět na mnoha nepřesnostech během pár vteřin. Ihned z kraje zápasu měli po vyloučení Janeby možnost přesilové hry hráči Orlové, ale krom střely Voznici, kterou Hromada zlikvidoval, se do větší šance nedostali. Ke slovu se dostali i domácí, když Janeba našel před Ilášem najíždějícího Žáka, ale ten z bezprostřední blízkosti neuspěl. Následovala dvě vyloučení, díky kterým Valaši měli možnost dvojnásobné přesilovky. Iláš v brance musel čarovat, aby všechny pokusy domácích zlikvidoval, jednou měl i štěstí, když Mikšovský netrefil téměř prázdnou klec. Po sérii zmařených šancí přišel trest a Orlová z protiútoku ve dvanácté minutě, druhou střelou na branku otevřela skóre.

Nejlepší hráč VHK dle redakce:

Martin Kubo

Voznica před Hromadou přenechal puk Marku Badžovi, který zamířil přesně pod horní tyč Hromadovy brány. Vstřelená branka Orlovou nakopla v pohybu a velmi nepříjemně napadala vsetínskou rozehrávku, která v tu chvíli velmi vázla. V závěru třetiny měli Vsetínští další šanci v podobě přesilové hry, ale tu nesehráli ideálně a šlo se do kabin. Ve druhé části zápasu se vsetínští hráči snažili vyrovnat, ale Orlová velmi dobře bránila prostor před Ilášem. Bohužel pro hosty i za cenu faulu a následné přesilovky Vsetín nastartovaly k tlaku. Ten nakonec vyústil v branku v sedmadvacáté minutě, když se podařilo domácím proměnit přesilovou hru. Farda vypálil od modré do skrumáže před Ilášem, kde ještě dorážel Ambruz, ale Iláš byl připraven, na dorážku Daniela Vaňka už však reagovat nedokázal a bylo srovnáno.

Minutu poté byl v úniku faulován Vítek, který měl možnost reparátu úniku v podobě trestného střílení. David Vítek nic složitého nevymýšlel a střelou mezi betony Iláše propasíroval puk do klece a obrátil vedení na stranu Valachů. Ani o minutu později byl na druhé straně faulován v úniku Badžo a i on měl možnost trestného střílení, ale při zakončení mu poskočil puk a Hromada s jeho zakončením nakonec neměl problém.

Hosté se snažili srovnat stav. Blízko k tomu byl Novák, když jej přesnou přihrávkou našel Studený, ale jeho dělovku připravený Hromada dokázal vytěsnit. Ke slovu se tak znovu dostali Valaši. Orli špatně střídali a do úniku dva na nikoho se dostal René Kajaba s Kubem, první jmenovaný vyřešil situaci střelou pod lapačku a zamířil přesně, Iláš nestačil na jeho pokus reagovat – 3:1. Vsetín ve druhé třetině zabral a obrátil stav zápasu, do kabiny po druhé třetině mohli jít Vsetínští spokojeni. Ihned v úvodu třetí periody se dostal do šance Pavliš, ale z bezprostřední blízkosti si na Hromadu nepřišel. O minutu později vyslal nenápadnou ránu Kraft a Hromada se musel ohlédnout za svá záda, naštěstí pro něj puk trefil jen tyč. Zahrozit se podařilo i domácím, když Vaněk našel rozjetého Fardu, ale ani ten nadvakrát nedokázal přidat další branku. V sedmačtyřicáté minutě už se to povedlo.

Přesilovou hru sehráli domácí na výbornou, když Mikšovský přesnou přihrávkou našel Martina Ambruze před Ilášem, jenž usměrnil puk do klece. Za dvě minuty už se domácí radovali znovu. Rychlý protiútok Ondřeje Hrušky a následné zakončení Iláš ještě vytěsnil, ale dorážku do odkryté klece v podání Martina Kubo už mít nemohl. Za pár vteřin přišla hokejová lahůdka, kterou vsetínským divákům předvedl Adam Mikšovský, jenž přihrál najíždějícímu Jiřímu Fardovi, který vykoupal v bráně Iláše a pod jeho tělem pohodlně zasunul puk do klece.

Vsetínští již byli v pohodovém rozpoložení a kontrolovali hru. Orlová smířena s tím, že na Lapači bodovat nebude, se začala soustředit hlavně na to, aby už neinkasovala a směrem dopředu se svěřenci Petra Česlíka příliš neangažovali. I tak dokázali vstřelit branku, když po ráně Václava Studeného chtěl odražený puk před brankou sebrat do rukavice Žák, ale v brankovišti byl atakován a upustil puk do své klece. V závěru mohl ještě korigovat stav Marek Badžo, ale sám před Hromadou neuspěl. Tři body si za vítězství 6:2 si tedy připsali domácí hráči.

Ohlasy k utkání

Juraj Jakubík (trenér Vsetína): „Utkání hodnotím kladně pro přístup hráčů. Za stavu 0:1 jsme se hodně trápili v koncovce, měli jsme sedmnáct zakončení oproti soupeřovým čtyřem. Hráči ale zvládli zápas psychicky, vydrželi a nezačali bláznit. Utkání jsme otočili a nakonec ho exhibičně dohráli. Kvalitní hra určitě hráčům zvedne sebevědomí, takže věřím, že se první utkání příznivě projeví do dalšího průběhu sezony.“

Petr Česlík (trenér Orlové): „Určitě jsme do Vsetína nepřijeli odevzdaní. Zlom nastal při trestném střílení za stavu 2:1 pro domácí. Zatímco Vsetínští penaltu proměnili, my touto šancí posléze pohrdli a tím bylo rozhodnuto. Myslím, že kdybychom vyrovnali na 2:2, znovu bychom se semkli a zodpovědněji bránili. Ale za stavu 1:3 jsme hru otevřeli a to je smrt. Výsledek přijímáme, z mého pohledu jsme nezanechali špatný dojem. Musíme pracovat dál.“