Vstupenky online

Skvěle! Junioři vyhráli v Přerově a zajistili si baráž!

Radek Bařina • 03.02.2013

Vítězství na ledě druhého Přerova a s ním i definitivní potvrzení postupu do baráže o extraligu slaví junioři VHK Vsetín. O výhře rozhodli Valaši už v první polovině utkání, kdy se po trefách Toboly, Zvonka a Uchina ujali vedení 3:0. Domácí Zubři sice dokázali snížit, zelenožlutí jim ale znovu odskočili a duel dovedli do úspěšného konce. Po výsledku 5:2 se svěřenci Luboše Jenáčka mohou začít pozvolna připravovat na boje o extraligovou příslušnost.

LJ - 29.kolo ne 3.2.11:00
HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín
2:5(0:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. Fibrich (Gazda), 53. Řezáč (Rajnoch, Spěvák) - 10. Tobola (Uchin), 23. Zvonek (Gromus), 23. Uchin (Baroš, Vašíček), 49. Baroš (Tobola), 60. Ondra (Daněk, Vašíček). Rozhodčí: Klimecký - Dučák, Vožda. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na bránu:32:35. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.
HC ZUBR Přerov: Dohnal - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Tomiga - Loupal, Matušenko, Chovanec - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch - Hradil, Gazda, Fibrich
VHK ROBE Vsetín: Kohn - Báchor, Valentík, Žák, Hradil, Vašíček, Daněk, Kývala, Uchin, Tobola, Baroš, Gromus, Ondra, Zvonek, Šiafutdinov, Hajda
To, že je Vsetín na prvním místě zaslouženě, prokazoval již ze samotného začátku. Přerov však dobře bránil a proto šancí na obou stranách bylo velmi málo. Jediný kdo se prosadil, byl v 10. minutě doraženou střelou za ležícího gólmana Dominik Tobola a poslal tak Vsetín do vedení. Zubři se snažili odpovědět, ale nedařilo jim se dostat se do větších šancí. Po první třetině tedy šli do kabiny spokojenější hráči Vsetína.

Druhá třetina začala pro Přerov přímo hororově. Nejprve se ocitnul sám před přerovským gólmanem Dalimil Zvonek, který bekhendem rozvlnil síťku svatyně, a o pár vteřin později to již bylo o tři branky. Po špatné rozehrávce obrany byl znovu sám před gólmanem Jaroslav Uchin a také se při zakončení nemýlil. Zubři byli jako opaření, ale snažili se bojovat dál. O dvě minuty později se dostali do brejku, kotouč se od Gazdy dostal k Josefu Fibrichovi a ten zamířil bezchybně do vinklu vsetínské branky. Zbytek třetiny již rozbila častá vyloučení na obou stranách.

V poslední třetině konečně Zubři dokázali Vsetín přitlačit k jeho brance. Výsledkem však byly pouze nevyužité šance a když zazmatkovala přerovská obrana a nechala si z rohu najet před bránu zcela bez povšimnutí Vojtěcha Baroše, tak se zdálo být rozhodnuto. Přerov se však ještě nevzdával a vykřesal jiskřičku naděje. Patrik Řezáč si sjel s kotoučem až před bránu a bekhendem zavěsil. Poté opět Zubři spálili šance a v závěru se odhodlali k power-play, která se však nevyplatila. Do prázdné brány se trefil Michal Ondra a rozhodl tak o vítězství Vsetína v poměru 2:5.